به گزارش راهبرد معاصر؛ بازار سرمایه امروز در حالی کار خود را آغاز کرد که افزایش تقاضا در همه نمادها مشهود بود و همه منتظر بودند به دلیل خبرهای مثبت منتشر شده از سمت توافقات بین المللی و کاهش نرخ دلار، تقاضای خوبی برای گروهها و نمادهای ریالی وجود داشته باشد که همانطور هم شد.
قوی نبودن تقاضا و افت برخی نمادها میتواند ناشی از برخی مسائل همچون نااطمینانی به سیاستگذار اقتصادی، وابستگی بالا به انتظارات تورمی و حتی کنترل معاملات از سطوح بالا باشد و تمامی این موارد نگرانی از افت را به اولویت رفتار فعالان بازار تبدیل کرده است.
روند کاهشی قیمت دلار که از هفته گذشته رنگ و بوی تازهای به خود گرفته است بر بورس نیز تاثیرگذار بوده و به نظر می رسد افت 150 هزار واحدی شاخص های بورس طی چند روز گذشته به دلیل همین موضوع باشد. کارشناسان بازار سرمایه معتقدند ثبات قیمت ارز در معاملات دیروز، منجر به رشد امروز بورس شد.
به نظر می رسد بورس نیز مانند دلار به یک ثبات رسیده است و طی روزهای آینده نیز روند این دو بازار هم مسیر شده و روند نزولی و یا صعودی شدیدی را شاهد نباشیم.
وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به روند چند ماه اخیر بورس تهران گفت: بازار از ابتدای اسفند ماه سال گذشته تا اوایل اردیبهشت ماه روند صعودی قدرتمندی را طی کرد و پس از آن، طی اتفاقاتی با شوک منفی همراه شد و پس از آن نتوانست مسیر افزایشی قابل توجهی را تجربه کند
وی ادامه داد: اکنون به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور، نه تنها بازار سهام بلکه تمامی بازارها روندی کاهشی را سپری میکنند و به نظر میرسد که فعالان بازار منتظر هستند که ثبات قابل اعتمادی در این وضعیت شکل بگیرد تا بتوانند به سرمایهگذاری خود بپردازند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: رفتار این روزهای بازار سهام نشاندهنده ایجاد یک هوشمندی و واکنش سریع به اتفاقات از سوی سهامداران است. بورس در محدوده میانگین ارزندگی خود است و انتظار نمیرود که شاهد یک رشد یا ریزش سنگین باشیم بلکه بازار سهام میتواند یک مسیر متعادل را سپری کند.
در پایان روند معاملات امروز، شاخص کل با افزایش 9 هزار و 777 واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح دو میلیون و 155 هزار و 193 واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت 46 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن در انتهای معاملات امروز با افزایش 668 واحدی در رقم 730 هزار و 412 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 9 صدم درصد بوده است.
همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با افزایش 30.6 واحدی در سطح 27 هزار و 549 واحد قرار گرفت. شاخص کل هم وزن فرابورس اما مقاومت شاخص هم وزن بورس را نداشت و با 225 واحد افت به رقم 133 هزار و 899 واحدی رسید.
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 123 میلیارد تومان بر مالکیت کدهای حقیقی بازار افزوده شد.
در معاملات روز سهشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وبملت (بانک ملت)، خزامیا (زامیاد) و زملارد (کشاورزی و دامپروری ملارد شیر) اختصاص داشت. در سوی دیگر، ونوین (بانک اقتصاد نوین)، فرز (پویا زرکان آق دره) و ثمسکن (سرمایه گذاری مسکن) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام با کاهش به 12 هزار و 129 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 29 میلیارد تومان بود که 99.5 درصد به نسبت روز کاری قبل کاهش پیدا کرده بود.
امروز ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش 32 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 7 هزار و 31 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، 392 نماد رشد قیمت داشتند و 277 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 59 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 41 درصد بازار افت قیمت داشتند.
در جریان معاملات روز سهشنبه ، 84 نماد صف خرید داشتند و 71 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 6 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 902 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 35 درصدی به 329 میلیارد تومان رسید./فارس