به گزارش راهبرد معاصر؛ حتی اگر عاشق پنیر هم هستید؛ گاهی اوقات باید تجدید نظر کنید. آیا میدانستید که ۶۵ درصد مردم در هضم لاکتوز دچار مشکل و ضعف هستند و این موضوع از بعد از نوزادی با آنها همراه است؟ حتی اگر مقاوم به لاکتوز نباشید یا به آن حساسیتی نداشته باشید هم؛ گاهی اوقات بدن تان نمیتواند پنیر را به دلایل مختلف هضم کند.
بدن همچنین بعضی از آنزیمهای خاص را کم دارد یا ممکن است مکانیسمهای ایمنی فعال به خاطر بعضی از بیماریها و اختلالات گوارشی ایجاد شده باشند؛ به هر حال دلیلش هر چه که هست، اگر متوجه شدید که بعد از خوردن پنیر عوارض جانبی را احساس کردید، حتماً باید پنیر را برای مدتی کنار بگذارید. در این قسمت علائمی را به شما خواهیم گفت که نشان میدهد باید مصرف پنیر را کاهش دهید.
آلرژی به شیر گاو یکی از رایجترین آلرژیهای غذایی در بین جوانان محسوب میشود. اگر بعد از خوردن شیر متوجه هر گونه خارش، سوزش و ورم در اطراف زبان، گلو یا لبهای تان شدید، احتمالا به آن آلرژی دارید. پروتئین موجود در پنیر ممکن است به پادتنها بچسبد و دفاع سیستم ایمنی را تحریک کند. دیگر علائم آلرژی به شیر گاو شامل موارد زیر است:
خس خس سینه
کهیر
مشکلات تنفسی
گاهی اوقات این علایم خطرناک میشوند و نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارند و ممکن است در این شرایط، متخصص برایتان آنتی هیستامین تجویز کند تا واکنش آلرژیک بهبود پیدا کند.
احساس نفخ
اگر بعد از خوردن پنیر ناراحتیهایی در شکم تان مانند نفخ گاز، معده یا اسهال پیدا کردید، احتمالاً بدنتان مقاوم به لاکتور شده یا به آن حساسیت دارد که معمولا ۳۰ دقیقه یا دو ساعت بعد از خوردن پنیر اتفاق میافتد. انقباضات شکمی و اسهال دیگر علائم هشدار دهندهای هستند که باید حواس تان را جمع کنید. این علائم نشان دهنده این است که بدن آنزیم لاکتاز ندارد که بتواند قند لاکتوز را در محصولات لبنی شکسته و هضم کند.
چروک و پیری پوست
طبق مطالعات انجام شده، هورمونهای موجود در شیر ممکن است باعث تحریک تولید سبوم شوند که پوست چرب، کثیفی منافذ پوست و آکنه را به وجود میآورد؛ بنابراین اگر احساس کردید که این مشکلات پوستی به خاطر رژیم غذایی است، سعی کنید مصرف پنیرتان را کم کنید تا ببینید وضعیت تان بهبود پیدا میکند یا خیر. بسیار مهم است که با متخصص پوست صحبت کنید و شرایط تان را برایش توضیح دهید تا ببیند که این اتفاق به خاطر مصرف پنیر و لبنیات است یا چیز دیگر.
یبوست
طبق مطالعات انجام شده، لبنیات علت رایج یبوست است. در حقیقت مطالعهای در سال ۲۰۱۳ به این نتیجه رسیده که یبوست در خیلی از کودکان زمانی اتفاق میافتد که شیر گاو را جایگزین شیر سویا میکنند. پنیر یک ماده مغذی است؛ اما گاهی اوقات به خاطر وجودِ پروتئین عاملی برای کاهش حرکات روده است و چربی بالا و فیبر کم در آن باعث یبوست میشود.
سوء هاضمه
مطالعهای دیگر در سال ۲۰۱۲ نشان داده است افرادی که شیر گاو را از رژیم غذایی فرزندشان حذف کرده اند، کودکشان کمتر به رفلاکس اسید معده دچار شدند. اگر خودتان هم رفلاکس اسید و مقاومت به لاکتوز دارید، احتمالا بعد از خوردن پنیر دچار سوء هاضمه میشوید؛ مخصوصا اگر مقدار زیادی از آن بخورید. علت هم نه تنها چربی بالای لبنیات است؛ بلکه ماهیچه اسفنکتر در حالت استراحت اسید بیشتری به سمت بالا میفرستد و این باعث سوء هاضمه خواهد شد. / بهداشت نیوز