پاسخ رئیس جمهور لبنان به زمان ازسرگیری پرواز‌ها از ایران ترامپ: ترجیح می‌دهم با ایران به توافق برسم گزارش مرکز لرزه‌نگاری آمریکا از زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری میانمار + عکس ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی جدیدترین آمار از زلزله امروز میانمار تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله زینب نصرالله: لبنان هرگز اسرائیلی نخواهد شد مقدم‌فر: آمریکا خطا کند با پاسخ‌های شگفت‌انگیزی مواجه می‌شود علت انتخاب عمان برای پاسخ به آمریکا از زبان عراقچی عراقچی: هیچکدام از مواردی که از نامه ترامپ منتشر شده است را تایید نمی‌کنیم + فیلم پنتاگون: در جنگ احتمالی با چین، پایگاه گوام در مراحل نخست ویران می‌شود بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز جهانی قدس ۱۴۰۴ نخست وزیر عراق: درخواستی برای انحلال حشد شعبی دریافت نکردیم چین: آماده همکاری دریایی با ایران هستیم حملات هوایی گسترده آمریکا به یمن عراقچی به همتای انگلیسی: مذاکره تحت فشار و تهدید بی‌معناست

واکنش فرانسه به کودتا در گابن

نخست‌وزیر فرانسه به کودتا در گابن واکنش نشان داد و اعلام کرد که پاریس با «بیشترین توجهات» تحولات در این مستعمره سابق فرانسه را دنبال می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 30
کد خبر: ۲۰۲۲۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، در اولین واکنش مقام‌های ارشد فرانسوی به کودتا در گابن، «الیزابت بورن» نخست‌وزیر فرانسه اعلام کرد که کشورش از نزدیک در حال رصد تحولات گابن است.

 

در شرایطی که مخالفت‌های با مواضع مداخله جویانه پاریس در امور قاره آفریقا و مستعمرات سابق فرانسه ادامه دارد، طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، این مقام ارشد فرانسوی اعلام کرد که فرانسه «با «بیشترین توجهات» در حال رصد تحولات و اتفاقات در گابن است.

 

این رسانه فرانسوی خبر داد، «اظهار نظر بورن اولین واکنش فرانسه به عنوان قدرت استعماری سابق در گابن است؛ کشوری که نفوذش در آفریقا بر اثر کودتاهای اخیر تضعیف شده؛ کودتاهایی که دولت‌های دوست (فرانسه) را سرنگون کرده است».

 

صبح روز چهارشنبه (به وقت تهران) شماری از ژنرال‌های بلندپایه ارتش گابن با حضور در تلویزیون اعلام کردند که دولت را برکنار و قدرت را به دست گرفته‌اند.

 

گابن در غرب آفریقای مرکزی، در همسایگی خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته ‌است و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است. این کشور یکی از مهمترین متحدان فرانسه در آفریقای مرکزی به شمار می‌آمد که از سال ۲۰۰۹ تحت ریاست جمهوری «علی بونگو» اداره می‌شد.

 

کودتا در گابن، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد است. تا قبل از کودتا در گابن، در نیجر در تاریخ ۲۶ جولای (چهارم مرداد) کودتا شد.

 

برای نخستین‌بار در تاریخ گابن، یکشنبه هفته گذشته انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای محلی به صورت همزمان و با تدابیر شدید امنیتی، قطع اینترنت و وضع مقررات منع آمد و شد، برگزار شد.

 

مرکز انتخابات گابن روز چهارشنبه (امروز) رسما اعلام کرده بود که علی بونگو (۶۴ ساله) با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرا برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد و رقیب اصلی او، «آلبرت اوندو اوسا» با ۳۰.۷۷ درصد در جایگاه دوم قرار گرفت.

 

افسران ارشد ارتش گابن با حضور در شبکه تلویزیونی «گابن ۲۴»، اعلام کردند که قدرت، هم‌اکنون در دست آنها است. انتخابات برگزار شده اخیر قابل اعتماد نیست و نتایج آن را باطل اعلام می‌‌کنند و مرزهای این کشور را تا اطلاع‌ ثانوی می‌بندند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، علی بونگو به مدت ۱۴ سال در منصب ریاست جمهوری گابن بوده است. او اولین بار در سال ۲۰۰۹ پس از فوت «عمر بونگو» پدرش به ریاست جمهوری رسید. پدر او به مدت ۴۱ سال بر گابن حاکم بود./ فارس

ارسال نظر