اقدامات تنبیهی پیشنهادی مصر علیه سوئد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

اقدامات تنبیهی پیشنهادی مصر علیه سوئد

دیپلمات‌ها و سیاستمداران مصری خواستار تصمیم‌گیری قاطعانه و فوری کشورهای اسلامی در واکنش به هتاکی به قرآن کریم در سوئد شدند و بر ضرورت اخراج سفرای سوئد، تحریم روابط اقتصادی با آن و شکایت از آن نزد دادگاه‌های بین‌المللی تاکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 23
کد خبر: ۱۹۵۸۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، دیپلمات‌ها و سیاستمداران مصری از دولت‌های عربی و اسلامی خواستند که با اتخاذ موضعی قاطعانه، از دولت عراق که در اعتراض به سوزاندن قرآن کریم، سفیر سوئد را از بغداد اخراج کرد، الگوبرداری کنند. پیشتر وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را محکوم کرده و خواستار مجازات عاملان آن شده بود.

 

«عبدالله الاشعل» سفیر سابق و معاون اسبق وزیر خارجه مصر و نیز مشاور پیشین سازمان همکاری اسلامی، بر این باور است که در زمان کنونی، اخراج سفیر، احضار وی و قطع روابط در دیگر اقداماتی کافی برای پاسخ به اهانت‌های صورت گرفته نیست. وی می‌گوید که همه نشانه‌ها حاکی از آن است که میان کشورها جنگی در گرفته اما با این حال روابط دیپلماتیک برقرار است و نمایندگی‌های دیپلماتیک به کار خود ادامه می‌دهند.

 

الاشعل در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم تصریح کرد: «دردناک ترین پاسخ به این اهانت این است که سازمان همکاری اسلامی بیانیه‌ای را خطاب به غرب به طور کلی و سوئد به طور خاص صادر کند و قصد خود را برای شکایت بین‌المللی از آنها اعلام کند».

 

این سیاسمتداری مصری آمادگی خود را برای تنظیم چنین شکایتی و همراهی با هیأت اعزامی سازمان همکاری اسلامی به مقر اتحادیه اروپا برای طرح شکایت اعلام کرد و بر لزوم اعلام تعهد سوئد و غرب برای احترام به اعتقادات دیگران و عدم تحریک جوامع اسلامی در اروپا تاکید کرد.

 

وی با انتقاد از دولت‌هایی که کرسی قدرت را بر دین و وطن خود ترجیح می‌دهند، افزود: گام دوم پاسخ‌ به این اهانت این است که همه کشورهای اسلامی به صورت متحد تصمیم بگیرند که سوئد را از نظر اقتصادی تحریم کنند.

 

سیاستمدار معروف مصری در خطاب به دولت آمریکا توصیه کرد که به مفاد و اصول انقلاب آمریکا و قانون اساسی این کشور پایبند باشد و نفاق و دورویی را کنار بگذارد.

 

وی همچنین خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت شد زیرا بر اساس منشور سازمان ملل، اهانت به قرآن کریم تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی است.

 

«اسماعیل صبری مقلد» استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل نیز به نوبه خود ابراز امیدواری کرد که دولت‌های عربی و اسلامی از تصمیم شجاعانه دولت عراق برای اخراج سفیر سوئد در اعتراض به اقدام دولت این کشور در صدور مجوز هتک حرمت مقدس‌ترین و گرانبهاترین نماد اسلام و سوزاندن آشکار قرآن کریم، الگوبرداری کنند.

 

وی سوزاندن قرآن کریم در سوئد را که مدعی است کشوری متمدن است، شرم‌آور توصیف کرد و گفت که دادن مجوز به افراط‌گرایان ضد اسلام برای ارتکاب چنین جنایت فجیعی و تکرار آن موجب شد تا سوئد تنها کشوری باشد که به صورت یکجانبه دست به چنین جنایت وحشیانه و تحریک‌آمیزی علیه مسلمانان زده باشد و اهمیتی به واکنش جهان اسلام و احساسات آن ندهد.

 

وی ابراز امیدواری کرد که همه کشورهای عربی و اسلامی در تصمیمی متحد و فوری، سفرای سوئد را اخراج کنند تا تأثیری کوبنده در جهان داشته باشد و سوئد و کشورهای دیگری که از هتک حرمت قرآن کریم حمایت می‌کنند، درس بگیرند و مجبور شوند که تاوان تحقیر عقاید دینی دیگران را پس بدهند.

 

اسماعیل صبری مقلد افزود: «اگر سفرای سوئد در ده‌ها کشور عربی و اسلامی به یکباره اخراج شوند و پارلمانهای این کشورها این اعمال وحشیانه و مذموم را محکوم کنند و به شدت درباره عواقب تکرار و تداوم آن هشدار دهند، می‌توان گفت که ما با قاطعیت لازم به وظیفه خود در دفاع از مقدسات دینی بدون اغماض و اهمالی عمل کرده‌ایم».

 

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل با اشاره به این‌که همه دولت‌های عربی و اسلامی باید ابتکار عمل را به دست گیرند و پاسخی مشابه دولت عراق به سوئد بدهند، گفت که دولت عراق راهی جز اخراج سفیر سوئد نداشت بویژه که در خصوص تکرار اهانت به قرآن هشدار داده و اعلام کرده بود که در صورت تکرار، سفیر سوئد را اخراج خواهد کرد.

 

«محمد مرسی» سفیر سابق مصر در قطر نیز ابراز امیدواری کرد که در یک روز مشخص، پایتخت‌های همه کشورهای اسلامی شاهد آتش زدن خودجوش و مردمی پرچم‌های سوئد و نمادهای همجنسگرایان باشد.

 

ظهر روز پنجشنبه، ۲۰ جولای، برای دومین بار طی چند هفته اخیر، عاملان قرآن‌سوزی در سوئد، با چراغ سبز پلیس این کشور و پس از دریافت مجوز برای تجمع ضد اسلامی در استکهلم، به قرآن کریم اهانت کردند.

 

«سلوان مومیکا» شهروند عراقی ـ سوئدی در این تجمع، بار دیگر با حمایت پلیس سوئد به قرآن کریم هتاکی کرد و پرچم عراق را آتش زد.

 

پلیس سوئد روز چهارشنبه (۱۹ جولای) اعلام کرد که برای برگزاری یک تجمع اعتراضی در بیرون سفارت عراق در استکهلم مجوز صادر کرده است. در همین حال، برخی رسانه‌ها گزارش دادند: سازمان‌دهندگان این تجمع اعتراضی قصد سوزاندن مجدد کتاب مقدس مسلمانان را دارند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده