دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

افشاگری نیویورک تایمز علیه فرمانده ارشد روس در خصوص شورش واگنر

روزنامه نیویورک‌تایمز مدعی شد که فرمانده سابق عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین از برنامه شورش مسلحانه یوگنی پریگوژین و نظامیان واگنر آگاه بود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۳ - ۰۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 28
کد خبر: ۱۹۱۷۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه نیویورک‌تایمز با استناد به مقامات آگاه آمریکایی گزارش داد که این مقامات سعی دارند دریابند که آیا ژنرال سرگئی سوروویکین، فرمانده سابق ارشد روسیه در اوکراین به سرگئی پریگوژین، بنیان‌گذار و فرمانده گروه پیمانکار نظامی واگنر در شورش کمک کرده است یا نه.

پریگوژین روز سه‌شنبه بر اساس توافقی که به شورش جنگجویان واگنر پایان داد، به بلاروس رفت و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه از سربازان ارتش به دلیل مقاومت در برابر شورش واگنری‌ها تشکر کرد.

در روز جمعه پریگوژین وزارت دفاع روسیه را به حمله به مواضع نظامیان واگنر متهم کرد و پس از آن بود که واگنری‌ها مقر‌های ارتش روسیه را در منطقه جنوبی «روستوف-نا-دونو» تصرف کردند. وزارت دفاع روسیه این اتهامات را رد کرد و سرویس امنیت فدرال این کشور به اتهام سازمان‌دهی شورش مسلحانه یک پرونده جنایی علیه پریگوژین باز کرد.

روز شنبه، الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس اعلام کرد که با توافق ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در خلال این شورش با پریگوژین در ارتباط بوده است. در نتیجه این گفت‌وگوها، گروه واگنر به پیشنهاد لوکاشنکو پذیرفت که پیشروی نیروهایش در خاک روسیه را متوقف کرده و تنش‌ها را آرام کند.

بر اساس شرایط توافق شده برای پایان دادن به شورش مسلحانه پریگوژین و واگنر، تصمیم گرفته شد به پریگوژین اجازه داده شود به بلاروس برود و سربازانش فرصت پیوستن به ارتش روسیه یا سفر با او به بلاروس را داشته باشند.

نیویورک‌تایمز همچنین گزارش داد که نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی دیگر از فرماندهان روس هم از پریگوژین حمایت کرده باشند.

سوروویکین که رسانه‌های روسی او را «ژنرال آرماگدون» می‌نامند، در ماه اکتبر سال گذشته مسئولیت کلی عملیات نظامی روسیه در اوکراین را بر عهده داشت، اما وزیر دفاع روسیه در ژانویه والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش را برای نظارت بر مبارزات انتخاباتی منصوب کرد و سوروویکین معاون گراسیموف شد. / ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار