عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد ۱۱۷ کشته بر اثر وقوع سیل در نیجریه «ترامپ» علیه چین موضع گرفت سقوط شهر «سوراب» در بلوچستان پاکستان حماس: طرح ویتکاف فاقد تضمین‌های روشن برای پایان جنگ است رزمایش دریایی پکن در دریای چین جنوبی بارسلونا روابط خود را با اسرائیل قطع کرد بازداشت چندین عنصر تروریستی داعش در شرق سوریه تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی

رئیس‌جمهور مخلوع گابن: همسرم گم شده!

رئیس‌جمهور مخلوع گابن ساعاتی پس از وقوع کودتای نظامی و سرنگونی دولتش اعلام کرد که در محل اقامتش بازداشت شده و هیچ اطلاعی از همسرش ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 30
کد خبر: ۲۰۲۲۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ شبکه الجزیره به نقل از علی بونگو، رئیس جمهور مخلوع گابن اعلام کرد که او هم‌اکنون در محل اقامتش در بازداشت است، اما نمی‌داند چه اتفاقی افتاده است.

وی دراین‌باره گفت: از تمام جهان و دوستان درخواست می‌کنم که ضدافرادی که من را بازداشت کردند، اقدام کنند. پسرم در محلی نامعلوم بازداشت شده و همسرم گم شده و اطلاعی از او ندارم. من در محل اقامتم هستم و نمی‌دانم چه اتفاقی در جریان است.

در ادامه تحولات قاره آفریقا و تداوم کودتا‌های نظامی در برخی کشور‌های این قاره، خبرگزاری فرانسه امروز صبح اعلام کرد گروهی از نظامیان ارتش گابن با حضور در تلویزیون ملی این کشور اعلام کردند که نتیجه اعلامی انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور باطل و تمام نهاد‌های دولتی منحل می‌شوند.

انتخابات جنجالی ریاست‌جمهوری گابن روز شنبه تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و ستاد انتخابات این کشور ساعاتی پیش اعلام کرد «علی بونگو» ۶۴ ساله رئیس‌جمهور گابن با کسب ۶۴ درصد آرا پیروز انتخابات شده و برای سوم برای یک دوره دیگر رئیس‌جمهور گابن خواهد بود.

مخالفان، بونگو را به تقلب در انتخابات متهم کردند. میشل استفان بوندا، ستاد انتخابات گابن اعلام کرد که آلبرت اوندو اوسا، رقیب اصلی بونگو، با ۳۰.۷۷ درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است. ستاد انتخاباتی بونگو اتهامات اوندو اوسا درباره «بی‌نظمی‌های انتخاباتی» را رد کرده است.

این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا و کشور‌های تحت مستعمره فرانسه در ۳ سال گذشته است. آخرین کودتای نظامی در آفریقا مربوط به کشور نیجر است که در ۲۶ جولای گذشته صورت گرفت.

گابُن کشوری در غرب آفریقای مرکزی است که در کنار خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته و با کشور‌های جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است.

گابن از سال ۱۸۸۶ از مستعمرات استوایی فرانسه در آفریقا بود که ۱۷ اوت ۱۹۶۰ استقلال خود را از فرانسه به دست آورد. / مهر

ارسال نظر