رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: به دنبال جایگزینی شبیه ساز‌های قدیم با نسل جدید هستیم-راهبرد معاصر

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: به دنبال جایگزینی شبیه ساز‌های قدیم با نسل جدید هستیم

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سومین روز از هفته دولت با حضور در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری به معرفی و تبیین آخرین دستاورد‌ها و مهم‌ترین برنامه‌های صنعت هسته‌ای کشور پرداخت.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۶ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 26
کد خبر: ۲۰۱۵۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد اسلامی، محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سومین روز از هفته دولت با حضور در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری به معرفی و تبیین آخرین دستاورد‌ها و مهم‌ترین برنامه‌های صنعت هسته‌ای کشور پرداخت.

اسلامی در ابتدا درباره دستاورد‌ها و رادیودارو‌ها گفت: برای ما حائز اهمیت است که نیاز جامعه در بخش پزشکی برطرف شود. سال گذشته دارو‌ها عرضه شد و با تقاضای قابل ملاحظه‌ای هم مواجه شد. ۴۰۰ هزار دوز در سال گذشته تولید شد.

وی ادامه داد: در سازمان تاکید بر تحقیقات نتیجه گرا ما را به سمت پاسخگویی به جامعه می‌برد. رادیودارو‌ها سفارشی است. رادیو دارو‌ها کاربرد موثری داشته است و این مسیر همچنان ادامه دارد. ما روی بحث افزایش اثربخشی رادیودارو‌ها کار می‌کنیم.

اسلامی درباره رادیوداروی گالیوم گفت: در همین سال ما در این باره صادرات داشتیم. هم به لحاظ کیفیت و هم تقاضا زیاد است، این رادیودارو‌ها توسط کشور‌ها استفاده می‌شود.

وی درباره توسعه منابع انسانی گفت: یکی از مسائل ما توسعه نیروی انسانی است. کار کردن در محیط انرژی اتمی شرایط متفاوتی دارد و ایجاب می‌کند که متفاوت دیده شود. ما در فرایند اموزش و جذب گام‌های بزرگی مانند سند توسعه منابع انسانی برداشتیم. یک گام فوری ان این است که از ده دانشگاه بورسیه خواهیم گرفت و به طور مستمر ادامه خواهیم داد. همچنین در فراخوانی که داشتیم نخبگانی را بنیاد نخبگان به ما معرفی کرده و فرایند ارزیابی را انجام دادیم و اولین گروه از نخبگان را اموزش مقدماتیشان انجام شد. ما برنامه ریزی کردیم که نیروی‌هایی که بازنشسته می‌شوند با نیروی جدید جایگزین شوند. ظرفیت نیرویی سازمان در هفت سال اینده حداقل سه برابر خواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: کار جدیدی را پایه گذاری کردیم و دبیرستان‌های انرژی اتمی را توانستیم که بچه‌ها وارد بهترین دانشگاه‌ها شوند و برنامه گذاشتیم که از امسال خودمان انان را جذب کنیم. به همین دلیل ما مدارسمان را توسعه دادیم و امسال ان شاالله از ۲۰ عدد عبور خواهد کرد. این ویژگی‌ها و الزاماتی که تعریف می‌شود در جهت این است که نیروی انسانی مورد نیاز را بکار بگیریم.

وی در خصوص اسناد امضا شده و کاربرد فناوری هسته‌ای گفت: یکی از موضوعات مهمی که مقام معظمی هم روی ان تاکید داشتند اثار فناوری در زندگی مردم است. یکی از این کار‌ها برای اثرگذاری بحث پرتودهی است. این پرتودهی باقی مانده افات و سموم را از بین می‌برد و باعث ماندگاری محصولات می‌شود. پرتودهی یک اصلی است که باید به فوریت اجرا می‌شد. در یک سال گذشته کار مهندسی و ساخت سامانه مولد پرتویی را ساختیم و اماده کردیم. الان با این تعاملی که با وزارت جهاد کشاورزی داریم، این سامانه‌ها را با یک شبکه دانش بنیان در کشور استقرار کردیم. تعدادی از پروژه‌ها شروع شده است. باید در طی یک سال اینده حداقل پنج مرکز را فعال کنیم.

اسلامی افزود: سه اتفاق مهم می‌افتد یک سموم دفع می‌شود، دوم ضایعات از بین می‌برد و سوم، بحث صادرات است. ما امیدواریم تا پنج سال اینده بتوانیم این بحث را گسترش دهیم. این کار مهم‌ترین کار برای تاثیرگذاری در زندگی مردم است.

وی ادامه داد: نکته بعدی بحث صنعت است. سازمان انرژی اتمی بسیاری از صنایع را تولید کرده و خلق محصول جدید کرده است. امروز ۱۵۰ صنعت و مجتمع صنعتی از تجهیزات سازمان استفاده می‌کنند.

معاون رئیس جمهور درباره ساخت شبیه ساز‌ها گفت: شبیه ساز مانند اتاق کنترل واقعی است. ما لوازم آموزش‌های مهارتی را برای انواع نیرو‌ها باید فراهم کنیم و یکی از زیرساخت‌ها همین شبیه ساز‌ها بودند. ما اکنون به دنبال جایگزینی شبیه ساز‌های قدیم با نسل جدید هستیم.

وی در خصوص توسعه نیروگاه‌ها گفت: ما برخی از مکان‌هایمان قطعی شده و برنامه‌ها اغاز شده است. ما سازوکار تامین مالی برای نیروگاه اتمی را فراهم کردیم تا بشود پیوسته تامین مالی انجام داد. نیروگاه دو و سه بوشهر امروز در حال آغاز است.

اسلامی در خصوص رویکرد سازمان انرژی اتمی برای دستاورد‌های بیشتر گفت: به لطف الهی ما شاهدیم که روند رو به رشد برقرار است. انرژی اتمی یک جریان خلاق و نوآور هستند. در یکی از سفر‌های آقای رئیس جمهور به یک شهرستان به یک شهرک صنعتی رفتیم و دیدم که یک خط تولید فقط کار می‌کند. از رئیس آن پرسیدم که چرا این کار نمی‌کند و گفت ما تحریم هستیم برای همین با تعداد کمی تولید می‌کنیم. من آمدم و این را یک مسئله برای خودمان کردیم و گفتم که نیرو‌ها روی آن کار کنند. این بچه‌های با انگیزه این را تولید آزمایشگاهی کردند و امروز می‌توان به یک کارخانه تبدیل شود. در هر رشته‌ای ما پیگیری می‌کنیم و این نیرو‌های نوآور لطف خدا و برای مردم است. / تسنیم

ارسال نظر