تجاوز اسرائیل به قنیطره در سایه سکوت رژیم جولانی وزیر خارجه پاکستان: اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسیم فؤاد حسین پیشنهاد نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس، عراق و ایران را مطرح کرد پیش‌نویس نشست دوحه: روند عادی‌سازی با حمله به قطر مورد تهدید قرار گرفته است دیدار وزرای خارجه ایران و لبنان/ رایزنی درباره روابط دو جانبه و اقدام فوری جامعه جهانی برای توقف جنایات اسرائیل ادعای رسانه عبری: ترکیه نگران وقوع عملیات موساد است هشدار ترکیه: اسرائیل به دنبال کشاندن منطقه به یک فاجعه نظامی است رایزنی عراقچی با همتایان پاکستانی، سومالیایی، مصری و عراقی در قطر اسلامی: وضع قانون ممنوعیت حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ضروری است الشمری: همکاری ایران و عراق منجر به بازداشت قاچاقچیان خطرناک مواد مخدر شد جزئیات دیدار وزیران خارجه ایران و قطر در دوحه اتحادیه عرب: تجاوز اسرائیل به قطر ناشی از ترس، خیانت و حماقت است رئیس سازمان انرژی اتمی وارد وین شد هشدار شدید اللحن نخست وزیر پاکستان به طالبان ونزوئلا: کشتی جنگی آمریکا به کشتی ماهیگیری ما حمله کرد

نشست سه‌جانبه مسکو، باکو و ایروان با محوریت قره‌باغ برگزار می‌شود

وزارت خارجه روسیه امروز (دوشنبه) اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور به همراه همتایانش از ارمنستان و جمهوری آذربایجان در نشست فردا (سه‌شنبه) درباره تنش‌ها در قره‌باغ و آماده‌سازی قرارداد صلح میان باکو و ایروان گفتگو و رایزنی خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۰ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 24
کد خبر: ۱۹۶۱۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای عنوان کرد: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به همراه جیحون بایراموف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان و آرارات میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان پیرامون راهکار‌هایی برای تنش‌زدایی وضعیت در منطقه قره‌باغ رایزنی خواهند کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است: آن‌ها همچنین می‌خواهند درباره آماده‌سازی یک قرارداد صلح میان ایروان و باکو گفتگو کنند؛ قراردادی که می‌تواند راهکاری برای مسائل موجود میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان باشد و روسیه آماده است تا در این زمینه کمک‌های حداکثری را ارائه دهد.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با یکدیگر درگیر شدند و اغلب یکدیگر را به گلوله‌باران مواضع خود متهم می‌کنند.

گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قره‌باغ است که در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را "کارشناس محیط زیست" نامیدند، آن را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو گفت که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودرو‌ها می‌توانند به آزادی در هر دو سوی این گذرگاه حرکت کنند. با این حال در ماه آوریل سال جاری، جمهوری آذربایجان یک ایست بازرسی مرزی را در ورودی گذرگاه لاچین ایجاد کرد که با اعتراض ایروان مواجه شد.

این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن می‌تواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قره‌باغ برساند؛ منطقه‌ای که حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند. قره‌باغ که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده، دارای جمعیت عمدتا ارمنی است و مکررا دو کشور بر سر آن درگیری‌هایی داشته‌اند. / اسپوتنیک

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار