کدام کشورها با هند به روپیه دادوستد می‌کنند؟-راهبرد معاصر

کدام کشورها با هند به روپیه دادوستد می‌کنند؟

هند تعدادی از کشورها را متقاعد کرده است تا به روپیه با این کشور داد و ستد کنند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۴ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 05
کد خبر: ۱۹۷۹۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ از وبگاه Watcher. Guru، هند، چین و روسیه، که از اعضای بریکس هستند، سایر کشورهای در حال توسعه را متقاعد می‌کنند که با ارزهای اصلی خود و نه با دلار آمریکا تجارت کنند.

این سه کشور در ایجاد انگیزه برای این کار موفق عمل کرده‌اند؛ زیرا چندین کشور آسیایی در حال انجام تراکنش‌های بین‌المللی به ارزهای محلی خود هستند.

هند به این اقدام بسنده نکرده است؛ زیرا دولت نارندرا مودی (نخست‌وزیر هند) در حال حرکت به سمت رسمیت بخشیدن به تجارت با روپیه در سطح بین‌المللی است.

کشورهایی که با کمبود دلار آمریکا به عنوان ذخایر مواجه هستند، بیشتر به دنبال تسویه‌حساب به ارزهای محلی هستند.

هند، ۲۱ کشور را متقاعد کرد تا حساب‌های ویژه بانکی وُسترو (Vostro) را برای تسویه مبادلات تجاری به روپیه برای واردات و صادرات باز کنند.

وُسترو یک حساب بانکی ویژه است که به طور خاص برای اهداف تجاری ایجاد شده است و با استفاده از آن، بانک‌های داخلی هند، امکان پرداخت از کشورهای دیگر را فراهم می‌کنند.

بانک‌ها فرایند انتقال پول به روپیه را ممکن می‌کنند؛ در نتیجه، تسویه‌حساب به روپیه برای سایر کشورها آسان‌تر می‌شود.

۲۱ کشوری که حساب‌های بانکی وُسترو باز کرده بودند تا بتوانند با هند به روپیه دادوستد کنند، عبارت‌اند از: بنگلادش، بلاروس، بوتسوانا، فیجی، آلمان، گویان، قزاقستان، کنیا، مالزی، مالدیو، موریس، میانمار، نیوزیلند، عمان، روسیه، سیشل، سنگاپور، سریلانکا، تانزانیا، اوگاندا و انگلیس. رژیم صهیونیستی نیز قانع شده است با هند به روپیه تجارت کند.

راجکومار رانجان سینگ، وزیر امور خارجه اتحادیه هند، گفت که دولت روند پرداخت وُسترو را ساده کرده است.

وی اظهار کرد: دولت با جامعه تجاری هند از جمله بنگاه‌های کوچک و متوسط (SMEs) برای ساده‌سازی رویه‌های اداری برای اجرای این سازوکار درگیر است.

علاوه بر این، این اقدام، روپیه هند را تقویت و تسعیر ارز در بازارهای بین‌المللی را تسهیل می‌کند.

این اقدام به اتحاد بریکس نیز کمک می‌کند؛ زیرا از دلار آمریکا کمتر استفاده خواهد شد.

بریکس سرواژه نام انگلیسی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. نشست آتی بریکس در ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) در ژوهانسبورگ برگزار می‌شود./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده