جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است!

شی در نشست سران شانگهای همکاری بجای رقابت را خواستار شد

شی در نشست سران شانگهای همکاری بجای رقابت را خواستار شد رئیس‌جمهور چین در سخنرانی خود در اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر لزوم همکاری بجای رقابت و احترام به منافع یکدیگر تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۷۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین در سخنرانی خود از طریق ویدئوکنفرانس در بیست‌وسومین اجلاس سران کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر لزوم همکاری بجای رقابت و احترام به منافع یکدیگر تاکید کرد.

 

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، رئیس‌جمهور چین همچنین در این نشست مجازی به میزبانی دهلی‌ نو، خواستار مقابله با هژمونی و سیاست قدرت شد. او در سخنانش ضرورت مقابله با انقلاب‌های رنگی و مداخله خارجی در امور کشورها را مورد تاکید قرار داد.

 

به گزارش رویترز به نقل از رسانه‌های دولتی چین، او همچنین گفت چین آماده همکاری با همه طرف‌ها برای اجرای ابتکارهای امنیتی جهانی است. وی افزود ارتباطات و هماهنگی استراتژیک، احترام به منافع و نگرانی‌های یکدیگر ضرورت دارد.

 

پیش از سخنرانی او، «نارندا مودی» نخست‌وزیر هند در سخنرانی افتتاحیه اجلاس شانگهای به ایران به عنوان عضو جدید و رسمی سازمان شانگهای خوش آمد گفت و از آن استقبال کرد.

 

نشست ویدئو کنفرانسی سازمان شانگهای به میزبانی هند امروز چهارم ژوئیه (۱۳ تیر) در حال برگزاری است.

 

در این نشست که برای اولین بار تحت ریاست هند برگزار می‌شود، کشورهای ازبکستان، روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، پاکستان و ایران دعوت شده‌اند.

 

علاوه بر مودی و شی، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، آیت الله رئیسی رئیس‌جمهور ایران، «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان و چند تن از رهبران آسیای مرکزی نیز در این نشست حضور دارند.

 

روز جمعه دبیرکل سازمان همکاری شانگهای در گفت‌وگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان گفت: عضویت کامل ایران در نشست آتی این سازمان رسما اعلام می‌شود و از ۱۳ تیر از همه حقوق کشورهای عضو برخوردار خواهد بود.

 

سازمان همکاری شانگهای یک ساختار بین‌المللی است که در سال ۲۰۰۱ تاسیس یافته و کشورهای ازبکستان، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، چین، تاجیکستان، هند و پاکستان عضو آن هستند.

 

نشست قبلی سازمان همکاری شانگهای سپتامبر سال ۲۰۲۲ در شهر سمرقند برگزار و در پایان آن یادداشت تعهد ایران در رابطه با الحاق به این سازمان امضا و همزمان روند عضویت بلاروس آغاز شد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار