به گزارش راهبرد معاصر؛ عدم تحمل ﻗﻨﺪ ﺷـﻴﺮ (ﻻﻛتوﺯ) ﺑـﻪ ﻃـﻮﺭ ﻃﺒﻴﻌـی ﺩﺭ ﺑﺮﺧی افراد ﻭﺟـﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ. عدم تحمل لاکتوز میتواند در هر سنی ایجاد شود. ﺍﻳـﻦ عارضه در اثر عدم ترشح آنزیم لاکتاز در روده انسان ﺑﻪ ﻭﺟـﻮﺩ ﻣـی ﺁﻳـﺪ. وقتی لاکتوز هضم نشود و در دستگاه گوارش باقی بماند، باکتریهای دستگاه گوارش آن را تخمیر میکند که باعث بروز عوارض گوارشی مانند نفخ، دل درد و تهوع میشود. کمبود آنزیم لاکتاز از طریق بروز علائم گوارشی پس از مصرف شیر، آزمایش هیدروژن بازدمی و غیرطبیعی بودن تست تحمل لاکتوز تشخیص داده میشود.
۶ راهکار ساده برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند:
۱- با شیر کمی بیسکویت یا میوه بخورید: خوردن شیر به همراه مواد غذایی به کند شدن هضم کمک میکند و تحمل لاکتوز را بهبود میبخشد. مقدار کمی شیر را همراه با غلات صبحانه یا به صورت اسموتی یا همراه با وعدههای غذایی امتحان کنید.
۲- شیر بدون لاکتوز بخورید: شیرهای بدون لاکتوز یک انتخاب مناسب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند. البته در نظر داشته باشید که شیر بدون لاکتوز نیز همچنان مواد مغذی و طعم غنی شیر را دارد.
۳- در میان وعدهها از ماست ساده و کم چرب استفاده کنید: باکتریهای زنده و فعال ماست به هضم لاکتوز کمک میکند و میتواند تحمل آن را آسانتر کند.
۴- ماست یونانی را امتحان کنید: با توجه به فرآیند منحصر به فرد صاف کردن، ماست یونانی نسبت به ماست سنتی لاکتوز کمتری دارد. همچنین باکتریهای زنده و مفید موجود در این ماست (که از ماست معمولی بیشتر است)، به شما در هضم لاکتوز کمک میکند.
۵- مقدار کمی لبنیات به وعدههای غذایی اضافه کنید: شما میتوانید مقدار کمی پنیر به ساندویچ یا سالاد خود اضافه و یا از محصولات لبنی با کمترین میزان لاکتوز یا بدون لاکتوز مصرف کنید. سپس، به تدریج میزان مصرفی خود را افزایش دهید تا سطح راحتی خود (سطح بدون داشتن علائم گوارشی) را پیدا کنید.
۶- شیر بادام یا شیر سویا مصرف کنید: امروزه با پیشرفت صنایع غذایی و ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺩﺭ ﻓﺮﻣﻮﻻﺳﻴﻮﻥ ﺷﻴﺮ و نیز تولید محصولاتی مانند شیر سویا و شیر بادام، تهیه ﺷﻴﺮ ﻛﻢ ﻻﻛﺘﻮﺯ ﻭ ﻳﺎ ﺣﺘی ﺑﺪﻭﻥ ﻻﻛﺘﻮﺯ ﻣﻴﺴـﺮ ﺷـﺪﻩ ﺍﺳﺖ. این نوع شیر به راحتی قابل هضم ﻭ ﺑـﺮﺍی ﺗﻤـﺎﻡ ﺍﻓـﺮﺍﺩ ﺟﺎﻣﻌـﻪ ﻣﻨﺎﺳـﺐ ﺍﺳـﺖ. / بهداشت نیوز