دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

ژنرال «اولیگی» رئیس موقت گابن می‌شود

ژنرال «بریس اولیگی»، فرمانده گارد ریاست‌جمهوری گابن، روز دوشنبه به عنوان رئیس موقت این کشور برای دوره انتقالی منصوب خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 01
کد خبر: ۲۰۲۴۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از اعلام کودتا در گابن رسانه‌ها اعلام کردند که روز دوشنبه (چهارم سپتامبر) ژنرال «بریس اولیگی» ۴۸ساله به عنوان رئیس این کشور برای مرحله انتقالی منصوب خواهد شد.

طبق گزارش پایگاه خبری «المیادین»، ژنرال اولیگی که ارتش را رهبری می‌کند و «علی بونگو» را سرنگون کرد، وعده داده که «موسسات انتقالی را در مراحل مختلف ایجاد کند» و به همه «تعهدات گابن، چه خارجی چه داخلی» احترام بگذارد.

ژنرال بریس اولیگی اخیراً پس از منصوب شدن به عنوان مدیر اطلاعات نظامی در سال ۲۰۱۸، سمت فرماندهی گارد ریاست‌جمهوری گابن را بر عهده گرفته بود. سه روز پیش، ساعاتی پس از اعلام افسران ارتش مبنی بر برکناری رئیس جمهور بونگو، نام اولیگی برای رهبری دوره انتقالی مطرح شد. در خبر‌ها آمده بود که سربازان کودتاگر، اولیگی را بر دوش گرفتند.

اولیگی روی برخی اصلاحات در گارد ریاست جمهوری گابن برای «افزایش اثربخشی» آن از جمله توسعه بخش مداخله ویژه (SIS) کار کرده است؛ این واحد ویژه زیرنظر مستقیم رئیس جمهور کشور بوده و او سرود رسمی گارد جمهوری را از نو نوشت.

این ژنرال گابنی قبل از تصدی این سمت، تقریباً ۱۰ سال به عنوان وابسته نظامی سفارت گابن در مراکش و سنگال فعالیت دیپلماتیک داشته است؛ او هم اکنون به عنوان «یک شخصیت با نفوذ در ارتش گابن» توصیف می‌شود.

ارتش گابن صبح چهارشنبه ۳۰آگوست اوت در لیبرویل قدرت را به دست گرفت. این کودتا پس از اعلام پیروزی بونگو برای سومین دوره ریاست جمهوری در این کشور اتفاق افتاد و رئیس‌جمهور را روانه بازداشت خانگی کرد. / فارس

ارسال نظر