زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم  «کش پاتل» مدیر اف‌بی‌آی شد حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده‌ایم لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن زلنسکی: با فرستاده ترامپ ملاقات سازنده‌ای داشتم گفت‌وگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در دیدار با سرلشکر باقری: ایران خانه مقاومت است

واکنش فرانسه به کودتا در گابن

نخست‌وزیر فرانسه به کودتا در گابن واکنش نشان داد و اعلام کرد که پاریس با «بیشترین توجهات» تحولات در این مستعمره سابق فرانسه را دنبال می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 30
کد خبر: ۲۰۲۲۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، در اولین واکنش مقام‌های ارشد فرانسوی به کودتا در گابن، «الیزابت بورن» نخست‌وزیر فرانسه اعلام کرد که کشورش از نزدیک در حال رصد تحولات گابن است.

 

در شرایطی که مخالفت‌های با مواضع مداخله جویانه پاریس در امور قاره آفریقا و مستعمرات سابق فرانسه ادامه دارد، طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، این مقام ارشد فرانسوی اعلام کرد که فرانسه «با «بیشترین توجهات» در حال رصد تحولات و اتفاقات در گابن است.

 

این رسانه فرانسوی خبر داد، «اظهار نظر بورن اولین واکنش فرانسه به عنوان قدرت استعماری سابق در گابن است؛ کشوری که نفوذش در آفریقا بر اثر کودتاهای اخیر تضعیف شده؛ کودتاهایی که دولت‌های دوست (فرانسه) را سرنگون کرده است».

 

صبح روز چهارشنبه (به وقت تهران) شماری از ژنرال‌های بلندپایه ارتش گابن با حضور در تلویزیون اعلام کردند که دولت را برکنار و قدرت را به دست گرفته‌اند.

 

گابن در غرب آفریقای مرکزی، در همسایگی خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته ‌است و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است. این کشور یکی از مهمترین متحدان فرانسه در آفریقای مرکزی به شمار می‌آمد که از سال ۲۰۰۹ تحت ریاست جمهوری «علی بونگو» اداره می‌شد.

 

کودتا در گابن، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد است. تا قبل از کودتا در گابن، در نیجر در تاریخ ۲۶ جولای (چهارم مرداد) کودتا شد.

 

برای نخستین‌بار در تاریخ گابن، یکشنبه هفته گذشته انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای محلی به صورت همزمان و با تدابیر شدید امنیتی، قطع اینترنت و وضع مقررات منع آمد و شد، برگزار شد.

 

مرکز انتخابات گابن روز چهارشنبه (امروز) رسما اعلام کرده بود که علی بونگو (۶۴ ساله) با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرا برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد و رقیب اصلی او، «آلبرت اوندو اوسا» با ۳۰.۷۷ درصد در جایگاه دوم قرار گرفت.

 

افسران ارشد ارتش گابن با حضور در شبکه تلویزیونی «گابن ۲۴»، اعلام کردند که قدرت، هم‌اکنون در دست آنها است. انتخابات برگزار شده اخیر قابل اعتماد نیست و نتایج آن را باطل اعلام می‌‌کنند و مرزهای این کشور را تا اطلاع‌ ثانوی می‌بندند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، علی بونگو به مدت ۱۴ سال در منصب ریاست جمهوری گابن بوده است. او اولین بار در سال ۲۰۰۹ پس از فوت «عمر بونگو» پدرش به ریاست جمهوری رسید. پدر او به مدت ۴۱ سال بر گابن حاکم بود./ فارس

ارسال نظر