دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

حملات خمپاره‌ای جمهوری آذربایجان به مرزهای ارمنستان

حملات خمپاره‌ای جمهوری آذربایجان به مرزهای ارمنستان وزارت ارمنستان روز دوشنبه از حملات خمپاره‌ای جمهوری آذربایجان به مواضع خود در نقاط مرزی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۹ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 07
کد خبر: ۱۹۸۳۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت دفاع ارمنستان بعد از ظهر دوشنبه به وقت تهران از حملات خمپاره‌ای نیرو‌های جمهوری آذربایجان به مواضع خود خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «آرکا» وزارت دفاع ارمنستان مدعی شد که نیرو‌های مسلح جمهوری آذربایجان با سلاح‌های سبک و خمپاره به مواضع این کشور اطراف استان «گغارکونیک» حمله کردند. وزارت دفاع ارمنستان این اقدام باکو را نقض آتش بس اعلام کرد.

جنگ بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در نوامبر ۲۰۲۰ با توافق آتش‌بس بین نخست‌وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت. جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی از جمله قره‌باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت. با این حال درگیری‌های مرزی ادامه داشته و دو طرف یکدیگر را به تنش‌آفرینی متهم می‌کنند. این دو کشور همسایه مدت‌هاست که مذاکره برای صلح پایدار را آغاز کرده‌اند، اما تاکنون به نتایج مطلوب منتهی نشده است.

در تحولی دیگر، «کاستاس ماوریدس» عضو پارلمان اروپا جمهوری آذربایجان را به ارتکاب جنایت جنگی در قره باغ کوهستانی متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا» ماوریدس درباره وضعیت کنونی قره باغ کوهستانی گفت که محاصره کریدور لاچین از دسامبر گذشته نقض آشکار قوانین بین المللی توسط جمهوری آذربایجان است. وی افزود که این محاصره طبق قوانین بین‌المللی جنایت جنگی است.

ارمنستان مدعی است که باکو به کاروان محموله بشردوستانه این کشور برای ساکنان منطقه قره‌باغ کوهستانی مجوز عبور از «کریدور لاچین» را نمی‌دهد. یکی از مهمترین مشکلات باقیمانده بین این دو کشور همسایه بر سر مسیر مهم لاچین است که باکو آن را مسدود کرده و یا ایست بازرسی شدید در آن اعمال می‌کند.

روسیه که دارای نیرو‌های حافظ صلح در قفقاز جنوبی است، همراه با آمریکا و اتحادیه اروپا طور جداگانه تلاش می‌کنند صلح پایدار بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان برقرار کنند. / فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار