به گزارش راهبرد معاصر؛ عناب دارای طبع معتدل است وترکیباتی نظیر ساپونینها، مواد قندی، ویتامینهای B۲,A و C، املاح معدنی به ویژه کلسیم وفسفر و اسید زیزی فیک، زیزی فوماتیک، اسید زیزی فین را دارد.
عناب خشک: ضدسرطان- ضداسترس- خواب آور -ضد آلرژی – کاهنده تعریق –نرم کننده سینه –ضد بیماریهای تنفسی –تب بر- ضد سرفه- ملین – ضداسهال- ادرارآور – بندآورنده خون ریزی -تقویت کننده حافظه –تقویت کننده کبدودستگاه گوارشی و تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا نیز کمک میکند.
پودر میوه عناب برای آرامش اعصاب و اضطراب مفید است و در طب سنتی چین به این منظور استفاده میشود.
میوه عناب خون را تصفیه و سموم را از سیستم بدن دفع کرده و موجب روشنی پوست میشود.
عناب حاوی آنتی اکسیدان بوده و به همین دلیل موجب جلوگیری از سرطان میشود.
مصرف خیساندن میوههای عناب برای تقویت عمومی بدنو جلوگیری از بیماری سرطان مفید است برای این منظور میتوانید ۲۰ عدد عناب را از وسط نصف کرده و در داخل نیم لیتر آب به مدت ۶ ساعت بخیسانید و پس از صافی کردن چند فنجان در روز همراه با عسل میل کنید.
جوشانده: برای تهیه جوشانده مقدار ۱۵ گرم از ریشه عناب را با نیم لیتر آب به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و بعداز صافی کردن برای جلوگیری از ریزش موها ۱۰ دقیقه قبل حمام موها را با این محلول ماساژ دهید.
برای تهیه دمکرده عناب میوههای عناب را به میزان ۱۰ عدد میوخ در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید و این دم کرده را برای ایجاد آرامش و کاهش استرس میل کنید.
عناب بومی مناطق گرمسیر است و بیش از ۴۰۰۰ سال است که به دلیل خواص دارویی آن کشت شده است.
مواد موثرهی عناب از پلی ساکارید تشکیل شده است.
کاربردهای غیر دارویی آن استفاده از چوب در صنایع دستی و منبت کاری است.
عناب به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده در طب سنتی به ثبت رسیده است.
عناب با اسم علمی Ziziphus jujube از خانواده Rhamnaceae است. / بهداشت نیوز