ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است

مسکو: توافق تجارت آزاد با ایران تا پایان امسال امکان‌پذیر می‌شود

مسکو: توافق تجارت آزاد با ایران تا پایان امسال امکان‌پذیر می‌شود معاون نخست‌وزیر روسیه گفته است که احتمالا قرارداد منطقه تجارت آزاد بین ایران و روسیه تا پایان امسال امکان‌پذیر می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 19
کد خبر: ۱۹۰۱۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، «الکسی اورچوک» معاون نخست‌وزیر روسیه امروز (دوشنبه) در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی «تاس» تصریح کرد که توافق منطقه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چندین کشور که منطقه وسیعی از اوراسیا را از مرزهای اروپای شرقی به سمت چین تحت پوشش قرار می‌دهد تا پایان سال جاری میلادی امکانپذیر می‌شود.

 

وی تصریح کرد که گفت‌وگو بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا که شامل ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و روسیه می‌شود و همچنین ایران در مراحل نهایی است.

 

معاون نخست‌وزیر روسیه تصریح کرد: «ما رو به جلو حرکت می‌کنیم. ما بسیار امیدواریم که چنین توافقی تا پایان سال امضا شود».

 

پس از تشدید تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل آغاز عملیات نظامی در اوکراین، هم منطقه و هم ایران اهمیت ویژه‌ای برای کرملین پیدا کرده‌ است زیرا تحریم‌های غرب، مسیرهای تجارت خارجی برای روسیه را محدود کرده است و این کشور را بر آن داشته تا به دنبال‌ بازارهایی در خارج از اروپا باشند.

 

طبق داده‌های دولتی، گردش کالاهای روسیه و ایران در سال 2022، افزایش 20 درصدی داشته است و دو سوم از مجموع نرخ رشد که مسکو شاهد آن بوده است، با چین است که روابط آن با این کشور در دو سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.

 

توافق منطقه‌ای روسیه با ایران، جایگزین و نسخه گسترش یافته از یک توافق موقت است که قبلاً نیز عوارض گمرکی صدها دسته کالا را کاهش می‌داد.

 

در نوامبر ۲۰۲۲، روسیه مبادله فرآورده های نفتی با ایران را آغاز کرد و در ماه مارس، تهران گفت که روی «حجم عظیم» سوآپ نفت و گاز با مسکو حساب می‌کند.

 

اورچوک بدون آن‌که جزئیاتی ارائه دهد، به تاس گفت که مذاکرات بین کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در زمینه ایجاد یک بازار گاز مشترک ادامه دارد.

 

اواخر دی ماه سال گذشته، «میخائیل میاسمیکویچ»دبیر کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیایی اعلام کرد که به احتمال زیاد در نیمه نخست سال 2023 توافق ایجاد منطقه آزاد تجاری با ایران امضا خواهد شد.

 

توافق تجارت آزاد روسیه و ایران معاهده‌ای است که قرار است بین تهران و مسکو امضا شود و روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و روسیه را بهبود ببخشد.

 

پیش از این نیز روز ۲۷ خرداد ماه، «ولادیمیر ایلیچف» معاون وزیر توسعه اقتصادی روسیه نیز در مصاحبه‌ای تصریح کرده بود که امضا توافق تجارت آزاد بین روسیه و ایران در مراحل پایانی قرار دارد و خبر داده بود که این توافق تمامی حوزه های تجارت دو کشور را در بر می گیرد و قرار است در سال جاری میلادی امضا شود./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار