نصب اولین لرزه‌نگار در عمق ۱۰۰ متری در پارک نهج البلاغه-راهبرد معاصر
وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری

نصب اولین لرزه‌نگار در عمق ۱۰۰ متری در پارک نهج البلاغه

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: لرزه نگار‌ها مکان کانون زلزله و عمق آن را تدقیق و جزییات فنی زلزله‌های رخ داده را نیز به ما گزارش می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 09
کد خبر: ۱۹۸۶۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، علی نصیری درباره بحث زلزله در تهران اظهار کرد: در نشست خبری اخیر شهردار تهران، ایشان نقل قولی را از طرف یکی از اساتید دانشگاه مبنی بر اینکه در سال‌های اخیر مدت طولانی است که زلزله‌ای در تهران رخ نداده، مطرح کردند. در این مورد باید توضیح داد که یکی از اساتید در جلسه‌ای این مساله را مطرح کرد که یک سری از زلزله‌هایی که در تاریخ تهران رخ داده ناشی از تحرکات گسل‌های اطراف تهران و یک سری نیز در گسل‌های داخل تهران بوده است. در بسیاری از زلزله‌هایی که در تهران رخ داده کانون زلزله در خارج از تهران بوده است. در وقع این نکته یک حرف علمی بود که البته مورد بحث است و شاید برخی از اساتید نگاه دیگری داشته باشند.

 

نصیری با بیان اینکه اگر زلزله‌ای در تهران رخ دهد بسته به اینکه کانون زلزله در خود شهر خواهد بود یا اطراف شهر، آسیب سازه‌ای که به شهر وارد می‌شود متفاوت خواهد بود، ادامه داد: برخی از اساتید نگاهشان این بود که اگر کانون زلزله در داخل شهر باشد ممکن است که بیشتر بافت‌های فرسوده و ساختمان‌های کم طبقه تحت الشعاع قرار بگیرند و اگر کانون زلزله بیرون از شهر باشد ممکن است برج‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه تحت الشعاع قرار بگیرند. در واقع این بحث‌های فنی و علمی در جلسه از سوی اساتید مطرح شد که برخی از رسانه‌ها درست برداشت نکردند و تعدادی از رسانه‌ها نیز که به دنبال تسویه حساب سیاسی هستند، شهرداری را به عوام زدگی و عدم توجه به فکت‌های علمی متهم کرده اند.


موضوعات فنی و تخصصی را سیاسی نکنیم

وی تصریح کرد: لرزه نگار‌ها مکان کانون زلزله و عمق زلزله را تدقیق و جزییات فنی زلزله‌های رخ داده را نیز به ما گزارش می‌کنند.

 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با پرداختن به موضوع شناسایی گسل‌های تهران گفت: این لرزه نگار‌ها کمک می‌کنند گسل‌ها راحت‌تر و دقیق‌تر شناسایی شوند. به طوری که ممکن است نقشه پهنه بندی گسل‌ها با کمک لرزه نگار‌هایی که نصب می‌شود و با ثبت فعالیت‌های زمین با دقت بیشتر، تغییر کند.

 

نصیری در پایان درخصوص نصب شتاب‌نگار‌ها نیز توضیح داد: شتاب‌نگار‌ها در سامانه‌های هشدار سریع کاربرد دارند. در طول دوره‌های قبل ۴ شتاب نگار توسط ژاپنی‌ها نصب و ۲۲ مورد بعد از آن نصب شده بود. ۲۴ مورد باقیمانده نیز ظرف چند ماه آینده نصب و به بهره برداری خواهد رسید تا تعداد آن‌ها به ۵۰ مورد برسد. با این اقدام گام بزرگی در راستای تکمیل سامانه هشدار سریع زلزله تهران برداشته می‌شود. به طوری که پایتخت تنها نقطه‌ای در کشور خواهد بود که سامانه هشدار سریع زلزله دارد، البته این سامانه نیاز به یک سامانه نرم افزاری نیز دارد که باید تهیه شود./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار