سخنگوی دولت: دولت اعتراض کامیونداران را به رسمیت می‌شناسد نحوه جذب منابع انسانی در آموزش و پرورش اصلاح شد نیروی زمینی ارتش ۵ پایگاه موشکی در ساختار خود پیش‌بینی کرد مهاجرانی: ایران با حفظ منافع ملی مذاکره را ترک نخواهد کرد / تمام سناریو‌های ما روی میز است محمود احمدی نژاد عازم اروپا شد + جزئیات دستورات معاون اول رئیس‌جمهور برای اطفای حریق در پارک ملی گلستان الحاق ۱۰ فروند بالگرد باز آماد شده به هوانیروز ارتش قالیباف: بولیوار صدای استقلال را از دل ملت‌های تحت ستم بیرون کشید قالیباف قانون اصلاح پرداخت فوق‌العاده خاص را ابلاغ کرد دستور رییس جمهور برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد سخنگوی هیات رئیسه مجلس: مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است سلیمی، نماینده مجلس: امضای سرپرست وزارت اقتصاد از فردا بی‌اعتبار است جزییات انهدام شبکه قاچاق تلفن همراه توسط سازمان اطلاعات سپاه بوشهر زینی‌وند: انتخابات ۱۴۰۵ شورا‌ها تمام‌الکترونیک برگزار می‌شود

نقش صنعت هسته‌ای در آفت‌زدایی و ضدعفونی محصولات کشاورزی

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: یکی از ثمرات صنعت هسته‌ای کشور ضدعفونی محصولات کشاورزی صادراتی با اشعه گاما در مراکزی است که توسط سازمان انرژی اتمی راه‌اندازی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۰۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 23
کد خبر: ۱۹۰۷۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، صنعت هسته‌ای از صنایعی است که کاربردهای بسیاری در حوزه های مختلف از جمله پزشکی و درمان بیماران، تولید برق، دامپزشکی و دام پروری، مدیریت آب، محیط زیست، صنایع غذایی و کشاورزی و ... دارد.

 

حجت الاسلام محمد سبزی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی  درباره نقش صنعت هسته ای در حوزه کشاورزی گفت: یکی از دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور برای بخش کشاورزی، ضدعفونی محصولات کشاورزی صادراتی به کشور‌های دیگر با اشعه گاما است.

 

وی افزود: پیش از این پسته ما به کشورهای دیگر صادر می‌شد و به دلیل داشتن سم آفلاتوکسین عودت داده می‌شد، اما با ضدعفونی و آفت‌زدایی این محصولات کشاورزی با اشعه گاما، امروز دیگر محصولات کشاورزی ما که به کشورهای دیگر صادر می‌شوند عودت داده نمی‌شود.

 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: امروز سازمان انرژی اتمی ۱۲ مرکز را برای ضدعفونی محصولات کشاورزی صادراتی راه‌اندازی کرده که تعداد این مراکز در حال افزایش است.

 

سبزی خاطرنشان کرد: علاوه بر حوزه کشاورزی، ما در حوزه تامین سوخت هسته‌ای نیز به خودکفایی رسیده‌ایم و قادر به تامین نیازهای خود و حتی تامین نیاز دیگر کشورها نیز هستیم.

 

وی افزود: در حوزه پزشکی نیز ما شاهد تولید رادیوداروها به میزان تامین نیاز داخلی هستیم. این پتانسیل نیز در این حوزه وجود دارد که با توسعه پزشکی هسته‌ای، ما بتوانیم درآمدهایی را از طریق توریست درمان کسب کنیم.

 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: با توجه به پیشرفت‌های صورت‌گرفته در حوزه صنعت هسته‌ای کشور، امروز ما باید صادرات دستاوردهای هسته‌ای را در دستور کار خود داشته باشیم. با صادرات دستاوردهای صنعت هسته‌ای همچون آب سنگین، سوخت هسته‌ای، برق هسته‌ای و... برای کشور ارزآوری داشته باشیم./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده