چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

پاکستان به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم ترکیه می‌پیوندد

پاکستان به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم ترکیه می‌پیوندد مقام ارشد ترکیه گفته است که پاکستان نیز به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم این کشور می‌پیوندد، برنامه‌ای که کارشناسان آن را بلند پروازنه می‌دانند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۹ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 05
کد خبر: ۱۹۷۹۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها یک هفته پس از امضای توافقنامه ترکیه برای افزودن جمهوری آذربایجان به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم خود، یک مقام ارشد ترکیه گفته است که پاکستان نیز می‌تواند به آن بپیوندد.

وبگاه «بریکینیگ دیفنس» روز شنبه نوشت، «جلال سامی توفکچی» معاون وزارت دفاع جمهوری ترکیه در باره این موضوع گفت: «بزودی با همتایان پاکستانی خود برای گنجاندن رسمی این کشور در برنامه جنگنده بومی "کان" گفتگو خواهیم کرد».

بر اساس این گزارش، توافق با جمهوری آذربایجان هفته گذشته در جریان نمایشگاه بین‌المللی صنعت دفاعی در استانبول به امضا رسید. این اقدامی بود که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه آن را نشانه جدیدی از همبستگی بین دو کشور توصیف کرد.

«محمد سلیمان» مدیر فناوری راهبری» اندیشکده خاورمیانه» گفت: «توسعه هواپیمای جنگنده نسل پنجم یک تلاش پرهزینه است که به تخصص و منابع گسترده‌ای نیاز دارد. همکاری با سایر کشور‌ها به ترکیه اجازه می‌دهد تا منابع و دانش فنی را از کشور‌های شرکت کننده جمع آوری و بار مالی را تقسیم کند و در نتیجه هواپیمای پیشرفته و توانمندتری تولید کند».

وی گفت: «ادغام فناوری‌های مختلف، تضمین ایمنی، انجام آزمایش‌های کامل و اخذ گواهی‌های لازم فرآیند‌های زمان‌بر هستند. در حالی که جدول زمانی ترکیه بلندپروازانه است، چنین پروژه‌هایی به دلیل چالش‌های فنی یا لجستیکی پیش بینی نشده با تاخیر مواجه می‌شوند».

ترکیه برنامه بلندپروازانه را برای این جنگنده فاش کرده است، از جمله اولین پرواز برنامه ریزی شده برای اواخر دسامبر اگرچه کارشناسان می‌گویند ممکن است یک دهه یا بیشتر تا عملیاتی شدن هواپیما طول بکشد.

«جم دوگوت» کارشناس هوافضا و دفاع گفت: «ما یک دوره ۱۰ ساله در پیش داریم و هیچ تضمینی وجود ندارد که این روند به آرامی و به موقع به پایان برسد.»

پاکستان در حال نوسازی ناوگان نیروی هوایی خود نیز برآمده و قصد خرید جنگنده‌های اف-۱۶ از آمریکا دارد. ایالات متحده آماده فروش اف-۱۶ به پاکستان در قالب یک بسته ۴۵۰ میلیون دلاری است. وزارت امور خارجه آمریکا به کنگره در مورد تصمیم دولت بایدن برای فروش تسلیحات جنگی به پاکستان تحت برنامه فروش نظامی خارجی اطلاع داد.

هند، همسایه و رقیب پاکستان به شدت مخالف این اقدام واشنگتن است. «اس. جایشانکار» وزیر خارجه هند ماه گذشته در سفری به ایالات متحده سئوالاتی را در مورد تصویب این بسته ۴۵۰ میلیون دلاری مطرح کرد. دولت بایدن استدلال کرده که برنامه فروش اف-۱۶ به پاکستان بخش مهمی از روابط گسترده‌تر با پاکستان است.

«راجنات سینگ» وزیر دفاع هند نیز نگرانی‌های خود را در مورد تصمیم واشنگتن در ارائه اف-۱۶ به پاکستان به وزیر دفاع ایالات متحده گفته است. / فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار