فرمانده ارتش پاکستان و عراقچی توافق کردند تماس تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا المیادین: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و آمریکا به زودی برگزار می‌شود گره‌های آمریکایی در روند مذاکرات هسته‌ای عراقچی: تنها یک راه برای تحقق توافق وجود دارد آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند

السیسی به ترکیه می‌رود

منابع و رسانه‌های ترکیه از دعوت رسمی رئیس جمهور این کشور از همتای مصری خود برای سفر به ترکیه خبر دادند و گفت احتمالا در ماه های آتی وزیر خارجه این کشور به مصر سفر کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 17
کد خبر: ۱۸۹۶۵۸

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه ترکیه‌ای دیلی صباح نوشت که رئیس جمهور مصر از سوی همتای ترک خود به سفر رسمی به ترکیه دعوت شده است و سیسی در جریان تماس تلفنی برای تبریک به اردوغان، از این پیشنهاد او استقبال کرده است.

 

صالح موتلو شَن، کاردار ترکیه در قاهره نیز خبر دعوت رسمی اردوغان از سیسی برای سفر به ترکیه را تأیید کرده است. گفته میشود این سفر احتمالا بعد از عید قربان انجام شود.

 

موتو شن به راشا تودی عربی نیز گفته است که هاکان فیدان، وزیر خارجه جدید ترکیه احتمالا طی سه ماه آتی، به مصر سفر می‌کند. او خاطر نشان کرد که فیدان، رئیس سابق سازمان اطلاعات ترکیه (میت) در فرایند احیای روابط متشنج مصر و ترکیه نقش بسزایی داشته است.

 

روابط ترکیه و مصر از زمان کودتای ارتش این کشور به فرماندهی ژنرال عبدالفتاح السیسی علیه «محمد مرسی»، اولین رئیس جمهور منتخب مصر در سال 2013 قطع شد و این دو کشور دوره‌ای متشنج را پشت سر گذاشت و با مرگ مرسی در زندان که اردوغان او را شهید لقب داد، به اوج رسید.

 

نهایت بعد از سال‌ها، تحولات سیاسی و منطقه در حوزه شرق دریای مدیترانه و اوضاع بد اقتصادی روز افزون مصر، دو کشور را بر آن داشت که در روابط خود تجدید کنند و در جریان زلزله اخیر ترکیه و شمال سوریه، سامح الشکری، وزیر خارجه مصر به ترکیه سفر و از مناطق زلزله زده بازدید کرد./ تسنیم

ارسال نظر