دیدار لاریجانی با السودانی/ امضای تفاهم امنیتی مشترک بین ایران و عراق حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد

کاخ سفید ادعای کاهش سرعت غنی‌سازی ایران را رد کرد

مقام ارشد کاخ سفید ادعای یک روزنامه آمریکایی درباره کاهش سرعت غنی‌سازی ایران را تأیید نکرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۵ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 12
کد خبر: ۱۹۸۹۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعای وال‌استریت‌ژورنال درباره کاهش سرعت غنی‌‌سازی ایران را تأیید نکرد.

 

روز جمعه، وال استریت ژورنال به نقل از افراد آشنا به این موضوع گفت که ایران سرعت انباشت اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد را به میزان قابل توجهی کاهش داده و مقداری از ذخایر خود را رقیق کرده است.

 

کربی در نشست خبری روز جمعه گفت که نمی‌تواند این گزارش را تایید کند. او با وجود این اضافه کرد: «هر اقدامی که ایران ممکن است برای کاهش سرعت غنی سازی بردارد قطعاً مورد استقبال قرار خواهد گرفت».

 

این مقام کاخ سفید بار دیگر یادآوری کرد هیچ مذاکرات فعالی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران در جریان نیست. او در ادامه تصریح کرد: «مطمئناً از برداشتن چنین گام‌هایی -اگر گزارش‌ها صحت داشته باشند- استقبال می‌شود.»

 

جان کربی درباره توافق میان ایران و آمریکا برای مبادله زندانیان نیز اظهارنظر کرد و بار دیگر ادعاهای روز گذشته‌اش در این خصوص را تکرار کرد.

 

کربی مدعی شد که کارهایی که ایران می‌تواند با دارایی‌های آزاد‌شده‌اش انجام می‌دهد محدود خواهند بود و آمریکا بر آنها نظارت خواهد داشت.

 

او تصریح کرد: «این وجوه در اصل تنها برای خرید غذا، دارو و تجهیزات پزشکی که دارای کاربری دوگانه نظامی نیستند قابل استفاده‌ خواهند بود.»

 

برخی منابع ایرانی روز گذشته (پنجشنبه) گزارش‌های قبل‌تر منتشرشده مبنی بر توافق تهران و واشنگتن برای مبادله زندانیان را تأیید کردند.

 

ابتدا روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده بود پنج زندانی آمریکایی در ازای آزادی ایرانی‌هایی که به دلیل نقض تحریم‌ها مجرم شناخته شده‌اند از زندان آزاد خواهند شد.

 

این روزنامه همچنین به نقل از منابعی که اشاره‌ای به نام آنها نشده مدعی شده بود حدود ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های نفتی ایران نیز آزاد خواهند شد.

 

منابع آگاه به خبرگزاری فارس گفته‌اند منابع ایران در حال انتقال به حساب‌هایی در قطر است و در خصوص تبدیل آن از واحد «وون» (پول کره جنوبی) به یورو توافق صورت گرفته است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر