امکان ورود دادستانی به پرونده قتل «نجفی»-راهبرد معاصر
وضعیت هوای تهران تا پنجشنبه در شرایط ناسالم قرار دارد قانون عدم احتساب نمرات مردودی در معدل ابلاغ شد تهران فردا چهارشنبه تعطیل نیست/ اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل غیرحضوری شدن مراکز آموزشی و دورکاری ادارات ۲۲ شهر خوزستان در روز چهارشنبه قدیمی‌ترین زندانی محکوم به قصاص آزاد شد رای دیوان عدالت اداری درباره برداشت از حقوق کارمندان بابت «مهریه» واکنش وزیر بهداشت به زیرمیزی گرفتن برخی پزشکان کندوان مسدود شد اسپِیس‌ایکس ۲۱ ماهواره استارلینک را به فضا پرتاب کرد / ۱۳ ماهواره با قابلیت اتصال مستقیم اینترنت ماهواره‌ای به گوشی ایران ۱۰ روز برفی در پیش دارد هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس ترافیک سنگین در محور‌های شمالی کشور آغاز ثبت‌نام در فراخوان جذب اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها / شرط سنی متقاضیان اعلام شد آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزا / تامین سفارش‌های جدید واکسن تداوم بارش باران و برف و کاهش دما در برخی استان‌ها

امکان ورود دادستانی به پرونده قتل «نجفی»

پرونده قتل میترا استاد از جنبه خصوصی با رضایت از سوی اولیای دم روبرو شده اما از جنبه عمومی هنوز باید مورد بررسی قرار گیرد و در این زمینه دادستانی به عنوان مدعی‌العموم می‌تواند ورود کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 18
کد خبر: ۱۹۵۶۵

به گزارش راهبرد معاصر، از دیدگاه قانون، جرائم به دو دسته قابل گذشت و غیرقابل گذشت تقسیم‌بندی می شوند.

 

در جرائم قابل گذشت، به شکایت شاکی نیاز است تا پرونده در دادگاه مطرح شود و هر وقت هم شاکی رضایت خود را اعلام کند،پرونده مختومه می‌شود.

 

اما در جرائم غیر قابل گذشت، ممکن است پرونده با شکایت شاکی شروع شود ولی حتی شاکی رضایت هم بدهد، رسیدگی متوقف نمی‌شود.

 

دلیل آن این است که جرم هایی مثل قتل، سرقت، کلاهبرداری و ...دارای جنبه عمومی هستند و موجب اخلال در نظم عمومی شده و امنیت جامعه را خدشه دار می‌کند.

 

بنابراین در موضوع قتل میترا استاد توسط محمدعلی نجفی شهردار اسبق تهران، چون جرم یک جرم غیرقابل برگشت بوده و جنبه عمومی دارد حتی با اعلام بخشش از سوی اولیای دم مقتول، باز هم از نظر جنبه عمومی، جرم متهم، بررسی و برایش مجازات تعیین می شود.

 

در این پرونده ویژه، حمید گودرزی وکیل نجفی به خبرنگار فارس گفته بود: با وجود اینکه خانواده میترا استاد اعلام بخشش کرده اند اما ما همچنان به وظیفه قانونی خود عمل کرده و اعتراض خود را به رأی صادره از سوی شعبه ۹ دادگاه کیفری یک تهران خواهیم داشت.

 

وی با اشاره به جنبه های عمومی و خصوصی این قتل گفته بود:زمانی که جنبه خصوصی یک قتل که قصاص است رفع می شود ،جنبه عمومی آن مطرح می شود و جنبه عمومی قتل طبق ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی در این حکم نیز مطرح است و چون ما قتل را شبه عمد می‌دانیم به همین دلیل اعتراض خود را به دادگاه ارسال می‌کنیم تا پرونده به دیوان عالی کشور رفته و نهایتا فرجام خواهی خواهیم کرد.

 

فرید خدائی فر مستشار دادگاه کیفری استان تهران در این رابطه می گوید: در ماده ۶۱۲ قانون مجازات مجازات اسلامی مقرر شده هر کس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته باشد یا شاکی داشته ولی از قصاص، گذشت کرده باشد یا به هر علت قصاص نشود در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم، صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران شود دادگاه مرتکب را به حبس از 3 تا ۱۰ سال محکوم می کند.

 

این درحالی است که احمد محمدی سهروردی عضو هیأت مدیره انجمن آیین دادرسی مدنی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی فارس گفت: دادستانی در مواقعی که باید قاضی به جنبه عمومی قتل حکم دهد، می تواند ورود کند و حکم حبس را افزایش دهد.

 

وی ادامه داد: دادستانی به عنوان مدعی العموم می تواند حکم عمومی قتل را افزایش دهد و به عنوان وکیل جامعه اگر احساس کند حکم داده شده بازدارندگی لازم را ندارد و جرم و تنبیه آن کافی نیست می تواند حکم را از حداقل به حداکثر برساند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر