مبلغ جریمه ورود غیرقانونی به مکه در موسم حج اعلام شد-راهبرد معاصر

مبلغ جریمه ورود غیرقانونی به مکه در موسم حج اعلام شد

عربستان، جریمه ورود غیرقانونی به مکه مکرمه در ایام حج تمتع را اعلام کرد که بر اساس گزارش سعودی‌ها این جریمه نسبت به سال گذشته ۵ برابر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۱۸۹۳۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، امنیت عمومی عربستان سعودی اعلام کرد که ورود به مکه مکرمه در ایام حج تمتع بدون داشتن مجوز ممنوع است و هرکسی بدون داشتن مجوز وارد مکه مکرمه شود جریمه خواهد شد.

 

بر اساس این بیانیه، افرادی که بدون مجوز در ایام موسم حج به مکه وارد شوند به 6 ماه حبس و 50 هزار ریال ( حدود 650 میلیون تومان) جریمه نقدی محکوم خواهند شد.

 

جریمه مالی ورود غیرقانونی به مکه در ایام حج تمتع 1402 نسبت به سال گذشته 5 برابر شده است و سال گذشته این جریمه به مبلغ 10 هزار ریال بود.

 

امنیت عمومی عربستان سعودی تاکید کرد که همه زائران باید برای ورود به مکه و انجام مناسک حج تمتع ویزای حج بگیرند و ویزاهای زیارتی یا تفریحی در این ایام معتبر نیستند.

 

بر اساس بیانیه این نهاد سعودی، مجازات کسی که غیرقانونی وارد مکه شود شامل مصادره وسایل حمل و نقل نیز خواهد بود.

 

امنیت عمومی عربستان سعودی همچنین از شهروندان سعودی خواست تا به آیین نامه‌ها و دستورات حج و عمره و هشدار همزمان به اجرای برنامه‌های حج پایبند باشند و تخلفات را به شماره‌های 911 در مناطق مکه مکرمه، ریاض گزارش دهند.

 

پیش از این مسئولان سعودی اعلام کردند که عمره‌گزاران فقط تا 4 ژوئن یعنی 14 خرداد پذیرش می‌شوند و پس از این زمان اجازه ورود به مکه مکرمه را نخواهند داشت.

 

از سوی دیگر وزارت حج و عمره عربستان نیز اعلام کرد که زائران خانه خدا باید نسبت به ازدحام در زمان برگزاری مناسک حج آگاه باشند و به توصیه‌های نیروهای امنیتی توجه کنند.

 

این وزارت‌خانه تاکید کرد که زائران خانه خدا باید همچنان از ماسک‌های بهداشتی استفاده و در زمان افزایش ازدحام حجاج طی برگزاری مناسک حج آرامش خود را حفظ کنند.

 

بر اساس بیانیه این وزارت خانه، صدور مجوز برگزاری مناسک حج امسال از طریق درگاه‌های اینترنتی قابل دریافت هستند و افراد متقاضی برای دریافت مجوز حج نباید کمتر از 18 سال سن داشته باشند و همچنین این افراد جزو اتباع کشورهای معتمد نزد عربستان سعودی باشد.

 

این درحالی است که ریاست کل امور مسجد الحرام و مسجدالنبی از طرح‌های امنیتی در این مکان مقدس و مناطق اطراف آن در مراسم حج 1444 هجری قمری(1402 هجری شمسی) خبر داد.

 

وی اعلام کرد که این طرح شامل بررسی تعداد زائران خانه خدا و همکاری مستمر با مسئولان و نهادهای امنیتی در حین برگزاری نمازها و تعیین ورودی‌های مشخص شده و همچنین تعیین تعداد نسبی مهمانان خانه خدا در اوقات برگزاری نمازها برای ارائه بهترین خدمات است.

 

تعداد زائران حج تمتع کشورهای مختلف در سرزمین وحی در حال افزایش است و سعودی‌ها برای حضور میلیونی زائران در جوار خانه خدا، حصارهای اطراف مطاف را برداشته و فضای زیارتی مسجدالحرام را توسعه دادند.

 

«عامر آل خشیل» مدیر عامل نهاد حج و عمره شرکت هواپیمایی عربستان سعودی اعلام کرد که امسال در حج 1444 هجری قمری (1402) برای اولین بار 6 فرودگاه برای استقبال از حجاج اختصاص داده می‌شود.

 

وی تاکید کرد که هواپیمایی عربستان سعودی از طریق حداقل 100 فرودگاه جهان حجاج را جابجا خواهد کرد و به فرودگاه‌های شهرهای «مدینه منوره»، « الدمام»، «ریاض»، « جده» ، « ینبع» و «طائف » منتقل می‌شوند.

 

در روزهای اخیر، آسمان عربستان به واسطه تشرف میلیونی زائران حج تمتع پر ترددترین آسمان شناخته شده است و برای انتقال حدود 2 میلیون زائر خارجی حج تمتع سال جاری، 770 پرواز انجام می‌شود.

 

تاریخ ادای مناسک حج از روز هشتم ماه ذی حجه منطبق با 25 ژوئن (4 تیرماه) خواهد بود، ضمن اینکه حج تا روز چهارم عید قربان در 13 ذی الحجه 30 ژوئن (9 تیرماه) ادامه دارد.

 

عربستان سعودی اعلام کرد که زائران باید این واکسن‌ها را در دوره مناسب قبل از آغاز مناسک حج تزریق کنند تا اثربخش باشد. این واکسن‌ها از جمله واکسن‌های چهارگانه مننژیت، پنوموکوک، واکسیناسیون علیه هپاتیت ویروسی آ و ب. واکسن مننژیت، سرخک و اوریون، تب زرد و آنفولانزا فصلی هستند.

 

این درحالی است که «عبدالفتاح مشاط» معاون وزیر حج و عمره عربستان در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرد: تعداد حجاجی که خارج از عربستان برای ادای مناسک حج به این کشور می‌آیند به آمار پیش از آغاز شیوع ویروس کرونا بازگشته است.

 

وی افزود: 2 میلیون مسلمان خارج از عربستان سعودی از سراسر جهان و 200 هزار نفر از داخل عربستان می‌توانند مناسک حج را به جا آورند.

 

پیش از این «عبدالرحمن بن عبدالمحسن الفضلی» وزیر آب و کشاورزی و رئیس کمیسیون امنیت غذایی عربستان سعودی اعلام کرد که تعداد حجاج امسال نسبت به 3 سال گذشته به دلیل کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا افزایش خواهد یافت.

 

عربستان سعودی در سال گذشته به دلیل محدودیت‌های اعمال شده ناشی از ویروس کرونا پذیرای بالغ بر 900 هزار زائر خانه خدا بود، اما امسال اعلام کرد که نزدیک به 2 میلیون حجاج به حج مشرف می‌شوند.

 

بر اساس گزارش سعودی‌ها تاکنون یک میلیون و 300 هزار زائر از کشورهای مختلف (حدود نیمی از زائران) به حج تمتع مشرف شده‌اند و روند تشرف زائران به مکه مکرمه و مدینه منوره ادامه دارد. حدود یک میلیون نفر از زائران خارجی حج تمتع در مکه مکرمه حضور دارند.

 

سال گذشته (حج 1443) 899 هزار و ‌353 حجاج به حج مشرف شدند. در حج‌های تمتع 1441 و 1442 نیز عربستان سعودی تصمیم گرفت که حج تمتع را با حضور زائران ساکن عربستان برگزار کند./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار