به گزارش راهبرد معاصر، شبکه خبری الجزیره امروز شنبه از حملات توپخانهای ارتش سودان به پایگاههای نیروهای واکنش سریع در منطقه «ام درمان» خبر داد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، درگیری شدیدی میان نیروهای ارتش و واکنش سریع سودان در خارطوم، پایتخت سودان در جریان است و ستونهایی از دود غلیظ در شهر مشاهده میشود.
منابع خبری انفجارهایی در جریان درگیری بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع در محله های اللاماب، النزهة، الصحافه و جبره در جنوب خارطوم گزارش شده است.
نگرانی سازمان ملل از جنگ سودان
«ایدان ورسورنو»، مدیر عملیات دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل و «تد شیبان»، معاون مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) که اخیرا از سودان برگشته است، تصویری دلخراش از ویرانیها و ناآرامیها در این کشور ترسیم کردند.
مدیر عملیات دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در این باره گفت: مناطق مهمی مانند خارطوم، پایتخت سودان، کردفان جنوبی و مناطق دارفور غربی به دلیل خشونت وحشتناک از هم گسسته شدهاند و نزدیک به 4 میلیون نفر از جنگ فرار کرده و آواره شدهاند و با گرمای سوزان حدود 48 درجه سانتیگراد و تهدید به حمله، خشونت جنسی و مرگ مواجه شدهاند.
آخرین آمار دولتی که در ماه ژوئن منتشر شده، نشان میدهد درگیریهای چهار ماهه گذشته بیش از سه هزار نفر کشته و بیش از شش هزار نفر زخمی برجای گذاشته است. اما پزشکان و فعالان می گویند که تلفات واقعی ممکن است بسیار بیشتر از این آمار باشد.
درگیریها در پایتخت سودان بعد از هفته ها آرامش نسبی امروز با شدت به این شهر برگشت. پیشتر ارتش سودان اعلام کرده بود دستیابی به هرگونه توافق آتش بس منوط به خروج نیروهای واکنش سریع از منازل شهروندان و اماکن عمومی و دولتی است اما در نشست هفته گذشته جده میانجیگران (آمریکا و عربستان) نتوانستند دو طرف را به امضای توافقنامهای در این زمینه متقاعد کنند.
این در حالی بود که مذاکره کنندگان قبلا درباره محور گفتوگوهای جده ، پایان دادن به نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع و ساختار نظارت بر آتشبس به توافق اولیه دست پیدا کرده بودند.
در بیانیه وزارت خارجه سودان علت شکست مذاکرات آتش بس در سودان، ناسازگاری نیروهای واکنش سریع و عدم پایبند بودن آنها به تعهداتشان عنوان و تصریح شده است: ارتش خواهان دستیابی به یک توافقنامه عادلانه است که به نبرد پایان دهد و بسترهای لازم برای بحث درباره مسائل پس از جنگ ( بازسازی ، ساختار دولت و نظام حاکم بر خارطوم ..... ) فراهم کند.
از 26 فروردین ماه امسال نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع شروع شد که در نتیجه آن تاکنون هزاران غیرنظامی کشته و مجروح و دستکم 3 میلیون و 500 هزار نفر از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند. اکنون میلیونها سودانی نیازمند کمکهای فوری بشردوستانه هستند./ تسنیم