به گزارش راهبرد معاصر؛ در اولین روز هفته، قیمت طلا و سکه با افزایش قیمت دلار در روند صعودی قرار گرفت. همگرایی بالای بازار طلا با بازار ارز باعث شده هر رویدادی که دلار را تحت تاثیر قرار میدهد به همان نسبت قیمت را در بازار طلا و سکه افزایش یا کاهش دهد.
در بیشتر روزهای هفته گذشته قیمت طلا و سکه کاهش داشت. این کاهش منجر به تغییر کانال در قطعات سکه نشد اما معاملهگران را نسبت به خرید و فروش سرد کرد. بازیگران بازارهای مالی در هفتههای اخیر از ترس رکب بازارساز، اخبار مثبت در حوزه برجام و تحریمها، آزادسازی دلارهای بلوکه شده کشورمان یا آزادی زندانیان سیاسی معامله نکردند.
اما در حوزه بینالمللی سیگنالهای خوشایندی برای ایران به گوش نمیرسد. هفته گذشته درباره موضوع برجام که بهعنوان چالشی برای اقتصاد کشورمان تبدیل شده است؛ وزیر خارجه آمریکا گفته است که «هیچ توافق هستهای با ایران روی میز نیست». این موضوع در روز جاری اثر افزایشی بر بازارهای مالی گذاشت.
در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر قیمت طلا و سکه از نرخ ارز و نرخ جهانی طلا به تجارتنیوز گفت: «هرگونه پیشبینی در بازار طلا منبعث از تحلیل اقتصاد بینالملل و نوسانات نرخ ارز در داخل کشور است. درباره تاثیر نرخ ارز در داخل کشور پیشبینی راحتتر است.»
وی ادامه داد: «استراتژی بانکهای جهانی یا سایر کشورها در ارتباط با عرضه ذخایر طلا یا خرید بیشتر بهعنوان پشتوانه ارزی یا کالایی کشوشان قابلیت پیشبینی ندارد.»
این کارشناس اقتصادی به رفتار سایر کشورها در ارتباط با افزایش ذخایر طلای کشورمان اشاره کرد و افزود: «روند یک سال گذشته نشان از اشتیاق کشورها برای افزایش ذخایر طلایشان دارد. این در حالی است که سال ۲۰۲۳ نسبت به سال میلادی ۲۰۲۲، کشورها ذخایر طلای بیشتری ذخیره کردهاند.»
وی افزود: «در سال ۲۰۲۳ کشور چین حدود ۹۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی، شامل یورو و دلار را به طلا تبدیل کرده است. این موضوع نظام عرضه و تقاضا را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین پیشبینی میشود کانال ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ هزار دلاری برای انس جهانی طلا حفظ شود و احتمال افزایش قیمت انس نسبت به کاهش قیمت کمتر است.»
آقابزرگی با تاکید بر روند صعودی قیمت دلار با توجه به تورم و سایر مولفههای اقتصادی تاکید کرد: «با توجه به اینکه نرخ دلار ضریب اول و نرخ انس ضریب دوم را در تعیین قیمت طلا و سکه دارد میتوان آینده بازار داخلی فلز زرد را صعودی پیشبینی کرد.»
امروز شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۲ بازار فلز گرانبها در تمام قطعات سکه افزایش قیمت داشت. سکه امامی با افزایش ۳۰۰ هزار تومانی با قیمت ۲۸ میلیون و ۷۸۶ هزار تومان معامله شد. سکه بهار نیز با قیمت ۲۵ میلیون و ۸۰۱ هزار تومان به فروش رسید. این قطعه امروز ۳۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت.
امروز نیم سکه ۲۰۰ هزار تومان رشد قیمت داشت و با رقم ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان مبادله شد. قیمت ربع سکه ۱۵۰ هزار تومان رشد داشت و با رقم ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد. در روز جاری سکه گرمی ۱۱۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. این قطعه امروز با قیمت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد.
قیمت طلا امروز افزایشی بود. در لحظه نگارش این گزارش قیمت هر مثقال طلا ۱۴۱ هزار تومان گران شد و به قیمت ۱۰ میلیون و ۳۱۹ هزار تومان رسید. هر گرم طلا نیز ۳۴ هزار تومان رشد قیمت داشت و با رقم دو میلیون و ۳۸۲ هزار تومان معامله شد.
امروز طلای دست دوم نزدیک به ۳۳ هزار تومان رشد داشت و با قیمت دو میلیون و ۳۴۸ هزار تومان معامله شد. در روز جاری قیمت حباب قطعات سکه متوازن نبود. حباب سکههای سنگین کاهشی بود و سایر قطعات سکه رشد ۳۰ تا ۷۰ هزار تومانی داشتند./تجارت نیوز