لاپید: آمریکا دیگر نزدیکترین متحد اسرائیل نیست-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

لاپید: آمریکا دیگر نزدیکترین متحد اسرائیل نیست

نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی هشدار داد کابینه نتانیاهو با تلاش برای تصویب تغییرات قضایی بحث‌برانگیز، در حال از بین بردن اتحاد با آمریکاست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۲۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 18
کد خبر: ۱۹۵۰۷۱

به گزارش راهبرد معاصر. «یائیر لاپید» نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی هشدار داد روابط این رژیم با ایالات متحده تحت هدایت «بنیامین نتانیاهو» به حدی بد شده که واشنگتن «دیگر نزدیک‌ترین متحد ما نیست».

 

به گزارش «تایمز اسرائیل»، لاپید این اظهارات را دوشنبه (۱۷ ژوئیه) در نشست «یش عتید» حزب مخالف تحت هدایت خود بیان کرد. وی استدلال کرد کابینه نتانیاهو با تلاش برای تصویب تغییرات قضایی بحث‌برانگیز اتحاد با آمریکا را از بین می‌برد.

 

نتانیاهو با پیگیری روند تصویب تغییرات قضایی هم در داخل با اعتراضات گسترده روبروست و هم در بخش سیاست خارجی با انتقاد متحدان مهمی همچون ایالات متحده مواجه شده است. پس از آغاز تلاش‌های کابینه رژیم صهیونیستی برای اعمال تغییرات در ساختار قضایی، فلسطین اشغالی به‌ویژه شهرهای مهم آن از جمله تل‌آویو و حیفا هفته‌هاست شاهد تظاهرات پیوسته بوده‌ است.

 

در طرحی که کابینه نتانیاهو به دنبال اجرایی کردن آن است، از اختیارات دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی کاسته می‌شود و در مقابل قدرت و جایگاه قوه مجریه و مقننه تقویت خواهد شد. معترضان می‌گویند نتانیاهو در تلاش است با تضعیف قوه قضاییه از خود در برابر اتهامات فساد محافظت کند. تغییرات پیشنهادی نتانیاهو می‌تواند فرار از پیگرد قانونی علیه او در پرونده‌های فساد را آسان‌تر کند.

 

لاپید گفت: «دولت اسرئیل با ایجاد بزرگترین و چشمگیرترین تغیرات در رژیم در تاریخ ما، ما را به بحران سوق می‌دهد، بدون این که حتی یک مباحثه--حتی یکی--درباره پیامدهای اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و سیاسی این اقدام برگزار کند». او در مصاحبه با کانال خبری ۱۲ گفت «ملت در حال دوپاره شدن است».

 

او در ادامه سخنانش با توصیف روابط رژیم موقت صهیونیستی با آمریکا در پایین‌ترین سطح، افزود: «آمریکایی‌ها می‌گویند ارزش‌های مشترک با این دولت ندارند. این بر همه جنبه‌های روابط آمریکا-اسرائیل --توجه آن‌ها و تمایلشان برای ترک منطقه امن خود برای منافع اسرائیل-- تاثیر می‌گذارد. آن‌ها این کار را برای افراطی‌ترین دولت در تاریخ کشور انجام نخواهند داد».

 

جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مارس در انتقاد از تغییرات قضایی مورد نظر نتانیاهو که اعتراضات گسترده در سرزمین‌های اشغالی را در پی داشته، گفت «آن‌ها نمی‌توانند این راه را ادامه دهند». نتانیاهو در پاسخ مدعی شد رژیم صهیونیستی «مستقل است و تصمیمات را بر اساس اراده مردم اتخاذ می‌کند، نه بر مبنای فشار از خارج». «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی تندروی کابینه وی هم گفت «بایدن باید درک کند که اسرائیل دیگر ستاره‌ای روی پرچم آمریکا نیست».

 

اخیراً هم دولت بایدن از صدور مجوز ساخت واحدهای مسکونی جدید در کرانه باختری انتقاد کرد. اوایل این ماه بایدن کابینه رژیم صهیونیستی را افراطی و بخشی از مشکل در مناقشه فلسطین خواند.

 

با ین حال، بایدن سرانجام دوشنبه بعد از تاخیر و انتظار طولانی نتانیاهو، از وی برای سفر به واشنگتن در اواخر امسال دعوت کرد. نتانیاهو ۱۲ سال نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بود تا این که ائتلاف به رهبری لاپید در ژوئن ۲۰۲۱ او را از قدرت کنار زد. او بعد از پیروزی در انتخابات دسامبر ۲۰۲۲، پنجمین انتخابات پارلمانی که در طول چهار سال در فلسطین اشغالی برگزار شد، به قدرت بازگشت./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار