شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد یونان: تحریم‌های ایران را اجرا می‌کنیم پنتاگون سفارش خرید ۸۵۰ جنگنده اف-۳۵ داد ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند

گوترش: سایه جنگ هسته‌ای دوباره بر سر جهان ظاهر شده است

گوترش: سایه جنگ هسته‌ای دوباره بر سر جهان ظاهر شده است دبیر کل سازمان ملل با هشدار نسبت به این که سایه جنگ هسته‌ای دوباره بر روی جهان ظاهر شده است، خواستار حذف کامل سلاح‌های هسته‌ای شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۱۹۷۹۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد در جریان سالگرد بمباران اتمی هیروشیمای ژاپن توسط ارتش آمریکا با صدور بیانیه‌ای نسبت به افزایش تهدیدات هسته‌ای در نظام بین‌الملل ابراز نگرانی کرد و گفت: «اکنون که برخی کشورها تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای می‌کنند، سایه جنگ هسته‌ای دوباره بر سر جهان ظاهر شده است.»

 

گوترش در این ارتباط افزود: «بار دیگر بر طبل جنگ هسته‌ای کوبیده شده است. بی‌اعتمادی و تفرقه در حال افزایش است. سایه تقابل هسته‌ای که بر سر جنگ سرد وجود داشت دوباره ظاهر شده است و برخی کشورها با بی‌احتیاطی بار دیگر شمشیرهای هسته‌ای را به صدا در می‌آورند و تهدید به استفاده از این ابزارها می‌کنند.»

 

گوترش همچنین خواستار حذف کامل سلاح‌های هسته‌ای شد. وی خاطرنشان کرد که «از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای همچنان بالاترین اولویت خلع سلاح سازمان ملل است». این مقام ارشد سازمان ملل افزود: «تنها راه برای از بین بردن خطر هسته‌ای، از بین بردن کامل سلاح‌های هسته‌ای است.» وی در پایان گفت: «تا زمانی که سایه هسته‌ای یک بار برای همیشه برداشته نشود، آرام نخواهیم گرفت.»

 

نیروهای مسلح ایالات متحده در پایان جنگ جهانی دوم اولین بمباران اتمی تاریخ را انجام دادند و شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن را در اواخر جنگ مورد حمله هسته‌ای قرار دادند. این بمباران‌ها به عنوان راهی جهت تسریع تسلیم امپراتوری ژاپن توجیه شد. این حملات تنها نمونه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در یک درگیری نظامی در تاریخ بشریت است.

 

بر اساس برآوردهای مختلف، انفجار بمب اتمی بر فراز هیروشیما در یک روز بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار کشته برجای گذاشت. همچنین تا پایان سال ۱۹۴۵، تعداد قربانیان حمله هسته‌ای به دلیل بستری شدن برخی آسیب دیدگان در بیمارستان‌ها بر اثر جراحات و تشعشعات بمب‌های هسته‌ای هیروشیما به ۱۴۰ هزار نفر افزایش یافت. هر سال فهرست غم‌انگیز قربانیان بازمانده از حمله اتمی هیروشیما با فوت یک بازمانده تکمیل می‌شود. در طول یک سال گذشته تقریباً ۵ هزار نام جدید به این لیست اضافه شده است. علاوه بر این، اسامی افرادی که در جریان انفجار جان خود را از دست داده‌اند اما مرگ آنها تا کنون تأیید نشده است به این لیست اضافه شده است. در حال حاضر تعداد کل قربانیان از ۳۵۰ هزار نفر هم فراتر رفته است.

 

از سوی دیگر کمتر از دو ماه پیش، «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه در بلاروس هشدار داد که تهدیدات ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه مبنی بر استفاده از سلاح اتمی در صورت لزوم، تهدیدی واقعی است و باید آن را جدی گرفت.

 

وی دراین‌باره گفت: زمانی که دو سال پیش رئیس‌جمهور شدم گفتم که نگران خشک‌شدن رودخانه کلرادو هستم، همه طوری به من نگاه می‌کردند که انگار دیوانه‌ام. الان هم که درباره احتمال استفاده پوتین از سلاح هسته‌ای گفتم، همین برخورد و نگاه را با من داشتند؛ این تهدید (پوتین) واقعی است.

 

این تهدید جو بایدن در حالی مطرح می‌شود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در واکنش به استقرار نخستین محموله تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه در بلاروس گفت هیچ نشانه‌ای مبنی بر قصد و تصمیم روسیه برای استفاده از تسلیحات هسته‌ای دیده نمی‌شود.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز جمعه در مجمع بین‌المللی اقتصادی سن پترزبورگ تأیید کرد که اولین محموله کلاهک‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه در خاک بلاروس مستقر شده‌اند./ مهر

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار