نامه ایران به دبیرکل و شورای امنیت در پی تهدیدات ترامپ / ایروانی: ایران حق مشروع دفاع از خود را به‌نحوی قاطع اعمال خواهد کرد الحوثی: ثمره جهاد و شهادت رهبران مقاومت فلسطین، تحقق وعده الهی در زوال رژیم اسرائیل است واکنش مسکو به تهدیدات تل‌آویو علیه ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و ونزوئلا پایان حضور نظامی امارات در یمن پس از تهدیدات عربستان سعودی بیانیه خانواده سخنگوی شهید گردان‌های القسام اظهارات تهدیدآمیز ترامپ علیه ایران در دیدار با نتانیاهو / ما می‌خواهیم سوریه زنده بماند دیدار سفیر ایران با وزیر دفاع و فرمانده ارتش لبنان انتشار تصاویری از شهید ابوعبیده سخنگوی سابق القسام برای اولین بار + عکس اولین تصویر سخنگوی جدید گردان‌های قسام با یونیفرم و چفیه شهید ابوعبیده + عکس القسام شهادت شماری از فرماندهان ارشد خود را اعلام کرد + عکس سخنگوی القسام به شهادت رسید «هیبت الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق شد پوتین: حمله باید تا زمان آزادسازی زاپوریژیا در آینده نزدیک ادامه یابد رایزنی وزرای خارجه ایران و عربستان درباره تحولات یمن

شکایت ۴ کشور از ایران در دیوان دادگستری بین‌ المللی

۴ کشور اوکراین، کانادا، سوئد و انگلیس شکایت ضدایرانی خود را به‌بهانه پرونده هواپیمای اوکراینی در دیوان دادگستری بین‌المللی مطرح کردند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۸ - ۱۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 05
کد خبر: ۱۹۲۹۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ اوکراین، کانادا، سوئد و انگلیس با تمسک به بهانه واهی سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی در ژانویه ۲۰۲۰ (پرواز شماره PS ۷۵۲) علیه ایران در دیوان دادگستری بین المللی شکایت کردند.

این ۴ کشور در درخواست خود به دیوان دادگستری بین المللی- که به عنوان دادگاه جهانی نیز شناخته می‌شود- با طرح ادعایی مضحک مدعی شدند که تهران «مجموعه‌ای از تعهدات» خود در برابر به اصطلاح کنوانسیون مونترال با هدف تامین امنیت سفر‌های هوایی غیرنظامی را نقض کرده است!

دیوان دادگستری بین المللی نیز درخواست ۴ کشور مذکور را اعلام وصول کرده است.

«اولگ نیکولنکو» سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین پنجشنبه هفته گذشته ۸ تیر ماه، در ادامه مواضع ضدایرانی این کشور اعلام کرد: اوکراین، کانادا، سوئد و انگلیس به دلیل سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی در ژانویه ۲۰۲۰ علیه ایران در دیوان دادگستری بین‌المللی شکایت می‌کنند.

سی بی اِس در این خصوص اعلام کرد که کانادا، سوئد، اوکراین و انگلیس مدعی اند با ارجاع این موضوع به دیوان دادگستری بین المللی به تلاش‌های خود برای پاسخگویی ایران در موضوع سرنگونی پرواز PS ۷۵۲ ادامه خواهند داد!

علی افتخاری، رئیس سازمان قضائی نیرو‌های مسلح تهران چندی پیش درباره پرونده هواپیمای اوکراینی گفت: این پرونده ابعاد پیچیده و متعدد فنی داشت، لازم بود تحقیقات این پرونده به صورت ویژه در دستورکار سازمان قضائی نیرو‌های مسلح قرار بگیرد. از همان ابتدای شروع تحقیقات اکیپی از بهترین ضابطان را تشکیل دادیم. هیئت‌های کارشناسی تشکیل دادیم و این‌ها می‌طلبید که وقت موسعی داشته باشند و به همین دلیل رسیدگی به این پرونده طول کشید. همه همکاران قضائی ما در سازمان قضائی نیرو‌های مسلح تمام تلاش خودشان را در چارچوب قانون و مقررات رسیدگی را بدون هیچ اغماضی انجام داده‌اند. ما جلسات متعددی تشکیل دادیم ۲۰ جلسه تشکیل شد؛ ما نسبت به بخش عمده‌ای از مقصران رسیدگی کردیم، اما بخش دیگری برای تکمیل تحقیقات مفتوح است.

کنعانی سخنگوی وزرات امور خارجه نیز پس از صدور رأی از سوی دادگاه ایران گفت: رای صادره دادگاه هواپیمای اوکراینی مبتنی بر کنوانسیون شیکاگو است.

واقعه تلخ سقوط پرواز شماره پی اس ۷۵۲ به مقصد اوکراین در حوالی تهران در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸ روی داد.

سرانجام پس از برگزاری مجموعاً ۲۰ جلسه دادگاه که در آن در مجموع ۱۱۷ شاکی شکایت خود را ثبت نموده، ۵۵ نفر از شاکیان در جلسات دادگاه صحبت و قرائت لایحه داشتند و ۲۰ وکیل نیز به وکالت از شاکیان شکایت و ادله مربوطه را بیان نمودند، شعبه دوم دادگاه نظامی یک تهران با توجه به تحقیقات مفصل انجام شده در دادسرا و دادگاه، اظهارات و گزارش‌های ضابطان نظامی و دادگستری، گزارش‌های پزشکی قانونی، نظریات علمی و تخصصی هیأت‌های کارشناسی، تحقیقات بین المللی، اظهارات مطلعین و کارشناسان و شاکیان و دفاعیات متهمان اقدام به صدور رأی کرد. / مهر

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار