چالش حکومت آمریکا با بحران اعتماد عمومی-راهبرد معاصر
گزارش نشریه «گلوبال تایمز»؛

چالش حکومت آمریکا با بحران اعتماد عمومی

مؤسسه گالوپ در جدیدترین نظرسنجی خود میزان اعتماد آمریکایی‌ها به تفکیک دو حزب اصلی این کشور را نسبت به نهاد قضایی و دادگاه عالی این کشور سنجید. بهت‌آور است اگر بینیم فقط 17 درصد از دموکرات‌ها به دادگاه عالی آمریکا اعتماد دارند.
تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - 22 August 2023

چالش حکومت آمریکا با بحران اعتماد عمومی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ نتیجه جدیدترین نظرسنجی مؤسسه گالوپ نشان می دهد میزان اعتماد عمومی آمریکایی ها به نهادهای مهم حکمرانی کشورشان به ویژه دستگاه قضایی این کشور به کمترین حد خود رسیده است. آمریکایِ امروز با بحرانی بزرگ در زمینه کاهش قابل توجه اعتماد عمومی مردم این کشور به دستگاه های مهم ساختار حکومتی نظیر دستگاه قضایی، ارتش و حتی دولت مواجه است.


در بحبوحه جنجال های اخیر در آمریکا با محوریت طرح پرونده های قضایی جدید علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور، آمارها و نظرسنجی های مختلف نشان می دهند تنها 40 درصد آمریکایی ها به دادگاه عالی این کشور اعتماد دارند و آن را تأیید می کنند.

بسیاری از جمهوری‌خواهان معتقدند، ساختار قضایی آمریکا علیه حزب جمهوری‌خواه و شخص ترامپ و به اهرمی در دستان دموکرات های آمریکایی برای اقدام علیه جمهوری‌خواهان است


مؤسسه گالوپ در جدیدترین نظرسنجی خود میزان اعتماد آمریکایی ها به تفکیک دو حزب اصلی این کشور نسبت به نهاد قضایی و دادگاه عالی این کشور را سنجید. تکان دهنده است وقتی می بینیم فقط 17 درصد دموکرات ها به دادگاه عالی آمریکا اعتماد دارند. جالب است، جمهوری‌خواهان نیز در شرایطی که دادگاه عالی آمریکا در پرونده های مختلف به نفع آن ها رأی داده است، میزان اعتماد خود را به عدد 62 درصد نسبت به دادگاه عالی این کشور کاهش داده اند.


در شرایط کنونی، دادستان های فدرال و دولتی به دلیل ارتکاب ترامپ به جرایم مختلف، به دنبال وی هستند. ازجمله جرایم ترامپ می توان به تحریک شورش ششم ژانویه سال 2021 یا موضع‌گیری های مختلف و متعدد وی مبنی بر وقوع تقلب در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا پرداخت. در شرایط کنونی ترامپ نامزد اصلی مطرح از سوی حزب جمهوری‌خواه برای رقابت در قالب انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 این کشور است.


ترامپ معتقد است پیگردهای قضایی علیه وی ماهیتی سیاسی دارند. بسیاری از جمهوری‌خواهان نیز معتقدند، ساختار قضایی آمریکا علیه حزب جمهوری‌خواه و شخص ترامپ و عملاً به اهرمی در دستان دموکرات های آمریکایی برای اقدام علیه جمهوری‌خواهان و منافع آن ها تبدیل شده است.


اگر ادعاهای بی اساس جمهوری‌خواهان را بپذیریم، وی باید خیلی زود محکوم شود. از این رو، ترامپ به احتمال فراوان به فرجام خواهی از دادگاه عالی کشورش اقدام می کند. جایی که سه نفر از قضات آن منصوب خودش هستند. از این منظر، دادگاه عالی آمریکا عملاً با انتخابی بسیار سخت مواجه است؛ اگر به نفع ترامپ اقدام کند، حمایت دموکرات ها را از دست می دهد و اگر ترامپ را محکوم کند، با حملات گسترده جمهوری‌خواهان مواجه می شود.


در عین حال، این نهاد حکمرانی آمریکایی می تواند همچون سال 2020 که خود را از روند درگیری های مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کنار کشید، بار دیگر موضعی مشابه اتخاذ کند.  معادله ای که در کلیت خود یک پیام دارد؛ جمهوریتِ آمریکایی نفس های آخر خود را می کشد.


جالب است بدانید دادگاه عالی آمریکا تنها نهاد حکمرانی در این کشور نیست که با مشکل کاهش اعتماد عمومی مواجه است. میزان اعتماد به کنگره آمریکا نیز به نحو بی سابقه ای در تاریخ کاهش و در این فضا، نکته قابل تأمل اینکه سطح قطبی گرایی های سیاسی و اجتماعی در آمریکا نیز به نحوی بی سابقه ای افزایش یافته است.


نتیجه نظرسنجی اخیر مؤسسه گالوپ حاکی از این است، سطح اعتماد عمومی به ارتش آمریکا به رقم کم سابقه 60 درصد کاهش یافته، البته که ارتش آمریکا با چالش های جدی در زمینه استخدام نیرو نیز مواجه و عملاً به بزرگترین بحران این نیرو در کل تاریخ تبدیل شده است.


ریچاد هاس، رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا به دنبال شورش ششم ژانویه در آمریکا گفت: دیگر هیچ کس در جهان به اندازه گذشته به ما احترام نمی گذارد، از ما نخواهد ترسید یا احساس وابستگی به ما را نخواهد داشت.

نتیجه نظرسنجی اخیر مؤسسه گالوپ حاکی از این است، سطح اعتماد عمومی به ارتش آمریکا به رقم کم سابقه 60 درصد کاهش یافته است


بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقد بودند، هر آنچه در جریان شورش ششم ژانویه در آمریکا مشاهده شد، تنها پرده ای از سیل قابل توجهی از اقدامات ماجراجویانه و جنجالی دونالد ترامپ بود. در این رابطه بسیاری به این موضوع پرداختند که نوعی «دولت پنهان» در آمریکا وجود دارد که از اتحاد نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و دستگاه های بروکراتیک در واشنگتن و البته رسانه های آمریکایی ایجاد شده است و تغذیه می شود. البته که در این زمینه بعدها اسناد و شواهد مختلفی نیز به بیرون درز کرد و از پشت پرده قوی قدرت در آمریکا خبر می داد.


تنها چند هفته پس از شورش ششم ژانویه در آمریکا، نشریه تایم در گزارشی از اتحاد دموکرات ها با جمهوری‌خواهانِ منتقد ترامپ برای شکست دادن وی در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا خبر داد. طرح موضوعاتی از این دست تا حد زیادی تأثیرات منفی بر اعتماد عمومی آمریکایی ها به نهادهای حکمرانی کشورشان داشته است و این دقیقاً همان چیزی است که بنیانگذاران آمریکا به شدت از آن می ترسیدند. درست به همین دلیل بود آنها در قانون اساسی آمریکا نوشتند «قدرتِ دولت از آنهایی ناشی می‌شود که بر آنها حکومت می شود(مردم)».

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
یادداشت محمد الحسینی، کارشناس مسائل نظامی لبنان؛ / ۲ روز پیش

چرا ارتش صهیونیستی به خاک سوریه تجاوز کرد؟

یادداشت اختصاصی احسان قمری، تحلیلگر مسائل اقتصادی؛ / ۲ روز پیش

واکاوی تبدیل ارز نیمایی به بازار توافقی ارز

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۲ روز پیش

تحیر غرب از اقتدار پهپادبر غول آسای ایران

یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ / ۲ روز پیش

زلنسکی مقابل دو گزینه بدتر از بدتر

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۲ روز پیش

حمایت روسیه از ایران مقابل زیاده خواهی غرب

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

۲ نکته مأموریت سخت ترامپ