پیوستن به «بریکس» فرصتی برای کنار گذاشتن دلار و شکست رژیم‌ تحریم‌هاست-راهبرد معاصر
تاکید پزشکیان بر نهایی شدن توافقات تهران - مسکو حجت عبدالملکی: تانکر‌هایی که از کشور‌های اسلامی برای اسرائیل نفت می‌برند را منفجر می‌کنیم عارف: مشکل مسکن ایثارگران به زودی حل می‌شود پزشکیان: همه مردم باید از سرمایه‌گذاری‌های خارجی بهره‌مند شوند صدیقی: مطمئنا عملیات وعده صادق ۳ انجام می‌شود فرمانده عالی‌رتبه سپاه قدس: صهیونیست‌ها منتظر پاسخ قاطع ایران باشند حکم جدید حسین هدایتی صادر شد | محکومیت ۱۲۰۰ میلیارد تومانی فرمانده نیروی زمینی سپاه: پرندۀ فوق سبک حامل شهید مازندرانی براثر «گیر کردن» و «اصابت پره به کابل برق» سقوط کرد پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی معاون سیاسی سپاه: مردم ایران در مسیر درست تاریخ ایستاده اند | جوانان تحت تاثیر جنگ روانی دشمنان قرار نگیرند فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناو هواپیمابر، ۱۶ ناوشکن و ناوچه آمریکا را در منطقه رصد می‌کنیم | محموله نفتی توقیفی را پس گرفتیم استانداران جدید بوشهر و استان مرکزی معرفی شدند پزشکیان خطاب به سران رژیم اسرائیل: تجاوز به حریم و امنیت خود را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم | اگر آتش‌بس را بپذیرند ممکن است در نوع و شدت پاسخ ما اثر داشته باشد

پیوستن به «بریکس» فرصتی برای کنار گذاشتن دلار و شکست رژیم‌ تحریم‌هاست

‏علی خضریان نوشت: پیوستن ایران به گروه «بریکس» اتفاق مهمی در هموار شدن مسیر دیپلماسی اقتصادی برای کنار گذاشتن دلار بوسیله ایجاد یک اتحادیه تجاری سیاسی است تا عملاً رژیم‌های تحریمی علیه کشور را خنثی کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 30
کد خبر: ۲۰۲۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عضویت دائم ایران در گروه «بریکس» در مطلبی، نوشت: درشرایط کنونی که جهان شاهد شکل‌گیری اشکال و ترتیبات تازه‌ای از نظم است، شاید بتوان از دوره‌ای با نام جهان چند قطبی و حرکت به سمت چند جانبه‌گرایی سخن به میان آورد. این ترتیبات نوین در نظم بین‌الملل و منطقه‌گرایی‌ها به منزله عبور از نظم تک قطبی نئولیبرال به رهبری آمریکا است.

 


عبور و تقابل با جهان گرایی سیاست‌های استعماری اروپایی و آمریکایی، امروزه دولت‌ها را بر آن داشته تا دست به ترتیبات تازه‌ای بزنند که نقش تبعی و انفعالی آنها را در نظام بین‌الملل کاهش داده و به تأثیرگذاری آنها در جهت حصول منافع‌شان بیافزاید.


‏ایران نیز در جایگاه برهم زننده معادلات استعماری و نظم آمریکایی در جهان، برای تعقیب منافع و استراتژی‌های خود دست به اقدامات مهمی در صحنه سیاست خارجی زده است تا علاوه بر رویکرد منطقه‌گرایی و تغییر برخی راهبردها در غرب آسیا، فرصت استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی را پیدا کرده است.

 

‏پیوستن ایران به گروه بریکس، در کنار عضویت دائم در شانگهای و موافقت‌نامه تجارت ترجیحی اوراسیا که پیش‌تر حاصل شده است؛ اتفاق مهمی در هموار شدن مسیر دیپلماسی اقتصادی برای کنار گذاشتن دلار بوسیله ایجاد یک اتحادیه تجاری سیاسی است تا عملاً رژیم‌های تحریمی علیه کشور را خنثی کند.

 

ایده ایجاد گروه بریکس با نزدیکی 4 قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه 1990 میلادی شکل گرفت.

 

سابقه شکل‌گیری این گروه به حضور 4 عضو موسس، به سال 2001 باز می‌گردد و نهایتا «گروه بریک» در 16 ژوئن 2009 رسما تاسیس شد. آفریقای جنوبی نیز در 21 سپتامبر 2010 به این گروه اضافه شد و نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.

 

علاوه بر 5 عضو اصلی، 23 کشور به شکل رسمی و 6 کشور به صورت غیررسمی و اعلامی خواهان عضویت در این گروه هستند که از جمله آنها می‌توان به ایران، اندونزی، عربستان، کویت، امارات، بحرین، مصر، سوریه، مراکش، بلاروس، قزاقستان، کوبا، بولیوی، نیجریه، آرژانتین، ونزوئلا، تایلند، ویتنام، الجزایر، فلسطین، اتیوپی، هندوراس، مکزیک و ... اشاره کرد که از آنها به عنوان «بریکس‌پلاس» یاد می‌شود.

 

در نشست روز (پنج‌شنبه 2 شهریور ماه) عضویت ایران، عربستان، امارات عربی متحده، مصر، آرژانتین و اتیوپی مورد موافقت قرار گرفت.

 

در حال حاضر این گروه بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی جهانی (31.5 درصد) را در مقایسه با سایر بلوک‌های اقتصادی از جمله گروه 7 (30.7 درصد) به خود اختصاص داده است. 46 درصد از نیروی کار دنیا، یک چهارم مساحت خشکی زمین، حدود 40 درصد از جمعیت جهان (3 میلیارد و 187 میلیون نفر در سال 2021) به اعضای فعلی این گروه تعلق دارد.

 

در اجلاس ژوهانسبورگ 2023 علاوه بر 5 کشور اصلی، از سران 70 کشور دیگر برای شرکت در اجلاس دعوت شده که هیچیک از کشورهای اصلی غربی در لیست مدعوین قرار ندارند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار