به گزارش راهبرد معاصر؛ مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این مطلب، افزود: امسال رکوردهای جدیدی در بخش گازرسانی به نیروگاهها ثبت شده که از جمله آنها میتوان به افزایش میانگین گازرسانی روزانه، بیشترین میزان گازرسانی در یک روز و همچنین تعداد روزهایی که بیش از تعهد و برنامه شرکت ملی گاز به نیروگاهها گازرسانی شده، اشاره کرد.
چگنی با اشاره به اینکه روند گازرسانی به نیروگاهها نسبت به سال گذشته صعودی بوده، گفت: میانگین گاز تحویلی به نیروگاهها، طی سال گذشته (از ابتدای تابستان تا پایان مردادماه) 274 میلیون مترمکعب بود که این میزان، امسال و طی همین بازه زمانی، به 306 میلیون مترمکعب رسیده و حاکی از افزایش 12 درصدی این شاخص است.
معاون وزیر نفت در امور گاز در رابطه با ثبت رکورد بیشترین میزان گازرسانی به نیروگاهها در یک روز، گفت: سال گذشته بیشترین میزان گازرسانی به نیروگاهها در تابستان مربوط به اول مرداد ماه و بالغ بر 302 میلیون مترمکعب بود که امسال و در روز 20 تیرماه با 318 میلیون مترمکعب گازرسانی به نیروگاهها، رکورد جدیدی در این بخش ثبت شد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه، به رکورد جالب توجهی در خصوص گازرسانی به نیروگاهها اشاره کرد و گفت: در مجموع 61 روز تابستان امسال (از ابتدای تیرماه تا 30 مرداد)، شرکت ملی گاز ایران در 44 روز، گاز بیشتری نسبت به تعهد و برنامه مصوب، به نیروگاهها تحویل داده که این مهم نقش بسزایی در تأمین پایدار جریان برق کشور داشته است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه از ابتدای تابستان 1402، نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، مجموعاً یک میلیارد و 900 میلیون مترمکعب بیشتر گاز تحویل نیروگاهها شده، تصریح کرد: این در حالی است که در این بخش، نسبت به برنامه تکلیفی و ابلاغی اعلامشده نیز ما یک گام جلوتر هستیم و یک میلیارد و 720 میلیون مترمکعب گاز بیشتر به نیروگاهها، تحویل دادهایم.
چگنی در ادامه، خاطرنشان کرد: تحویل گاز بیشتر به نیروگاهها، منجر به کاهش مصرف سوخت مایع و فرآوردههای نفتی میشود که خود، میتواند هم در بحث مسایل زیستمحیطی و هم در بحث صرفهجویی ارزی بسیار حائز اهمیت باشد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزایش گازرسانی به نیروگاهها را دارای دو مزیت دانست و گفت: در مرحله نخست، این مهم، حداکثر میزان ذخیرهسازی فرآورده و تأمین کامل خوراک نیروگاهها با گازطبیعی را به همراه داشته و در مرحله دوم، افزایش راندمان نیروگاهها و به تبع آن، کاهش آلایندههای زیست محیطی را به ارمغان میآورد.
وی تصریح کرد: افزایش تحویل یک میلیارد و 720 میلیون مترمکعبی گاز به نیروگاهها و جایگزینی آن با مصرف فرآوردههای نفتی، علاوه بر صرفهجویی ارزی بیش از 1.5 میلیارد دلاری، کمک شایانی نیز به ناوگان حمل ونقل و پخش فرآوردههای نفتی برای تأمین حداکثری سوخت سفرهای تابستانی کرده است. /تسنیم