بوریس جانسون بر سر دو راهی انتخاب اروپا یا آمریکا-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

بوریس جانسون بر سر دو راهی انتخاب اروپا یا آمریکا

اجلاس سه روزه جنوب غرب فرانسه واقعیت‌های جدیدی را برای انگلیس نمایان خواهد کرد و آن شامل از دست دادن نفوذ در اروپا و افزایش وابستگی به آمریکاست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 22
کد خبر: ۱۹۸۸۶

به گزارش راهبرد معاصر ، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت بوریس جانسون، نخست‌وزیر جدید انگلیس درخصوص برکسیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) میان آمریکا و اروپا گرفتار شده است و در صورت عملی شدن برکسیت قدرت نفوذ خود را در اروپا از دست خواهد داد و وابستگی آن به آمریکا بیشتر خواهد شد.

 

رویترز تاکید کرد: بوریس جانسون قرار است دوران سخت وضعیت جدید انگلیس بعد از برکسیت را احساس کند: از یک طرف توسط اروپایی‌ها تحت فشار است و هیچ احساسی برای تسلیم شدن ندارد و از سوی دیگر هم توسط آمریکا که بخاطر حمایت اقتصادی این کشور برای یک معامله سخت تحت فشار است.

 

در حالی که بحران سیاسی در انگلیس عمیق‌تر شده است، جانسون روز شنبه در کمتر از سه ماه قبل از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا‏، نخستین حضور بین‌المللی خود را در اجلاس سران گروه هفت در شهر بیاریتز فرانسه آغاز می‌کند. با اینکه تا آن زمان هیچ نشانه‌ای از توافق درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا حاصل نشده است. انگلیس در حال جدا شدن و متارکه پرتنش از بزرگترین شریک تجاری خود است و به دنبال دونالد ترامپ برای دستیابی به توافق جدید تجاری و حمایت آن می‌گردد.

 

اجلاس سه روزه در جنوب غرب فرانسه واقعیت‌های جدیدی را برای انگلیس نمایان خواهد کرد و آن شامل از دست دادن نفوذ در اروپا و افزایش وابستگی به آمریکاست. هیچ یک برای جانسون که خود متولد نیویورک است و ماه گذشته وقتی که قدرت را در دست گرفت و وعده داد ۳۱ سپتامبر برکسیت را اجرایی خواهد کرد‏، وضعیت مطلوبی نیست.

 

«توماس راینز» رئیس برنامه اروپا در مؤسسه انگلیسی «چاتم هاوس» در این باره گفت: آمریکا با این خطر مواجه است که بین آمریکایی که با آن اختلاف دارد و اروپایی که تلاش می‌کند بر آن اعمال نفوذ کند‏، گرفتار شود.

 

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در دستور کار اجلاس گروه هفت که در آن سران آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا، ژاپن و اتحادیه اروپا حضور دارند، نیست، اما ممکن است در حاشیه این اجلاس درباره آن بحث و رایزنی شود. با پافشاری جانسون برای ازسرگیری توافقنامه برکسیت که قبلاً مذاکره شده بود و پارلمان انگلیس سه بار آن را رد کرده است و اینکه بروکسل نیز گفته است نمی‌تواند مجدداً درباره آن مذاکره کند، برکسیت بدون توافق به طور فزاینده به عنوان یک نتیجه محتمل در چشم‌انداز دیده خواهد شد.

 

هر دو طرف می‌گویند که آن‌ها نمی‌خواهند این اتفاق بیفتد، اما برای آن نتایج آماده خواهند شد. اتحادیه اروپا اصرار داد که انگلیس با این کار ضربه سختی خواهد خورد و اسناد منتشر شده دولتی انگلیس نیز از وضعیت بدتر و احتمال کمبود مواد غذایی، سوخت و دارو حکایت دارد.

 

در آستانه اجلاس گروه هفت، جانسون سفری به برلین و پاریس داشت و با نوشتن نامه به دونالد توسک، رئیس شورای اروپا نیز نتوانست این بن بست را بشکند. منابع دولتی انگلیس گفته‌اند آن‌ها این هفته یا در اجلاس جی ۷ انتظار دستیابی به دستاوردی را ندارند. یکی از مقامات اروپایی مرتبط با امور برکسیت در این باره گفت: در بیاریتز فرانسه، اتحادیه اروپا محور‌های خود را در این خصوص پیش خواهد برد، اما انتظار زیادی نداریم حتی اگر برخی تبادلات جالبی هم صورت بگیرد، در اینجا درباره برکسیت به توافق برسیم.

 

تماس تلفنی قبل از اجلاس جی ۷ جانسون با ترامپ در روز دوشنبه‏، یک واکنش مشتاقانه از سوی رئیس جمهور آمریکا به همراه داشت. ترامپ در پیام توئیتری خود نوشت: من امروز گفت‌وگوی مهمی با بوریس جانسون داشتم. ما درباره برکسیت و اینکه چطور می‌توانیم با سرعت به سمت توافق تجارت آزاد آمریکا-انگلیس حرکت کنیم، صحبت کردیم. من منتظر دیدار با بوریس در حاشیه نشست گروه هفت در فرانسه که در روز‌های پایانی این هفته برگزار می‌شود، هستم.

 

جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ نیز اوایل این ماه در سفر به لندن حامل پیام رئیسش بود که آمریکا اختلافات سیاست خارجی را کنار خواهد گذاشت و به انجام آنچه که به انگیس از طریق فرایند برکسیت کمک خواهد کرد تمرکز می‌کند.

 

انگلیس نزدیکترین متحد نظامی آمریکاست، اما وضعیت این کشور به عنوان یک بازیگر نفوذی و تأثیرگذار در اتحادیه اروپا نیز باعث شده است که وقتی دچار اختلاف شد از واشنگتن فاصله بگیرد کاری که معمولاً این کشور از زمان روی کار آمدن ترامپ انجام داده است.

 

این مسئله باعث می‌شود جانسون بین تفکر اروپایی و آمریکا گرفتار شود. او باید از عصبانی کردن ترامپ بی ثبات و به خطر انداختن روابط تجاری دوری کند.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده