پروژه‌های شهرداری از انحصار خارج شد-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

پروژه‌های شهرداری از انحصار خارج شد

عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص پروژه‌های نیمه‌تمام، شفاف‌سازی در شهرداری و ارزان اداره شدن شهر توضیحاتی ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 13
کد خبر: ۱۸۹۰۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، مشارکت شهروندان در اداره شهر در دستور کار مدیریت شهری است. در صورتی که شهروندان بخشی از کارها را برعهده بگیرند ، شهر توسعه بهتری خواهد یافت.

 

برخی از پروژه ها در دوره قبل مدیرت شهری به دلیل نوع قراردادها، بروکراسی اداری و .... تعطیل شده است و برخی هم نیمه کاره رها شده است. قرار است سر و سامانی به پروژه ها داده شود.

 

همچنین در این دوره مدیریت شهری قرار است؛ تهران ارزان اداره شود و در این زمینه گام هایی برداشته شده است.

 

در خصوص آخرین وضعیت پروژه های شهری، مشارکت شهروندان در امور شهر، ارزان اداره شدن پایتخت و ... با احمد علوی عضو شورای شهر تهران به گفت و گو نشستیم.

 

همانطور که میدانید یکی از موضوعات مهم در توسعه شهرها ،موضوع سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی است.بفرمایید مدیریت شهری و در این حوزه چه اقداماتی در دستور کار است و پروژه های مشارکتی سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی در چه وضعیتی هستند؟ در این باره توضیح دهید.

 

یکی از نکته های اساسی در توسعه شهر تهران این است که شهروندان در اداره شهر مشارکت شهر کنند. تقریباً اداره کردن شهر بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست و مردم سرمایه‌های شهر هستند.

 

همچنین باید از بخش خصوصی برای توسعه شهر هم استفاده کرد و باید کسانی که سرمایه گذاری می کنند اذیت نشوند. در سالیان گذشته به ویژه دوره قبل مدیریت شهرداری در سازمان سرمایه گذاری موفقیت های لازم کسب نشده است.باید برای سرمایه گذاران شرایطی را ایجاد کرد که ضمن جذابیت موضوع ، مشکلات و بروکراسی های اداری برای آنها مرتفع شود. از دلایل عدم موفقیت در این حوزه میتوان به نوع قراردادها، حقوقی شدن و طولانی شدن آنها و مواردی از این نوع نام برد.همچنین در ادوار قبل برخی اقدامات که موجب رغبت بیشتر سرمایه گذاران می شد کمتر صورت گرفته که در دوره جدید مدیریت شهری مشکلات احصا و برای رفع آنها عزمی جدی وجود دارد.

 

دلیل بی رغبتی سرمایه گذاران چیست؟ مشکل قرارداد برخی از پروژه ها در چه بازه زمانی حل می شود؟

در این دوره مدیریت شهری تلاش شده است که در سازمان سرمایه‌گذاری شهر تهران به گونه ای قراردادها بسته شود که پروژه ها روی زمین نماند. بازنگری هایی لازم صورت گرفته و قرار است از بخش خصوصی در توسعه شهر استفاده شود. کارها به گونه ای بود که برای سرمایه گذار مقرون به صرفه نباشد و جذابیت کافی را برای مشارکت بخش خصوصی ایجاد نکند.خوشبختانه در دوره جدید تلاش شده به گونه ای برنامه ریزی شود که قرارداد های جدید طوری تنظیم شود که کار نیمه کاره روی زمین قرار نگیرد.

 

تذکرهای لازم در زمینه به سازمان سرمایه گذاری شهر تهران داده شده است و در جلسه‌ای که با مدیرعامل سازمان داشتیم پیگیر موضوعات شدیم و به آنها گفتیم اگر نیاز به اصلاح قوانین وجود دارد بگویند تا اصلاح قوانین در شورای اسلامی شهر تهران صورت گیرد.

 

در خصوص کارهای بر زمین مانده توضیح دهید. برنامه مدیریت شهری برای پروژه های که سال هاست خوابیده چیست؟

در بازدیدی که اخیرا از سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی داشتم گزارشی از برنامه ها و اقدامات در دستور کار توسط مدیرعامل سازمان ارائه شد که امیدواریم با اجرایی شدن آنها به زودی شاهد اتفاق خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت های مردمی شهر تهران باشیم.در همین خصوص هم اعلام کردیم که در جهت سرعت گرفتن بیشتر و تسهیل امور اگر نیاز به اصلاح قوانین در شورای اسلامی شهر تهران هست اعلام کنند تا این اتفاق در شورا انجام شود.قرار است که کارهای بر زمین مانده انجام شود. اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و امید است که پروژه هایی که در سال های گذشته قفل شده، قفلش باز شود. نسبت به آینده شهر امیدواریم و قطعا کارهای خوبی برای توسعه شهر انجام خواهد شد.

 

همانطور که گفته شد کارها و پروژه های بر زمین مانده قبلی با تدبیر و برنامه ریزی صورت گرفته به سمتی در حال حرکت هست که امیدواریم مشکلات خیلی از آنها هم مرتفع شود. به آینده شهر امیدواریم و قطعا کارهای خوبی برای توسعه شهر در حال انجام است.

 

پروژه های رها شده در شهر سر و سامان خواهد گرفت؛ کارگروهی در سازمان سرمایه گذاری شهر تهران شکل گرفته است و معاونت مالی اداری شهرداری تهران در این کارگروه است و قرار است که پروژه ها بررسی و مشکلات آن احصاء شود و پروژه ها از حالت غیرفعال خارج شوند البته موضوعات لازم برای پروژه ها پیش بینی شده و شاید برخی از پروژه‌ها با تصمیم گیری ها در داخل شهرداری قابل حل باشد.

 

برای برخی از پروژه ها که به حالت نیمه تعطیل درآمده نیاز است که دستگاه‌های نظارتی ورود کنند البته جلساتی هم با دستگاه های نظارتی در خصوص برخی از پروژه‌ها برگزار شده و قرار است که تعداد زیادی از پروژه‌ها به زودی فعال شود.

 

ایا قراردادهای سازمان سرمایه گذاری بر روی سامانه شفافیت قرار می گیرد؟ در این باره توضیح دهید.

در خصوص شفافیت باید بگویم تعداد پروژه هایی که در حال حاضر در سازمان سرمایه‌گذاری شهر تهران به صورت نیمه فعال باقی مانده زیر ۵۰ تاست که باید مشکلات آنها حل شود تا بتوانیم آنها را اجرایی کنیم البته تا زمانی که مشکلات حل نشود نمی توانیم پروژه ها را راه اندازی کنیم.

 

البته قراری با شهردار تهران داشته‌ایم که هر پروژه جدیدی که در شهرداری تهران مطرح می‌شود باید در سامانه شفافیت بارگذاری شود و تمام مراحل آن مشخص باشد و شهروندان بدانند که ما در مدیریت شهری چه می کنیم ما چیز پنهانی نداریم و در اتاق شیشه ای هستیم و مردم باید بدانند ما چه کارهایی می کنیم.

 

برای جلوگیری از رانت اطلاعاتی چه اقداماتی صورت گرفته است؟

یکی از اشکالات در گذشته این بود که سرمایه گذاران از خیلی از پروژه‌ها خبر نداشتند. باید تمام سرمایه گذاران بدانند که ما چه پروژه هایی داریم تا بتوانند سرمایه گذاری کند. قبلا این قابلیت وجود نداشت و اطلاعی از پروژه‌ها نداشتند اما در این دوره مدیریت شهری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهر تهران برگزار شد و دفترچه ای در این زمینه تهیه و در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفت . برگزاری این همایش و تهیه دفترچه پروژه ها کار بزرگی بود و نشان داد که پروژ ه ها از انحصار خارج شده و قرار نیست فقط عده‌ای از رانت اطلاعاتی استفاده کنند؛ شاید در خیلی از موارد سرمایه گذاران متوجه نمی شدند که چه پروژه ای وجود دارد اما در حال حاضر فرصت های لازم در زمینه اقتصادی، اجتماعی، تفریحی و ... ایجاد شده و سرمایه‌گذاران می‌توانند در پروژه‌ها مشارکت و در مزایده شرکت کنند. تمام کارها شفاف شده است و قرار نیست ما موضوع مخفی داشته باشیم.

 

ایا مانند سابق برای تمام پروژه های کوچک و بزرگ قرار است سازمان سرمایه گذاری تصمیم گیری کند؟ این کار باعث کند شدن مسیر می شود.

قبلاً برای تمام پروژه‌های سرمایه‌گذاری؛ باید در سازمان سرمایه‌گذاری شهر تهران تصمیم گیری می شد حال این پروژه ها چه کوچک بودند و چه بزرگ اما امروز با دادن اختیارات به مناطق شهرداری تهران در خصوص برخی از پروژه‌ها، مناطق می توانند خودشان تصمیم گیری کنند.

 

تصمیم گیری برای سرمایه گذاری کلان با خود سازمان سرمایه‌گذاری است اما در مورد پروژه های کوچک مناطق می توانند تصمیم گیری کنند.

 

به عبارت ساده‌تر باید بگویم تا یک سقف ریالی را مناطق تصمیم‌گیری می‌کنند و از یک سقفی به بالا تر را سازمان سرمایه‌گذاری باید ورود کنند و این برای اولین بار است که اجازه می‌دهند مناطق در برخی از پروژه‌های سرمایه گذاری ورود کنند.

 

چرا برخی از پروژه ها دیر به بهره برداری می رسد؟

قطعا با برنامه ریزی صورت گرفته، آینده شهر بهتر خواهد شد. هر چقدر فرایندها کوتاه تر و ساده تر باشد مشارکت مردم راحت تر خواهد شد و هر چقدر مشارکت مردم در پروژه ها بیشتر باشد قطعاً کارها به خوبی انجام می شود. یکی از اشکالات پروژه ها این است که صرفاً مدیران می خواهند آن را خودشان اجرا کنند. وقتی ما خودمان پروژه‌ای را اجرا کنیم چون قرار به بازگشت سرمایه نیست کار طولانی می شود اما وقتی سرمایه‌گذاران قرار است پروژه ای را اجرا کنند چون باید سرمایه زودتر بازگشت داده شود در نتیجه در اجرای پروژه ها سرعت بیشتری صورت می گیرد و کار سریع تر آماده می شود اگر بتوانیم مشکلات پروژه ها را در داخل حل کنیم ؛ قطعاً سرمایه‌گذاران و مردم رغبت بیشتری به مشارکت در شهر دارند.

 

در گذشته شهر گران اداره می شده و قرار است در این دوره مدیریت شهری ، شهر ارزان تر اداره شود در خصوص راه کارها در این زمینه توضیح دهید.

 

در خصوص ارزان کردن شهر باید بگویم که ما واقعاً معتقد نیستیم برای اینکه بتوانیم شهر را اداره کنیم باید شهر خلوت شود. راه حل خلوت کردن شهر گران کردن آن نیست؛ این اتفاق متاسفانه در چهار سال دوران اصلاح‌طلبان رقم خورد چون فرایند ذهنی آنها این بود که شهر گران شود و همین امر باعث می شد که جمعیت از شهر خارج شوند.

 

جمعیت شناور در شهر تهران متفاوت است ما یک بخش جمعیت ثابت داریم و بخشی جمعیت سیار. جمعیت شب تهران حدود ۹ میلیون و جمعیت سیار حدود ۱۳ میلیون میلیون نفر است بخشی از کارمندان و شهروندان به واسطه گران شدن شهر نتوانستند در شهر تهران ساکن شوند در نتیجه به شهرهای اطراف رفته و برای کار به تهران می آیند و همین امر باعث ترافیک و آلودگی هوا می‌شود و همچنین هزینه های زیادی هم روی دست مردم می گذارد.

 

مثلاً در توسعه حمل و نقل عمومی باید دولت به تعهدات خود عمل کند که البته در بخش های عمل کرده و در بخش های خیر. ما خودمان از قیمت مصوبی که برای بلیت مترو در نظر گرفته بودیم و فرمانداری هم آن را تایید کرده بود باز 10 درصد کم کردیم تا فشار کمتری به روی شهروندان وارد شود .

 

در خصوص موضوعات شهرسازی و بافت فرسوده هم به کمک مردم آمده ایم تا هزینه‌های آنها کمتر شود بخشی از افزایش هزینه ها در شهر لاجرم است قیمت مسکن چندین برابر شده است. سعی کردیم اعداد به گونه ای شود که امکان ادامه زندگی برای مردم فراهم شود.

 

تا جایی که می توانیم به اقشار کم درآمد کمک کرده و تسهیلات می دهیم. تخفیفاتی هم در جداول بودجه در سال جاری داشتیم تا جایی که امکان داشته تخفیف داده ایم تا شهروندان اذیت نشوند. ببینید مشکلات یک شبه ایجاد نشده که ما بتوانیم آن را یک شبه برطرف کنیم. گرانی ها به مرور زمان رخ داده است و ما تلاش می کنیم که کارها را تک به تک جلو ببریم. رعایت می‌کنیم تا فشار کمتری بر مردم وارد شود. در مجوز های ساخت و ساز تخفیفات قائل شده ایم تا شهروندان بتوانند ساخت و ساز کند .همچنین برای استفاده از اماکن تفریحی و ورزشی هم تخفیفات لازم را در نظر گرفتیم تا اقشار مختلف جامعه بتوانند از امکانات استفاده کنند. تلاش میکنیم تا فشار کمتری به مردم وارد شود و تا جایی که در توان داشته باشیم باری از دوش شهروندان برخواهیم داشت./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار