آمریکا؛ صدرنشین فهرست کشورهای در معرض خطر جنگ داخلی-راهبرد معاصر
گزارش نشریه «کانتر پانچ»؛

آمریکا؛ صدرنشین فهرست کشورهای در معرض خطر جنگ داخلی

تحقیقات پژوهشگران سیاسی نشان می‌دهد دلایلی وجود دارد که آمریکایی‌ها را به سمت جنگ داخلی احتمالی سوق می‌دهد. نشانه‌های افول دموکراسی آمریکا رو به افزایش است. هیچ کس شروع جنگ داخلی را اعلام نمی‌کند و آژیرهای خطر به صدا درنمی‌آیند، ولی جنگ یک‌باره اتفاق می‌افتد.
تاریخ انتشار: پنجشنبه ۰۹ شهريور ۱۴۰۲ - 31 August 2023

آمریکا در صدر فهرست کشورهای در معرض خطر جنگ داخلی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ میان آمریکایی ها این احتمالات وجود دارد که جنگ داخلی در حال آماده سازی است، آغاز شده یا اینکه همچنان اعلام نشده است. باربارا اف والتر، استاد علوم سیاسی دانشگاه کالیفرنیا که با یک کارگروه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) کار می کند، به‌تازگی در سخنرانی ای گفت: ایالات متحده حدود 150 سال است درگیر جنگ داخلی نبوده، درحالی‌که همین مدت 250 جنگ داخلی را در سراسر جهان پایه‌ریزی کرده است. 

 

معمولاً کسانی که جنگ را شروع می کنند، لزوماً فقیرترین یا مظلوم ترین مردم آن کشور نیستند

از سال 1946 تاکنون 250 جنگ داخلی در جهان رخ داده و اینکه آمریکا بیش از 150 سال است چنین موردی نداشته؛ هرچند دوره 1861 تا 1865 جنگ ها با 620 هزار کشته (معادل مجموع کشته‌شدگان تمام جنگ‌های خارجی آمریکا ازجمله جنگ های مکزیک، اسپانیا و آمریکا، جنگ جهانی نخست، جنگ جهانی دوم و کره) بی‌رحمانه بود.

 

والتر با اعضای جنبش فلسطینی حماس در کرانه باختری، یکی از اعضای حزبی ایرلند شمالی، نیروهای نظامی کلمبیا، کودتاچیان زیمبابوه علیه رابرت موگابه، رئیس‌جمهور این کشور با هدف ایجاد مدلی که جنگ‌های داخلی را پیش‌بینی کند، گفت‌وگو کرده و به‌طور غیرمنتظره‌ای گفته پیش‌بینی جنگ‌های داخلی بسیار امکان‌پذیر است، زیرا داده‌های مطالعاتی به‌خوبی مشخص می‌کنند درگیری‌ها چه زمانی و کجا رخ خواهند داد. 

 

پژوهش‌های والتر نشان داد 38 عامل مختلف وجود دارد که به جنگ داخلی منجر می‌شود و نخستین آن‌ها نابرابری درآمد است. با وجود این، پژوهش‌ها در سراسر جهان به جز ایالات متحده متمرکز بود، زیرا سیا از نظر قانونی اجازه نظارت بر شهروندان آمریکایی را ندارد. والتر به عنوان پژوهشگر مستقل، به وضوح علائم خطری را می بیند که به طرز شگفت انگیزی در ایالات متحده آمریکا چشمک می زنند و با سرعت به لحظه انفجار نزدیک می شوند.

 

نمی توان افول دموکراسی آمریکایی را در سه ایستگاه در 6 سال گذشته نادیده گرفت: 

  • سال 2016، زمانی که ناظران بین المللی انتخابات آن را به دلیل مداخله ادعایی روسیه، ناعادلانه دانستند.
  • سال 2019، زمانی که کاخ سفید از انطباق با درخواست های کنگره برای ارائه اطلاعاتی که در انحصارشان بود، خودداری کرد. 
  • سال 2020، که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از پذیرش شکست خود خودداری و سعی کرد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را ابطال کند. 

 

بنابراین، ایالات متحده در صدر فهرست کشورهای در معرض خطر جنگ داخلی قرار دارد. معمولاً کسانی که جنگ را شروع می کنند، لزوماً فقیرترین یا مظلوم ترین مردم آن کشور نیستند، بلکه ممکن است نیروهای از نظر سیاسی مسلط باشند که از زوال سلطه رنج می برند.

 

شبه‌نظامیان ایالات متحده عمدتاً مردان سفیدپوستی هستند که از تغییر هویت کشور به‌وسیله سیاه‌پوستان احساس خطر می‌کنند. این ظرفیتی ایده آل برای سیاست هویت سازی است، که سیاست را به دلیل حس نفرت یا نژادپرستی تحت تأثیر قرار می دهد و به عنوان واکنشی به تغییرات جمعیتی و در قالبی تعیین کننده استفاده می شود، زیرا این کشور به سرعت به سمت اکثریت غیرمعمول سفیدپوستان متمایل می‌شود، همان‌گونه که در اروپا اتفاق می افتد.

 

شبه‌نظامیان ایالات متحده عمدتاً مردان سفیدپوستی هستند که از تغییر هویت کشور به‌وسیله سیاه‌پوستان احساس خطر می‌کنند

برای کسب موفقیت اولیه در مبارزه با جنگ داخلی در ایالات متحده، لازم است رسانه های اجتماعی بدون دخالت در زمینه آزادی بیان تنظیم شوند.

 

نکته بعد، اینکه تمرکز بر الگوریتم‌های غیرانسانی ای که اطلاعات داخلی را به بیرون درز می‌دهد، تفرقه‌انگیز و اغلب ضد انسانی است. مردم می‌توانند به نام آزادی بیان در رسانه‌های اجتماعی هرچه می‌خواهند بگویند، اما جلوگیری از الگوریتم‌های تقویت‌کننده سخنان نفرت‌انگیز در سراسر جهان ضروری است. 

 

طبق نظرسنجی انجمن روانشناسی آمریکا، نزدیک به 40 درصد آمریکایی ها به دلیل شرایط سیاسی به مهاجرت به کشور دیگری فکر می کنند، در حالی که 70 درصد به دلیل خشونت، تیراندازی دسته جمعی و خشونت با اسلحه دچار نگرانی و اضطراب می شوند. 

 

میهن پرستی ضعیف و آسیب پذیر شده و نشانه های افول دموکراسی رو به افزایش است. هیچ کس شروع جنگ داخلی را اعلام نمی کند و آژیرهای خطر به صدا در نمی آیند؛ جنگ یک‌باره اتفاق می افتد. 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
یادداشت محمد الحسینی، کارشناس مسائل نظامی لبنان؛ / ۲ روز پیش

چرا ارتش صهیونیستی به خاک سوریه تجاوز کرد؟

یادداشت اختصاصی احسان قمری، تحلیلگر مسائل اقتصادی؛ / ۲ روز پیش

واکاوی تبدیل ارز نیمایی به بازار توافقی ارز

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۲ روز پیش

تحیر غرب از اقتدار پهپادبر غول آسای ایران

یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ / ۲ روز پیش

زلنسکی مقابل دو گزینه بدتر از بدتر

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۲ روز پیش

حمایت روسیه از ایران مقابل زیاده خواهی غرب

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

۲ نکته مأموریت سخت ترامپ