پیوستن مهاجم ۱۸ ساله به استقلال/پدیده جوان فوتبال اهواز کیست؟ مریم آزمون سرمربی تیم فوتبال زنان پرسپولیس شد پایان روز نخست بسکتبال کاپ آسیا با برد چین تایپه + نتایج رقابت‌ها بیش از ۲.۶ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند وزیر راه: کاهش تراز آب خزر معیشت ساحل‌نشینان و کشتیرانی را تهدید می‌کند سردار رادان: دشمن دنبال براندازی بود، اما در تحقق هدفش ناکام ماند طرح جدید فرانسه و انگلیس برای مقابله با هجوم مهاجران شیخ نعیم قاسم: اگر سلاحمان را تحویل دهیم، تجاوز متوقف نخواهد شد تصادف مرگبار در محور دهلران با ۳ فوتی و ۵ مجروح نواف سلام: ارتش به تدوین طرحی برای انحصار سلاح مکلف شده است سرکنسول ایران در هرات: راه برای ورود قانونی اتباع افغانستان بسته نیست سخنگوی سپاه: معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌نفع ایران تغییر کرده‌اند استقلال دست روی لژیونر معروف گذاشت اسپانیا: الحاق غزه و کرانه باختری را هرگز به‌رسمیت نمی‌شناسیم قرعه‌کشی لیگ یک فوتبال انجام شد + جزئیات نتایج تغذیه‌ای که احتمال ابتلا به بیماری‌ها را در سالمندی کاهش می‌دهد

شناسایی ۱۸ بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در ایران +‌علائم و راه پیشگیری

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت از شناسایی ۱۸ مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور خبر داد و علائم و روش‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 20
کد خبر: ۱۹۰۳۵۱

به گزارش راهبرد معاصر. دکتر محمدرضا شیرزادی درباره تعداد مبتلایان تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو اظهار کرد: تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق نوعی کنه منتقل می‌شود. از ابتدای سال جاری تاکنون 18 نفر به بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که از این تعداد یک نفر نیز متأسفانه فوت کرده است.

 

راه‌های انتقال تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو

وی درباره راه‌های انتقال بیماری افزود: در صورتی که یک کنه دام آلوده را نیش بزند؛ ناقل ویروس می‌شود و پس از نیش زدن دام دیگر، ویروس را به آن دام منتقل می‌کند. همچنین در صورتی که انسان کنه را از بدن دام جدا کند یا کنه آلوده، انسان را نیش بزند؛ فرد به بیماری مبتلا می‌شود.

 

تب کریمه کنگو در دام‌ها علامتی ندارد

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: تب کریمه کنگو معمولاً علائم خاصی در دام‌ها ایجاد نمی‌کند و ویروس آن تا یک هفته در داخل بدن دام باقی می‌ماند. اگر در این مدت، دام ذبح شود افرادی که این دام را ذبح یا گوشت آن را قطعه قطعه می‌کنند؛ در معرض خطر ابتلا به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو قرار می‌گیرند؛ همچنین اگر افراد گوشت دامی که به صورت غیرقانونی و سنتی ذبح شده را بدون رعایت نکات بهداشتی مصرف کنند مبتلا به این بیماری می‌شوند.

 

چگونه از ابتلا به بیماری پیشگیری کنیم؟

وی تأکید کرد: مردم حتماً گوشت‌هایی را مصرف کنند که از کشتارگاه خریداری شده‌ و تأییدیه سازمان دامپزشکی را دارد زیرا در کشتارگاه‌ها، دام پس از ذبح شدن به مدت حداقل 24 ساعت در دمای یخچال قرار می‌گیرد. سرمای یخچال باعث می‌شود که طی فرآیندی، بسیاری از ویروس‌های موجود در گوشت از جمله ویروس مربوط به بیماری تب کریمه کنگو، از بین برود.

 

شیرزادی گفت: اگر یک دام به صورت سنتی ذبح شود گوشت آن عمدتاً بلافاصله پس از ذبح شدن تقسیم می‌شود و افرادی که آن گوشت را خریداری و قطعه قطعه می‌کنند ممکن است به ویروس آلوده شوند.

 

علائم تب کریمه کنگو در انسان

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت درباره علائم بروز بیماری در انسان بیان کرد: حدود دو روز تا یک یا دو هفته پس از مواجهه با ویروس، علائم تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو در انسان بروز پیدا می‌کند؛ این علائم شامل تب ناگهانی، بدن درد، سردرد، اسهال و استفراغ و سرفه است.

 

وی ادامه داد: علائم تب، بدن درد و سردرد ممکن است یک تا پنج روز طول بکشد و پس از آن، بیمار وارد مرحله خونریزی‌دهنده می‌شود و علائم خونریزی‌های گوارشی شامل اسهال و استفراغ خونی، خونریزی زیرپوستی و خونریزی از بینی ظاهر می‌شود.

 

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت هشدار داد: در صورتی که فردی مبتلا به تب کریمه کنگو شود و زود به پزشک مراجعه نکند و یا پزشک بیماری را به درستی و زودهنگام تشخیص ندهد؛ بیمار 40 تا 60 درصد در معرض خطر مرگ قرار می‌گیرد.

 

روش درمان مبتلایان تب کریمه کنگو

شیرزادی درباره روش‌ درمان مبتلایان تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو تصریح کرد:‌ درمان بیماران حمایتی است و بیمار باید بستری شود و مایعات کافی دریافت کند؛ اگر پلاکت فرد افت کند تزریق پلاکت به او انجام و برخی داروها از جمله مسکن‌ها برای بیمار تجویز می‌شود.

 

مردم از ذبح دام به شیوه سنتی خودداری کنند

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در پایان به مردم توصیه کرد که از ذبح دام به شیوه سنتی خودداری کنند و صرفاً گوشت دام‌های خریداری شده از کشتارگاه را مصرف کنند؛ از قطعه قطعه کردن دام‌هایی که ذبح آنها غیربهداشتی بوده خودداری کنند؛ افرادی که در مناطق روستایی با دام‌ها تماس مستقیم دارند از دستکش استفاده کنند و از جدا کردن کنه‌های روی بدن دام‌ها اجتناب کنند./ تسنیم

ارسال نظر