جهانگیری: همه مشکلات اقتصادی کشور به‌دلیل تحریم‌ها نیست-راهبرد معاصر
موافقت مجمع تشخیص مصلحت با افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول اطلاعیه سپاه صاحب الزمان(عج) در خصوص صدای انفجار در مورچه‌خورت رئیس جمهور: ادامه فیلترینگ با توجه به نارضایتی مردم قابل قبول نیست تصویب کلیات طرح تناسبی برگزار شدن انتخابات شورا‌ها تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس تغییر کرد پزشکیان: بهتر است رابطه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از جنگنده جی ۱۰ چین + عکس بیانیه سپاه: عملیات وعده صادق در امتداد آرمان شهید طهرانی‌مقدم است پزشکیان در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه: شرط اصلاح وضعیت کشور استفاده از ظرفیت همه نیرو‌های نخبه است معاون اول رئیس جمهور در اجلاس سازمان همکاری اسلامی: پیشنهاد ایران برگزاری همه‌پرسی بین فلسطینیان است گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و بن‌سلمان جزئیات حادثه تروریستی سراوان | شهدا از هموطنان اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان: چهار نفر از شهدای سراوان هنگام اقامه نماز به شهادت رسیدند/ تروریست‌ها بلوچ نبودند تاکید رئیس‌جمهور بر هم‌افزایی برای تسهیل ساخت نیروگاه‌های برق توسط بخش خصوصی

جهانگیری: همه مشکلات اقتصادی کشور به‌دلیل تحریم‌ها نیست

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: نمی‌توان گفت که همه مشکلات اقتصادی به‌دلیل تحریم‌هاست، بلکه بخشی از آن به‌دلیل سیاست‌های اشتباه ما بوده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 13
کد خبر: ۱۹۱۷۶

به گزارش راهبرد معاصر ، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در دومین همایش ملی تشکل‌های اقتصادی راهبران توسعه اظهار داشت: دولت آمریکا سعی دارد با تحریم‌ها، اقتصاد کشور را فرو بپاشد و اقتصاد کشور را از بین ببرد اما با گذشت یک سال هنوز نتوانسته است به هدف خود برسد.

 

وی در این باره ادامه داد: شاید شوک بزرگی به اقتصاد کشور وارد شده و تلاطم بزرگی را در اقتصاد کشور ایجاد کرده است اما نمی‌توان گفت که همه مشکلات اقتصادی به دلیل این تحریم هاست بلکه بخشی از آن به دلیل سیاست‌های اشتباه ما بوده است.

 

جهانگیری افزود: پس از یک سال به همت شما تشکل‌ها، اقتصاد کشور را به نقطه تعادل جدید رسانده ایم و نمی توانیم بگوییم که وضعیت اقتصاد کشور بدتر از سال گذشته شده است، امروز مردم به جای آنکه در عرصه ارز سرمایه‌گذاری کنند به سمت بورس رفته اند که این نشانه و علامت خوبی است و این نشانه ها نشان از تلاش شماست که اقتصاد کشور را با چنگ و دندان حفظ کرده اید.

 

جهانگیری اظهار داشت: حق ایران است که از هر نظر همچون تاریخی، تمدنی، منابع طبیعی و نیروی انسانی شایستگی دارد که به یک کشور توسعه‌‌یافته تبدیل شود. در دولت های مختلف تصمیمات مختلفی برای توسعه کشور گرفته شد اما مسائلی پیش آمد که ایران به نقطه مطلوب نرسید. باید کار جدی صورت گیرد تا ایران تبدیل به کشور توسعه یافته شود. همچنین باید عزم و اراده را در نسل جدید زنده نگه داریم تا هر اندازه که ما ناموفق بودیم آنها ایران را تبدیل به کشور توسعه یافته کنند.

 

وی بیان کرد: ایران در هر دوره‌ای به ویژه شرایط کنونی که با تحریم روبه‌رو هستیم برای رسیدن به توسعه نیازمند مشارکت عموم شهروندانش را دارد. هیچ کشوری نیست که به توسعه برسد اما به بخش مدنی‌اش کم توجه باشد. رعایت حقوق اساسی مردم و مشارکت آنها سبب ایجاد توسعه می‌شود.

 

معاون اول رئیس جمهور افزود:‌ آنهایی که به دنبال بهانه هستند و می‌گویند که برای مشکلات اقتصادی راه حلی وجود ندارد و فکر می‌کنند باید با دنیا تعامل داشته باشیم که البته تعامل با دنیا پیش‌نیاز توسعه است. اما مسائل اجتماعی، سیاسی در حل مسائل اقتصادی کشور نقش تعیین‌کننده دارد. یعنی بخش خصوصی می‌خواهد مشارکت داده شود این یک مسئله اقتصادی نیست بلکه درجه‌ای از توسعه‌یافتگی اجتماعی و عقلانیت سیاسی است که بدانیم تشکل‌ها بهتر از ما می‌توانند در توسعه کشور نقش دارند و البته ما هم باید نقشی مؤثر برای آنها قائل شویم.

 

جهانگیری گفت: اگر تشکل‌ها و نخبگان جامعه احساس کنند که در سرنوشت کشور مؤثر هستند و در سیاست‌گذاری نقش تعیین‌کننده‌ای دارند حتماً به آینده کشور امیدوار می‌شوند اما اگر نخبگان مأیوس شوند و بر این تصور باشند که هیچ نقشی در حل مشکلات ندارند این یأس به کل جامعه کشیده می‌شود. ما نیاز داریم برای حل مشکلات اقتصادی مشارکت عمومی و اعتماد عمومی جامعه را بالا ببریم و امید جامعه به آینده را اصلاح کنیم. همه اینها مستلزم این است که فعالان اقتصادی و سیاسی نقش خود را ایفا کنند.

 

وی بیان کرد: مشکل ما سرمایه گران‌بهایی هستند که در اختیار دولتمردان کشورند و دولتمردان آنقدر فهیم هستند که از این سرمایه برای حل مشکلات‌شان استفاده کنند و در غیر این صورت هم به خود آسیب می‌رسانند و هم جامعه را دچار یأس می‌کنند، هم اینکه در جامعه مدیریت‌شان زیر سؤال می‌رود و البته بخش اقتصادی کشور اینگونه است. توجه به تشکل‌ها الزام جدی است.

 

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: بخشنامه‌ای در اجرای ماده 2 و 3 بهبود فضای کسب کار است که باید حتماً از نظرات کارشناسان در تدوین آیین‌نامه و بخشنامه‌ها استفاده کنیم در غیر این صورت بخش خصوصی می‌تواند به دیوان عدالت اداری شکایت کند و دیوان آن را لغو کند. مصلحت در این است کاری که به دولت ارجاع می‌شود دستگاهی آیین‌نامه‌ایی و موضوعی را به دولت ارجاع داده می‌شود که تصویب کند پس از تصویب لازم‌الاجرا است. اگر اتاق بازرگانی برای من موضوعی را بنویسد که ما آن را در دولت به تصویب برسانیم. اگر مواردی را تشخیص دهیم که تأخیرش آفتی نداشته باشد آن را به اتاق بازرگانی بازمی‌گردانیم تا از نظرات انجمن‌ها و تشکل‌ها استفاده کنیم.

 

جهانگیری با اشاره به تشکل‌های موازی تصریح کرد: تشکل‌های موازی در اختیار اتاق است. همچنین شورای گفت‌وگو فرصت خوبی است. شما شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را جدی بگیرید و آن را به اصلی‌ترین بخش تبدیل کنید تا به جمع‌بندی و تصمیم‌گیری برسید و اگر نیازی به ابلاغ و تصویب باشد آن را محقق می‌کنیم اتاق سعی کند نمایندگی بخش خصوصی‌‌اش فراگیر شود چرا که هیچ بخش خصوصی به اندازه اتاق بازرگانی نمی‌تواند بگوید که بخش خصوصی است.

 

وی افزود: ما با یک سری از چالش‌ها در اقتصادمان روبه‌رو هستیم در این 40 سال در موضوعاتی از مشکلات به نقطه حساسی رسیده‌ایم. رشد اقتصادی ما پایین بود و گاهی حرکاتش نوسانی. رشدهایی که نتوانست رفاه مناسبی را برای مردم به وجود بیاورد. میزان سرمایه‌گذاری‌مان کم است و علاوه بر آن شاهد سپرده‌گذاری‌های اندک هستیم آینده کشور نگران‌کننده است.

 

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اتاق بازرگانی به عنوان بخش خصوصی باید این موضوع را بحث کند که چه عاملی سبب شده بخش خصوصی و میزان سرمایه‌گذاری کم شده است این موضوع تبدیل به پاشنه آشیل جدی شده است که باید راه حل جدی برای آن اندیشیده شود حرمت سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاران باید حفظ شود و تا نتوانیم این حرمت را حفظ کنیم نمی‌توانیم انتظار سرمایه‌‌گذاری بیشتری داشته باشیم.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده