پاکستان به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم ترکیه می‌پیوندد-راهبرد معاصر
مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد

پاکستان به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم ترکیه می‌پیوندد

مقام ارشد ترکیه گفته است که پاکستان نیز به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم این کشور می‌پیوندد، برنامه‌ای که کارشناسان آن را بلند پروازنه می‌دانند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۹ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 05
کد خبر: ۱۹۷۹۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها یک هفته پس از امضای توافقنامه ترکیه برای افزودن جمهوری آذربایجان به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم خود، یک مقام ارشد ترکیه گفته است که پاکستان نیز می‌تواند به آن بپیوندد.

وبگاه «بریکینیگ دیفنس» روز شنبه نوشت، «جلال سامی توفکچی» معاون وزارت دفاع جمهوری ترکیه در باره این موضوع گفت: «بزودی با همتایان پاکستانی خود برای گنجاندن رسمی این کشور در برنامه جنگنده بومی "کان" گفتگو خواهیم کرد».

بر اساس این گزارش، توافق با جمهوری آذربایجان هفته گذشته در جریان نمایشگاه بین‌المللی صنعت دفاعی در استانبول به امضا رسید. این اقدامی بود که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه آن را نشانه جدیدی از همبستگی بین دو کشور توصیف کرد.

«محمد سلیمان» مدیر فناوری راهبری» اندیشکده خاورمیانه» گفت: «توسعه هواپیمای جنگنده نسل پنجم یک تلاش پرهزینه است که به تخصص و منابع گسترده‌ای نیاز دارد. همکاری با سایر کشور‌ها به ترکیه اجازه می‌دهد تا منابع و دانش فنی را از کشور‌های شرکت کننده جمع آوری و بار مالی را تقسیم کند و در نتیجه هواپیمای پیشرفته و توانمندتری تولید کند».

وی گفت: «ادغام فناوری‌های مختلف، تضمین ایمنی، انجام آزمایش‌های کامل و اخذ گواهی‌های لازم فرآیند‌های زمان‌بر هستند. در حالی که جدول زمانی ترکیه بلندپروازانه است، چنین پروژه‌هایی به دلیل چالش‌های فنی یا لجستیکی پیش بینی نشده با تاخیر مواجه می‌شوند».

ترکیه برنامه بلندپروازانه را برای این جنگنده فاش کرده است، از جمله اولین پرواز برنامه ریزی شده برای اواخر دسامبر اگرچه کارشناسان می‌گویند ممکن است یک دهه یا بیشتر تا عملیاتی شدن هواپیما طول بکشد.

«جم دوگوت» کارشناس هوافضا و دفاع گفت: «ما یک دوره ۱۰ ساله در پیش داریم و هیچ تضمینی وجود ندارد که این روند به آرامی و به موقع به پایان برسد.»

پاکستان در حال نوسازی ناوگان نیروی هوایی خود نیز برآمده و قصد خرید جنگنده‌های اف-۱۶ از آمریکا دارد. ایالات متحده آماده فروش اف-۱۶ به پاکستان در قالب یک بسته ۴۵۰ میلیون دلاری است. وزارت امور خارجه آمریکا به کنگره در مورد تصمیم دولت بایدن برای فروش تسلیحات جنگی به پاکستان تحت برنامه فروش نظامی خارجی اطلاع داد.

هند، همسایه و رقیب پاکستان به شدت مخالف این اقدام واشنگتن است. «اس. جایشانکار» وزیر خارجه هند ماه گذشته در سفری به ایالات متحده سئوالاتی را در مورد تصویب این بسته ۴۵۰ میلیون دلاری مطرح کرد. دولت بایدن استدلال کرده که برنامه فروش اف-۱۶ به پاکستان بخش مهمی از روابط گسترده‌تر با پاکستان است.

«راجنات سینگ» وزیر دفاع هند نیز نگرانی‌های خود را در مورد تصمیم واشنگتن در ارائه اف-۱۶ به پاکستان به وزیر دفاع ایالات متحده گفته است. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده