مرگ مشکوک «جفری اپستین» در بازداشتگاه؛ خودکشی یا سر به نیست‌شدن صندوقچه اسرار؟-راهبرد معاصر

مرگ مشکوک «جفری اپستین» در بازداشتگاه؛ خودکشی یا سر به نیست‌شدن صندوقچه اسرار؟

مرگ مشکوک میلیارد آمریکایی و رئیس باند قاچاق دختران زیر سن قانونی در بازداشتگاه منهتن، نه تنها سوالات بسیاری را درباره ادعای خودکشی وی مطرح کرد، بلکه پای رؤسای جمهور کنونی و پیشین آمریکا را نیز به پرونده تجارت کثیف او باز کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۶ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 19
کد خبر: ۱۹۶۹۶

به گزارش راهبرد معاصر ، عصر شنبه نوزدهم مرداد (به وقت تهران) بود که خبر خودکشی «جفری اپستین» میلیاردر آمریکایی و رئیس باند قاچاق دختران برای استفاده‌های جنسی، فضای رسانه‌ای و سیاسی ایالات متحده را به لرزه درآورد.

 

صحنه مرگ اپستین شصت‌وشش ساله، که از دوستان نزدیک «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بود، به نحوی است که این ذهنیت را القا می‌کند که او در سلولش در زندان منهتن، خود را حلق‌آویز کرده است. اما مرگ مشکوک وی باعث انتشار شایعات مبتنی بر «فرضیه توطئه» حول این اتفاق در رسانه‌های آمریکایی شد.

 

شاید ترامپ را (که از شرکای پیشین اپستین بود) بتوان اولین کسی دانست که به این شایعات دامن زد. وی در نخستین ساعات بعد از انتشار خبر خودکشی اپستاین، در صفحه شخصی توئیتر خود، ادعاهای بدون مدرک مبنی بر مرتبط بودن «بیل کلینتون» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا را بازنشر کرد.

همدستان اپستین در تجارت کثیف وی، اولین کسانی بودند که زیر ذره‌بین فرضیه‌ها درباره این خودکشی مشکوک قرار گرفتند. «گیزلین ماکسول» یکی از چهار زنی است که به همکاری با اپستین در استخدام دختران زیر سن قانونی برای مصارف جنسی متهم است. ماکسول با اپستین رابطه نزدیکی داشته و علی‌رغم اینکه اتهامات مطروحه درباره همدستی با وی را تکذیب می‌کند اما هم‌اکنون به مکان نامعلومی متواری شده است.

 

پیش از بررسی شایعات و فرضیه‌های توطئه درباره کشته‌شدن این قاچاقچی آمریکایی توسط کسانی که دستشان در اعمال غیرقانونی اپستین آلوده بود تا مانع شهادت وی در دادگاه شوند، سوال‌هایی را جهت تقریب ذهن باید پاسخ داد.

 

اپستین چگونه به زندان افتاد؟

او در تاریخ ششم جولای (پانزدهم تیر ماه) توسط پلیس فدرال آمریکا به اتهام قاچاق و فروش انسان و همچنین ایجاد شبکه وسیعی از باند ارائه دختران زیر سن قانونی جهت سوءاستفاده‌های جنسی بازداشت شد. با اینکه جلسه محاکمه وی در دادگاه،‌ با خودکشی وی دیگر برگزار نشد، اما اپستین در صورت مجرم شناخته شدن از سوی قاضی به حبس تا 45 سال محکوم می‌شد.

 

اپستین در کجا بازداشت بود؟

او در «مرکز ندامتگاه متروپولیتَن» واقع در منطقه پایین منهتن نگهداری می‌شد؛ تاسیسات قدیمی و بدنامی که زیر نظر وزارت دادگستری آمریکا اداره شده و برای بازداشت موقت افرادی که منتظر برگزاری جلسات دادگاه یا صدور حکم هستند به کار می‌رود.

 

آیا اپستین تحت نظارت خودکشی بود؟

مامورانی برای این کار گمارده شده بودند اما در زمان مرگش کسی او را زیر نظر نداشت. در روز بیست و سوم جولای بعد از اینکه دادگاه با تعیین قرار وثیقه جهت آزادی موقت اپستین مخالفت کرد، پیکر بی‌هوش وی در زندان پیدا شد در حالی که کبودی‌هایی دور گردن وی وجود داشت. پزشکان او را احیا کردند و مسئولان بازداشتگاه نیز او را تحت نظارت خفیف خودکشی قرار دادند.

 

نظارت خودکشی بدان معنی است که اپستین باید در سلول ویژه‌ای با دیوارهای تماماً شیشه‌ای، با تخت‌خوابی بدون پارچه یا روانداز و مراقبت بیست‌وچهار ساعته قرار می‌گرفت. اما در اقدامی عجیب به درخواست وکلای اپستین، فقط یک هفته بعد از نظارت خودکشی خارج شد.

 

آیا ماموری اپستین را زیر نظر داشت؟

انتقال او تحت نظارت خودکشی دوازده روز پیش از مرگ وی انجام گرفت اما همانطور که در بخش قبل ذکر شد، این وضعیت فقط یک هفته طول کشید. از طرفی به دلیل اقدام ناموفق قبلی او برای خودکشی، باید برای اپستین یک هم‌سلولی تعیین و هر سی دقیقه وضعیت او بررسی می‌شد. با این حال هیچکدام از سیاست‌ها رعایت نشد و حتی هم‌سلولی وی بعد از مدت کوتاهی به مکان دیگری منتقل شد.

 

همچنین در شب خودکشی اپستین، دو زندانبانی که مسئول نظارت فیزیکی و ویدئویی روی او بودند به مدت چند ساعت محل خدمت را ترک کرده بودند. علاوه بر آن، فقط یکی از دو مسئولی که برای نظارت بر اپستین تعیین شده بودند، از افسران رسمی بازداشتگاه بود و فرد دیگر با فشارهای خارجی از بخش دیگری از این تاسیسات منتقل شده بود.

 

از طرفی، روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از منابع خود گزارش داد که دیگر نگهبانان سلول اپستین نیز به مدت سه ساعت حیاتی – پیش از خودکشی وی – خوابیده بودند و بعد از وقوع حادثه در گزارش تشریح ماجرا، برای لاپوشانی اشتباه خود، کاردکس‌هایشان را دستکاری کرده و اطلاعات نادرست ارائه دادند.

 

«ویلیام بار» وزیر دادگستری آمریکا نیز با اذعان به رفتار مشکوک مسئولان زندان در زمان مرگ اپستین، به خبرنگاران گفت: «از وجود بی‌نظمی‌های جدی در این بازداشتگاه مطلع شده‌ایم که بسیار نگران‌کننده هستند و لازم است که درباره آنها تحقیقات کاملی انجام شود». رئیس این زندان نیز در مدت کوتاهی بعد از خودکشی اپستین، به پست دیگری منتقل شد و دو زندانبان خاطی نیز بدون اینکه هویت‌شان افشا شود، اجازه خروج از خدمت پیدا کردند.

 

چه کسانی اجازه ملاقات با اپستین داشتند؟

گفته می‌شود او هر موقع که می‌خواست، می‌توانست با وکلای خود تماس برقرار کند. نشریه «وال استریت ژورنال» نیز گزارش داد که اپستین در روزهای پایانی زندگی‌اش، روزانه 12 ساعت با وکلای خود دیدار و گفت‌وگو داشت.

 

چه چیزی می‌تواند مرگ او را تسریع کرده باشد؟

چند ساعت پیش از اعلام خبر خودکشی مشکوک اپستین در بازداشتگاه، حدود 2000 صفحه سند از سوی دادگاه درباره اتهامات وی مبنی بر سوءاستفاده جنسی از دختران زیر سن قانونی منتشر شده بود. در این اسناد مهم، نام افراد مهم و صاحبان قدرت و ثروت به عنوان همدستان وی در اداره باند قاچاق انسان ذکر شده که برای نمونه می‌توان به «شاهزاده اندرو» یکی از اعضای خاندان سلطنتی بریتانیا، یک فرماندار پیشین و یک سناتور پیشین آمریکایی اشاره کرد.

 

مرگ اپستین چگونه رقم خورد؟

جسد بی‌جان اپستین بامداد شنبه (به وقت محلی) در حالی که ملحفه‌ای به دور گردن وی پیچیده شده بود، پیدا شد. بعد از اینکه تلاش‌های پزشکان زندان برای احیای وی به نتیجه نرسید، اپستین به بیمارستانی محلی منتقل گردید اما مشخص شد چند ساعتی است که ایست قلبی کرده است.

 

نتایج کالبدشکافی جسد اپستین چه می‌گوید؟

دکتر «باربارا سامپسون» رئیس پزشکی قانونی شهر «نیویورک» دو روز پیش اعلام کرد بعد از انجام کالبدشکافی و تحقیقات دقیق به این نتیجه رسیدند که عامل مرگ اپستین «حلق‌آویز شدن» و درپی رفتار «خودکشی» بوده است.

 

توضیحاتی که پزشکی قانونی نیویورک درباره نحوه خودکشی اپستین ارائه کرده نیز عجیب و دور از واقعیت به نظر می‌رسد. مقامات این سازمان تخمین زده‌اند که وی روتختی را به میله بالای تخت دوطبقه خود گره زده و سپس با قدرت کافی خود را به جلو پرتاب کرده به‌گونه‌ای که استخوان‌های متعددی در گردنش شکسته شدند.

 

با این حال سه نفر از وکلای اپستین ضمن اعتراض به نتیجه کالبدشکافی،‌اعلام کردند که تحقیقات مستقل خودشان را انجام خواهند داد. یکی از دستاویزهای آنها این است که «استخوان لامی» (Hyoid bone) که به شکل U و در دیواره قدامی گردن قرار دارد. این استخوان زیر فک واقع شده و برخی عضلات گردنی به آن متصل هستند. متخصصان کالبدشکافی جنایی می‌گویند این استخوان فقط در صورت تلاش برای خفه‌کردن یک شخص که معمولا با مقاومت وی نیز همراه است، شکسته می شود.

 

اطلاع‌رسانی درباره مرگ اپستین چگونه بود؟

هیچ چیزی درباره این پرونده عادی نیست! گفته می‌شود خبر مرگ اپستین ابتدا در وبگاه «4chan» که یک وبسایت انگلیسی زبان برای اشتراک‌گذاری تصاویر با محتوای اصلی مانگا و انیمه است، منتشر شد. با اینکه فعالیت‌های غالب در فورچان شاید بیشتر جنبه تفننی داشته باشد اما به دلیل حضور ناشناس کاربران در این وبسایت، تا کنون بارها اطلاعات دست‌اول و مهمی در خروجی آن قرار گرفته است.

 

کاربری که این خبر را پیش از همه در وبگاه مذکور نشر داد، ادعا کرده بود از تلاش‌ها برای احیای اپستین در بازداشتگاه اطلاع پیدا کرده و به احتمال زیاد او جان داده است. این ادعای کاربر فورچان باعث شد ریاست آتش‌نشانی نیویورک (اولین کسانی که برای عملیات احیا در بازداشتگاه حاضر شدند)‌ تحقیقاتی را آغاز کند تا مشخص شود افشاکننده این خبر از تیم آنها بوده یا نه.

 

این کاربر در پُست خود در وبگاه مذکور نوشت: «از من نپرسید چطور مطلع شدم، اما می‌دانم که اپستین حدود یک ساعت قبل بعد از حلق‌آویز شدن و ایست قلبی، مُرده است».

 

آیا تصاویر ویدئویی از لحظه مرگ اپستین وجود دارد؟

با اینکه اظهار نظر خاصی در این باره نشده است اما دوربین‌های مداربسته بازداشتگاه محل نگهداری اپستین، دید کافی به داخل بیشتر سلول‌ها ندارند به همین دلیل انتظار نمی‌رود که آخرین لحظات زندگی وی ثبت شده باشد.

 

شایعات درباره مرگ اپستین

همانطور که در ابتدای این گزارش گفته شد، اولین شایعه توسط ترامپ مطرح شد که رئیس‌جمهور پیشین آمریکا را به قتل مخفیانه اپستین در سلولش متهم کرد.

 

او در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا واقعا باور دارد که بیل کلینتون، قتل این میلیاردر مجرم را طراحی کرده، به بازنشر یک توئیت با این متن اقدام کرد: «من نمی‌دانم. فقط این را می‌دانم که او (کلینتون) 27 بار سوار [جت خصوصی اپستین] شده اما ادعا می‌کند که فقط چهار بار از آن استفاده کرده است. بعد از بررسی‌ها مشخص شد که بیل کلینتون، که اتفاقا یکی از دوستان بسیار خوب اپستین نیز بود، 27 یا 28 بار در پرواز [با جت خصوصی اپستین] بوده است، پس چرا می‌گوید چهار بار؟».

 

در ادامه این توئیت تاکید شده که به‌جای این سوال، باید دلیل سفر کلینتون به جزیره اپستین را جویا شد: «سوالی که شما باید بپرسید این است که آیا بیل کلینتون به آن جزیره سفر کرده است؟ زیرا اپستین مالک جزیره‌ای بود که تا جایی که می‌دانم "مکان خوبی نبود"، البته من هم هیچوقت آنجا نبودم».

 

ترامپ در حالی برای متهم کردن بیل و هیلاری کلینتون به طراحی قتل اپستین برای ممانعت از شهادت وی در دادگاه علیه آنها، تلاش می‌کند که خود او نیز روابط نزدیکی با این رئیس باند قاچاق داشته است.

 

«جو ساربورو» مجری معروف شبکه «ام. اس. اِن. بی. سی.» در صفحه توئیتر خود انگشت اتهام را به سمت افراد ثروتمند از جمله مافیای روسیه گرفت: «مردی که دارای اطلاعاتی بود که می‌توانست زندگی صاحبان زر و زور را نابود کند، در سلولش جان باخت. قابل پیش‌بینی بود... روس[ها]».

 

وی البته بعد از بازنشر گسترده این توئیت خود و احتمالا دریافت کردن هشدارهای تهدیدآمیز، پُست مذکور را حذف کرده و این بار چهره‌های برجسته دموکرات و جمهوری‌خواه و حتی دانشگاهیان آمریکا را به قتل اپستین متهم کرد: «گزارش شد که او دو هفته پیش نیز تلاش داشت خودکشی کند. اکنون اجازه دادند که کار [ناتمام] خود را تکمیل کند؟... چهره‌های قدرتمند دموکرات و جمهوری‌خواه اکنون نفس راحتی می‌کشند، همچنین یک یا دو نفر از اساتید [دانشگاه] هاروارد».

«بیل دو بلاسیو» شهردار نیویورک نیز با ابراز تاسف از اینکه اپستین دیگر وجود ندارد تا دیگر همدستان خود را افشا کند، گفت: «چیزی که خیلی از ما می‌خواهیم بدانیم این است که او چه چیزی [از صاحبان قدرت] می‌دانست؟ چه تعداد از میلیونرها و میلیاردهای دیگر، در فعالیت‌های غیرقانونی او پایشان گیر است؟»

یکی از شایعه‌های جالب توجه نیز توسط گروه موسیقی پاپ «فاستر دِ پیپل» پخش شد که معتقد بودند جسدی که از سلول اپستین خارج شده، خود او نیست بلکه بدل وی است.

 

این گروه موسیقی با استناد به تصاویر منتشر شده از جسد اپستین و مقایسه کردن آن با تصاویر زمان زنده بودن وی، در حساب توئیتری خود با نزدیک به یک میلیون دنبال‌کننده نوشت: «تصاویر جسد [اپستین] را دیده‌اید؟ مشخص است که خود او نیست. حدس می‌زنیم که اپستین اکنون سوار بر یک جت خصوصی به مقصد جایی در غرب آسیا می‌رود تا جراحی پلاستیک انجام دهد».

این گروه سپس بعد از آنکه مورد انتقاد خبرنگاران و رسانه‌های رسمی از جمله شبکه «ان. بی. سی» قرار گرفت، در پُست دیگری خطوط بینی و گوش تصاویر جسد و زنده اپستین را با هم مقایسه کرد.

 

شبکه «سی. بی. اس» اما روز چهارشنبه (بیست‌وسوم مرداد) به نقل از منابع خود گزارش داد که مارک،‌ برادر جفری اپستین از سوی پلیس برای تشخیص هویت جسد فراخوانده شده و او نیز صحت آن را تایید کرده است.

 

وزیر دادگستری آمریکا وعده داده که بررسی پرونده اپستین و اتهامات اطرافیان او حتی بعد از مرگ وی ادامه خواهد یافت اما در هر حال باید منتظر ماند و دید اکنون که دیگر متهم ردیف اول در قید حیات نیست، دستگاه قضایی ایالات متحده چگونه می‌تواند مجرمان این پرونده را به سزای خود برساند.

منبع : فارس 

ارسال نظر