از سرگیری فعالیت‌های تجاری و اقتصادی سوریه و عربستان-راهبرد معاصر

از سرگیری فعالیت‌های تجاری و اقتصادی سوریه و عربستان

سوریه و عربستان سعودی برای از سرگیری فعالیت‌های تجاری و همکاری‌های اقتصادی به توافق رسیدند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 13
کد خبر: ۱۸۹۰۹۷

به گزارش راهبرد معاصر، محمد ابوالهدی الحام، رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی سوریه و هیئت همراه او دیروز دوشنبه با حسن بن معجب الحویزی، رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی عربستان سعودی دیدار و گفت‌وگو کردند، این دیدار در حاشیه شرکت در کنفرانس تجاری اعراب و چین در ریاض انجام شد.

 

خبرگزاری عربستان سعودی «واس» گزارش داد، دو طرف توافق کردند که مسیر همکاری‌های اقتصادی را بازگشایی کنند و فعالیت‌ها و دادوستد تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو طرف را همزمان با بازگشت سوریه به محیط‌های عربی از سر بگیرند.

 

اعضای هیئت سوری از مواضع عربستان سعودی در قبال سوریه و مردم آن قدردانی کردند و به تمایل بخش تجاری سوریه برای ورود به بازار عربستان سعودی و سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی اشاره کردند.

 

خبرگزاری رسمی سوریه «سانا» نوشت، دو طرف بر ضرورت تبادل دیدارهای هیئت‌های تجاری و امکان استفاده سرمایه‌گذاران از فرصت‌های سرمایه‌گذاری موجود در عربستان سعودی و سوریه، برپایی مجامع اقتصادی به نحوی که مسیر همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور را فراهم کند، تاکید کردند.

 

فعالیت‌های دهمین کنفرانس بازرگانان عربی و چینی در سال 2023 با شعار (همکاری برای شکوفایی و رفاه) روز یکشنبه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی آغاز شد.

 

این کنفرانس زیر نظر «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و با حضور مقامات سعودی و عربی و بیش از 2 هزار شرکت کننده بلندپایه دولت‌ها، مقامات ارشد، مدیران ارشد اجرایی، سرمایه گذاران و کارآفرینان عربی برگزار شد. این کنفرانس یکی از بزرگترین گردهمایی‌های تجار و فرصتی برای بحث در زمینه‌های همکاری و سرمایه گذاری و اقتصاد و تجارت است.

 

در جلسات افتتاحیه نشست تجاری کشورهای عربی و چین «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان و«خالد بن عبدالعزیز الفالح» وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی ، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب و «خو چون خوا» معاون کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین حضور داشتند.

 

«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی روز یکشنبه با حضور در مراسم افتتاح دهمین کنفرانس بازرگانان چینی و عربی، چین را بزرگترین شریک تجاری کشورهای عربی دانست و اعلام کرد که تمایل متقابلی میان کشورهای عربی و چین برای توسعه مشارکت و همکاری وجود دارد.

 

عربستان سعودی در دسامبر گذشته میزبان اجلاس سران کشورهای عربی و چینی در حاشیه سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به ریاض بود که طی آن بر تقویت مشارکت استراتژیک و تقویت همبستگی بین دو طرف در عرصه بین‌المللی توافق شد.

 

دیدار وزرای خارجه عربستان و سوریه

در همین ارتباط، وزیر خارجه سوریه که به ریاض سفر کرده است با همتای سعودی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

« فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه عصر روز دوشنبه با « فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در ریاض دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

وزارت امور خارجه عربستان اعلام کرد که دیدار بن فرحان و فیصل المقداد در حاشیه دومین نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب و کشورهای در حال توسعه جزایر کوچک اقیانوس آرام که به میزبانی ریاض برگزار شد، انجام شد.

 

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، دو طرف در این دیدار درباره روابط دوجانبه بین دو کشور و راه‌های تقویت آن و همچنین تحولات سوریه و منطقه گفت‌وگو کردند و به تبادل دیدگاه درباره موضوعات دارای اهتمام مشترک پرداختند.

 

فیصل المقداد در این دیدار تاکید کرد که استحکام روابط سوریه و عربستان ما را به آینده و نقش ملت عرب در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای رویارویی با چالش‌های مشترک امیدوار می‌کند.

 

بن فرحان بر اهمیت بازگشت سوریه به ایفای نقش عربی و منطقه‌ای خود و مشارکت در نشست مشترک وزیران کشورهای عربی و گروه جزایر اقیانوس آرام تأکید کرد.

 

فیصل المقداد در حاشیه نشست وزرای خارجه کشورهای عربی با کشورهای جزایر اقیانوس آرام، جلسات متعددی را همچنین با روسای هیئت‌های کشورهای شرکت کننده در نشست برگزار کرد و در این دیدار آخرین تحولات منطقه‌ای و بین المللی و مواضع سوریه در قبال آنها را تشریح کرد.

 

فیصل المقداد روز یکشنبه به دعوت فیصل بن فرحان برای یک سفر دو روزه عازم عربستان سعودی شد. این دومین سفر المقداد بعد از از سرگیری روابط بین دو کشور به ریاض است. وزیر خارجه سوریه از سفارت کشورش در ریاض که در حال آماده سازی برای گشایش است، بازدید کرد.

 

وزارت خارجه سوریه هم با اشاره به این مسئله تاکید کرد به زودی خدمات کنسولی برای اتباع سوری در عربستان از سر گرفته خواهد شد.

 

زلزله مرگبار سوریه و لزوم کمک رسانی به زلزله زدگان این کشور باعث شد که روند احیای روابط بین دمشق و سایر پایتخت‌های عربی تسریع پیدا کند. کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی این حادثه را فرصتی برای عادی سازی دیدند و وزیر خارجه سعودی راهی دمشق شد.

 

به دنبال این سفر، عربستان سعودی رسما از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه برای شرکت در نشست سران عرب دعوت کرد.

 

وزیران خارجه کشورهای عربی در نشستی در قاهره رسما تحریم و قطع رابطه با سوریه را پایان داده و بازگشت این کشور به اتحادیه عرب را اعلام کردند.

 

اتحادیه عرب آبان سال 90 (2011) دولت سوریه را به سرکوب مخالفان متهم کرد و با هدف حمایت از مخالفان، عضویت این کشور را در این اتحادیه لغو کرد. این اتحادیه قصد داشت که در گام بعدی کرسی سوریه را به مخالفان واگذار کنند./تسنیم

ارسال نظر