عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

نشست خبری وزرای خارجه عراق و ترکیه درباره امنیت و آب

نشست خبری وزرای خارجه عراق و ترکیه درباره امنیت و آب وزیر خارجه عراق در نشست خبری با همتای ترکیه‌ای در بغداد تاکید کرد که بغداد اجازه نخواهد داد که هیچ طرفی از عراق برای حمله به همسایگان استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 23
کد خبر: ۲۰۱۰۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق در گفت‌وگو با «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه، تاکید کرد که خشکسالی، اقتصاد و کشاورزی را در عراق تهدید می‌کند و قانون اساسی این کشور، به هیچ سازمانی اجازه نمی‌دهد که از عراق به عنوان سکویی برای حمله به کشورهای همسایه استفاده کند.

 

به نوشته خبرگزاری رسمی عراق (واع)، فؤاد حسین، روز گذشته پس از رایزنی با فیدان که به بغداد سفر کرده، در نشست خبری مشترک با او تصریح کرد: «این نخستین سفر هاکان فیدان به عنوان وزیر خارجه به عراق است. نشستی کاربردی و مهم با وزیر خارجه ترکیه با موضع روابط عراقی - ترکی برگزار شد».

 

وی افزود: «در این نشست درباره پرونده آب رایزنی شد، بویژه که دو کشور تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار دارند. با وزیر خارجه ترکیه درباره دستیابی عراق به سهم عادلانه از آب‌ها گفت‌وگو شد و وی نیز پیشنهاد تشکیل یک کمیته مشترک دائمی برای بررسی این موضوع را داد.خشکسالی اقتصاد و کشاورزی عراق را تهدید می‌کند».

 

وزیر خارجه عراق تاکید کرد: «در این دیدار پرونده حضور نظامی ترکیه در عراق نیز بررسی شد. قانون اساسی عراق، به هیچ سازمانی اجازه نمی‌دهد که از این کشور برای حمله به کشورهای همسایه استفاده شود».

 

فؤاد حسین افزود: «در این نشست همچنین درباره تسهیل اعطای ویزای ورود عراقی‌ها به ترکیه رایزنی شد، زیرا حدود ۷۰۰ هزار عراقی در ترکیه زندگی می‌کنند».

 

وی در ادامه تصریح کرد که در این نشست درباره برگزاری نشست کمیته مشترک اقتصادی و تجاری نیز گفت‌وگو شد و موضوع ضرورت تسریع توافق بر سر یادداشت‌های تفاهم و اجرایی شدن آن نیز رایزنی شد.

 

در مقابل وزیر خارجه ترکیه نیز از تداوم تلاش برای ارتقای سطح روابط دو کشور و حل مشکلات موجود سخن گفت و تصریح کرد که آنکارا اهمیت حداکثری و اولویت برای روابط با عراق، حفظ امنیت و حاکمیت آن قائل است و شکوفایی و امنیت عراق بازتاب مثبتی بر ترکیه خواهد داشت.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه با اشاره به حمایت «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق از پروژه جاده توسعه گفت: «ما نیز از این پروژه که عراق را به مرکز حمل و نقل منطقه تبدیل می کند، حمایت می‌کنیم و از همه کشورهای منطقه نیز می‌خواهیم که از آن حمایت کنند».

 

فیدان در ادامه گفت که در دیدار با همتای عراقی درباره مسائل مرتبط با مبارزه با تروریسم و فعالیت حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) نیز رایزنی کرده است و ترکیه برای کمک به عراق برای مبارزه با هر تشکیلات تروریستی اعلام آمادگی می‌کند.

 

وزیر خارجه ترکیه تصریح کرد که درباره پرونده آب نیز گفت‌وگوی جامعی با همتای عراقی داشته و ترکیه با این مسئله با توجه به اصل صرفا انسانی تعامل خواهد کرد.

 

وی افزود: منطقه ما دچار خشکسالی گسترده‌ای شده است و با عراق بر سر تشکیل کمیته‌ای مشترک درخصوص پرونده آب توافق کردیم.

 

روز گذشته (دوشنبه، ۲۲ آگوست)، فیدان برای سفری دو روزه وارد بغداد شد تا پس از دیدار با همتای عراقی با رؤسای قوای سه‌گانه این کشور دیدار کند. این در حالی است که قرار است، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز بزودی به عراق سفر کند.

 

به گفته منابع آگاه، بغداد چندین پرونده‌ از جمله پرونده‌ عناصر مسلح پ.ک.ک و فعالیت آن در داخل عراق، مرزهای مشترک، آب‌های دو روخانه دجله و فرات و سهم آبی عراق، احداث جاده بین بصره و دیار بکر ترکیه، اتصال برق و شرکت‌های سرمایه‌گذاری ترکیه را برای بررسی با اردوغان در هنگام سفرش به بغداد آماده کرده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار