ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

عزم سوریه برای پیوستن به بریکس و شانگهای

در میانه افزایش درخواست‌ها برای پیوستن به گروه بین‌المللی بریکس، وزیر دارایی سوریه از عزم این کشور برای عضویت در بریکس و سازمان شانگهای خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 16
کد خبر: ۱۸۹۵۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، «کنعان یاغی»، وزیر دارایی سوریه روز گذشته پنجشنبه (۱۵ژوئن) در گفت‌وگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت که دمشق قصد دارد برای پیوستن به «بریکس» و «سازمان همکاری‌های شانگهای» درخواست دهد.

 

طبق گزارش این خبرگزاری روسی، وزیر دارایی سوریه علاوه بر تایید تلاش‌های دولت دمشق برای پیوستن به این دو سازمان فرامنطقه‌ای اقتصادی، خاطرنشان کرد که قرار است شعبه‌ای از «اسبربانک» هم در سوریه افتتاح شود.

 

«وانگ وانگ شیمین»، رئیس موسسه تحقیقاتی نوسازی و جهانی‌سازی چین، روز گذشته به اسپوتنیک گفته بود که ۱۳ کشور تمایل خود را برای پیوستن به گروه بریکس ابراز کرده‌اند.

 

وانگ شیمین تصریح کرده بود: «همه می‌دانند که ایده «+BRICS» برای افزایش تدریجی گفت‌وگو و همکاری بین کشورهای بریکس و سایر کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای در حال بزرگ‌ترشدن، مطرح شده است.

 

گروه بریکس بلوکی است که شامل روسیه، چین، برزیل، آفریقای جنوبی و هند می‌شود که در سال ۲۰۰۶ در نشستی به میزبانی شهر یکاترینبورگ روسیه تأسیس شد. پس از پیوستن آفریقای جنوبی به آن در سال ۲۰۱۱ نام آن از BRIC به BRICS تغییر یافت.

 

کشورهای عضو این گروه بین‌المللی قصد دارند سطح روابط اقتصادی بین خود را به ارزهای محلی افزایش دهند تا از این طریق وابستگی به دلار کاهش پیدا کند.

 

گروه بین‌المللی بریکس بزرگترین اقتصادهای در حال رشد جهان را گرد هم آورده است؛ حالا تعداد دیگری از کشورها از جمله آرژانتین، ایران، اندونزی، ترکیه، عربستان سعودی و مصر قصد دارند به این بلوک اقتصادی بپیوندند.

 

آفریقای جنوبی که در ماه گذشته، ژانویه ریاست دوره‌ای بریکس را بر عهده گرفته بود، میزبان پانزدهمین اجلاس سران بریکس در ماه اوت خواهد بود. اعضای بریکس در آخرین نشست خود با صدور بیانیه‌ای، از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و ازسرگیری روابطش با کشورهای عربی استقبال کرده بودند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار