پزشکیان: چرا تهمت می‌زنیم تا طرف مقابل را از میدان حذف کنیم و ما بمانیم پزشکیان ثبت شکایت علیه هتاکان به شخص خود را منع کرد رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان: دعوت به مذاکره از سوی آمریکا فریب است پزشکیان: دستیابی به فناوری کوانتوم ضروری است برگشت بخش دوم لایحه بودجه به مجلس به دلیل برخی ابهامات و اشکالات دانشجویان فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند توضیحات سخنگوی سپاه پاسداران در خصوص اظهارات محسن رفیق‌دوست فرماندار تهران: تجمع مقابل مجلس فاقد مجوز قانونی است بازدید سرزده رئیس‌جمهور از مرکز ترک اعتیاد سروش و افطار با مددجویان کمپ توضیحات دفتر محسن رفیق‌دوست درباره یک مصاحبه جنجالی سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات شورا‌ها سال ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد برنامه‌ریزی برای تربیت ۵۰۰ هزار نیرو در حوزه هوش مصنوعی سردار قاآنی: حرکت در مسیر حق محصول مقاوم بودن است سرلشکر سلامی: مقاومت تنها راه نجات از بردگی و اسارت است دریادار ایرانی: رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین باعث امنیت منطقه است

سرلشکر صفوی: باید قلمروهای دریایی و زمینی را به یکدیگر پیوند دهیم

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: ما باید بتوانیم بین قلمروهای ژئواستراتژیک دریایی و زمینی پیوند برقرار کنیم، این یک استراتژی جدید است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 26
کد خبر: ۲۰۱۳۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در پنجمین جلسه شورای سیاستگذاری همایش ملی فرصت‌ها و تهدیدهای نوپدید دریایی گفت: تحلیل جایگاه انقلاب کبیر اسلامی و جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت در شکل دهی به نظم جدید جهانی یک ضرورت به شمار می‌رود.

 

وی افزود: بدون حضور در دریاها و اقیانوس‌ها نمی‌توانیم جایگاه ایران، انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را در هندسه نظم جدید جهانی تعریف کنیم.

 

سرلشکر صفوی با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی فرصت‌ها و تهدیدهای نوپدید دریایی اظهار داشت:
این همایش علمی با مشارکت صاحب نظران و ایده پردازان باید بتواند چگونگی دسترسی به قدرت دریایی را حداقل در بُعد نظری تعیین کند.

 

وی با تأکید بر ضرورت تبدیل شدن ایران به قدرت دریایی افزود: یکی از مظاهر این قدرت حضور علمی و مطالعاتی در قطب جنوب است.

 

سرلشکر صفوی با برشماری قدرت‌های مهم زمینی و دریایی گفت: روسیه و چین قدرت‌های زمینی هستند، ما هم یک قدرت زمینی هستیم و استراتژی ما همواره برّی بوده است در مقابل آمریکایی‌ها و ناتو قدرت‌های بحری هستند.

 

این استاد جغرافیای سیاسی و ژئواستراتژی با اشاره به روند تغییرات هندسه نظم جدید جهانی تأکید کرد: ما باید بتوانیم بین قلمروهای ژئواستراتژیک دریایی و زمینی پیوند برقرار کنیم. این یک استراتژی جدید است. موقعیت جغرافیایی ایران چنین ظرفیتی را به ما می‌دهد.

 

صفوی در تشریح این استراتژی افزود: ایران برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه آمریکا و متحدانش باید راهبرد اقتصاد دریا محور و قدرت دریایی خودش را با حضور ناوگان تجاری و نظامی خود در اقیانوس‌ها و دریاها و استفاده از شبکه کریدورهای جنوب-شمال و شرق به غرب با همکاری فدراسیون روسیه و چین، افزایش دهد.

 

وی تأکید کرد: عبور از سرزمین ایران باید بتواند مسیرهای تجاری اقیانوس آرام به اقیانوس هند و دریای سیاه، دریای مدیترانه و خلیج فنلاند را در شمال روسیه سازماندهی کند.

 

وی افزود: این راهبرد می‌تواند در برنامه هفتم توسعه ایران در مجلس شورای اسلامی و دولت گنجانده شود.

 

رئیس همایش ملی فرصت‌ها و تهدیدهای نوپدید دریایی خاطرنشان کرد: چگونگی دسترسی به قدرت دریایی و اقتصاد دریا محور و حضور ناوگان‌های تجاری و نظامی ایران در پهنه اقیانوس‌ها وحضور مطالعاتی و علمی ایران در قطب جنوب، از مباحث نظری و ارائه مقالات علمی این همایش ملی است.

 

هوش مصنوعی در دریا، شناورها و فرماندهی و کنترل دریایی بسیار مهم است

در ادامه این نشست، سردار مهدی نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر ضرورت بهره برداری از هوش مصنوعی در دریا گفت: در بحث هوش مصنوعی می‌توان دهها موضوع را استخراج کرد که هر کدام می‌تواند موضوع یک همایش باشد.

 

وی افزود: به عنوان مثال پردازش اطلاعات مختلف و زبان طبیعی که یک جزئئ از هوش مصنوعی است می‌تواند در این همایش و همایش‌های بعدی مورد بررسی قرار بگیرد.

 

معاون عتف ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: هوش مصنوعی در دریا، در شناورها و فرماندهی و کنترل در عرصه دریا بسیار مهم است.

 

پرداختن به مباحث بیولوژیک دریا مهم است

حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و مشارکت کنندگان علمی این همایش گفت: همایش فرصت‌ها و تهدیدهای نوپدید دریایی فرصت بسیار خوبی است که بتوانیم اثری ماندگار و مرجع را در این زمینه آماده و ارائه کنیم.

 

وی افزود: مقالات و خروجی علمی این همایش، محصولاتی نخواهد شد که در کتابخانه‌ها کنار گذاشته شود بلکه مقدمه‌ای خواهد بود که این موضوع را به صورت عملی برجسته و تکمیل کنیم.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) تأکید کرد: موضوعات دریا و بحث‌های بیولوژیک مباحث بسیار مهمی هستند که در این همایش بدان پرداخته خواهد شد./ فارس

ارسال نظر