به گزارش راهبرد معاصر؛ بن والاس، وزیر دفاع انگلیس در اظهاراتی جنجالی در واکنش به گلایههای ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین از او خواسته که قدری از غرب بابت کمکها تشکر کند.
روزنامه گاردین نوشته بعد از گلایههای زلنسکی در روز سهشنبه مبنی بر اینکه چرا غرب تقویم زمانی مشخصی برای پیوستن اوکراین به ناتو اعلام نکرده وزیر دفاع انگلیس خواستار آن شده کییف بیشتر از غرب بابت کمکها تشکر کند.
والاس امروز چهارشنبه در یک نشست خبری در حاشیه نشست ناتو در پایتخت لیتوانی گفت: «این را دوست داشته باشیم یا نه مردم خواستار این هستند که قدری هم تقدیر و تشکر بشنوند.»
این اظهارات والاس واکنشی به سخنان روز گذشته زلنسکی بود که گفته بود برای کییف این «مضحک» است که بدون مشخص کردن شرایط یا تاریخ معین گفته شود که در ائتلاف ناتو از کییف استقبال خواهد شد.
والاس گفت: «بعضی وقتها معنای درخواستهای شما این است که کشورها از ذخایر تسلیحات خودشان دست بکشند. بعضی وقتها لازم است که شما قانونگذاران کنگره آمریکا را مجاب کنید.»
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز گذشته در یک همایش گفته بود که معتقد است دولت آمریکا باید از مردم بابت تمایل آنها برای کمک به اوکراین تشکر کند.
زلنسکی همچنین گفت برای اوکراین قابل درک است که نمیتواند در حین درگیری با روسیه وارد ناتو شود، اما دریافت دعوت از کییف برای پیوستن به ناتو اقدامی ایدهآل میبود.
والاس همچنین افشا کرد که او در سفر سال گذشتهاش به اوکراین با فهرستی از تسلیحاتی که کییف به آن نیاز داشت مواجه شده است. وزیر دفاع انگلیس گفت: «میدانید، ما آمازون نیستیم. من سال گذشته همین را به آنها گفتم. یازده ساعت رانندگی کردم تا یک فهرست تحویل من شود.»
وزیر دفاع انگلیس با وجود این گفت که این را درک میکند که مخاطب سخنان زلنسکی مردم کشور خودش بوده است. او همچنین گفت که توافق حاصل شده در نشست ناتو توافق خوبی برای اوکراین بوده است.
والاس گفت در این نشست بر سر این توافق شده که «اوکراین متعلق به ناتو است» و این موضوع به دعوت از این کشور برای پیوستن به ناتو بعد از اتمام درگیریها منجر خواهد شد.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام کرده است.
دولت اوکراین، اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.
با وجود این، بسیاری از کارشناسان حفظ ائتلاف غرب علیه روسیه را در طولانیمدت امری دشوار دانسته و تأکید کردهاند ادامه جنگ میتواند به بروز اختلاف میان کشورهای غربی به خصوص در زمینه ارسال کمکهای نظامی منجر شود.
روسیه به شدت با هرگونه حرکت در راستای الحاق اوکراین به ناتو مخالفت کرده است و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار داده که این یک «خط قرمز» برای روسیه خواهد بود.
اوکراین تمایل خود برای پیوستن به ناتو را از سال ۲۰۰۸ اعلام کرده است. این اقدام به شدت با مخالفت روسیه مواجه شد. دولت روسیه تأکید کرد که گسترش حوزه ناتو به سرزمینهای شوروی سابق امنیت ملی و حوزه نفوذ آن را تهدید میکند. /فارس