فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است

توسعه همکاری‌های امنیتی-اقتصادی میان آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی

توسعه همکاری‌های امنیتی-اقتصادی میان آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی سران آمریکا، ژاپن و کره جنوبی طی نشستی در کمپ‌دیوید بر سر توسعه همکاری‌های امنیتی و اقتصادی به توافق رسیدند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 19
کد خبر: ۲۰۰۱۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و سران ژاپن و کره جنوبی روز جمعه پس از نشستی در کمپ دیوید که هدف از آن ایجاد جبهه‌ای مشترک در برابر کره شمالی و جلوگیری از نفوذ فزاینده چین بود بر سر گسترش همکاری‌های امنیتی و اقتصادی به توافق رسیدند.

 

بایدن گفت سران سه کشور در خصوص برگزاری تمرین‌های نظامی سالانه توافق کرده‌اند. او همچنین گفت که آنها توافق کرده‌اند نشستی سه‌جانبه برای تقویت اتحاد میان سه طرف برگزار کنند. او گفت توافق برای برگزاری نشست فوق «نه فقط امسال، نه فقط سال آینده بلکه برای همیشه» خواهد بود.

 

سه کشور همچنین در بیانیه مشترکی که بعد از پایان نشست صادر شد متعهد شدند که در زمان بحران‌ها به سرعت با یکدیگر مشورت کنند و پاسخ‌های خود را به چالش‌ها، تحریکات و تهدیدهایِ منطقه‌ایِ موثر بر منافع مشترک هماهنگ کنند.

 

با آنکه تعهدات سیاسی را نمی‌توان از لحاظ قوت با برقراری اتحاد رسمی سه جانبه مقایسه کرد اما تعهد کمپ‌دیوید از آن جهت برای سئول و توکیو پراهمیت تلقی می‌شود که استعمار ژاپن بر کره بین سال‌های ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ معادلات پرتنشی را بر روابط دو کشور حاکم کرده بود.

 

لحن سران سه کشور علیه چین تندتر از حد انتظار بود. انتظار می‌رود این موضوع واکنش چین را به همراه داشته باشد که از شرکای تجاری کلیدی هر دو کشور کره جنوبی و ژاپن محسوب می‌شود.

 

در بخشی از این بیانیه آمده است: «با توجه به رفتارهای خطرناک و ستیزه‌جویانه‌ای که اخیراً از جمهوری خلق چین در دریای چین جنوبی در حمایت از ادعاهای غیرقانونی دریایی شاهد بوده‌ایم مخالفت شدید خود را با هر گونه تلاش یکجانبه برای تغییر وضعیت فعلی آب‌های ایندوپاسیفیک ابراز می‌داریم.»

 

جو بایدن بعد از اتمام این نشست گفت: «اگر شاد به نظر می‌رسم به خاطر این است که شاد هستم. دوران جدیدی برای سه کشور است. نشست بسیار بسیار بزرگی بود.»

 

او که در کنار رهبران کره جنوبی و ژاپن حضور داشت از «شجاعت سیاسی» آنها بابت تلاش برای روابط آشتی‌جویانه با یکدیگر تقدیر کرد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار