گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

تاکید چین بر لزوم تضمین امنیت رئیس‌جمهور گابن

چین خواستار حفظ و تضمین امنیت «علی بونگو اوندیمبا» رئیس‌جمهور گابن در پی کودتای نظامی در این کشور غرب آفریقا شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 30
کد خبر: ۲۰۲۲۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، چین امروز چهارشنبه (۳۰ اوت، هشتم شهریور) خواستار آن شد که همه طرف‌ها در گابن امنیت «علی بونگو اوندیمبا» رئیس‌جمهور این کشور غرب آفریقا را در پی کودتا در آن تضمین و از صلح و ثبات ملی حمایت کنند.

 

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «پکن از نزدیک وضعیت در حال تحول در گابن را دنبال می‌کند». وی افزود: ما از همه طرف‌ها در گابن می‌خواهیم منافع اساسی این کشور و مردم آن را در نظر بگیرند و از طریق گفت‌وگو اختلافات را حل‌وفصل و در اسرع وقت نظم عادی را برقرار کنند.

 

افسران ارتش گابن به دنبال کودتای امروز اعلام کردند علی بونگو در بازداشت خانگی است و یکی از پسرانش به اتهام «خیانت» بازداشت شده است. پیش‌تر خانواده رئیس‌جمهور گابن گفته بودند پس از کودتای نظامی در این کشور، اطلاعی از وضعیت او ندارند.

 

ساعات اولیه امروز ارتش گابن اعلام کرد قدرت را در این کشور به دست گرفته، همه نهادهای دولتی را منحل کرده و کمیته انتقال و احیای نهادها را ایجاد کرده است.

 

بیانیه ارتش ساعاتی بعد از آن بود که کمیسیون انتخابات رسماً اعلام کرد علی بونگو اوندیمبا پیروز انتخابات ۲۶ اوت با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرا شده است. او برای بار سوم انتخاب شد.

 

گابن در غرب آفریقای مرکزی و در همسایگی خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته‌ و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است. این کشور یکی از مهمترین متحدان فرانسه در آفریقای مرکزی به شمار می‌آید که از سال ۲۰۰۹ تحت ریاست‌جمهوری علی بونگو اداره می‌شود.

 

این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد به شمار می‌آید. آخرین کودتا، مربوط به نیجر است که در ۲۶ ژوئیه صورت گرفت./ فارس

ارسال نظر