عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

تاکید چین بر لزوم تضمین امنیت رئیس‌جمهور گابن

چین خواستار حفظ و تضمین امنیت «علی بونگو اوندیمبا» رئیس‌جمهور گابن در پی کودتای نظامی در این کشور غرب آفریقا شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 30
کد خبر: ۲۰۲۲۴۰

به گزارش راهبرد معاصر، چین امروز چهارشنبه (۳۰ اوت، هشتم شهریور) خواستار آن شد که همه طرف‌ها در گابن امنیت «علی بونگو اوندیمبا» رئیس‌جمهور این کشور غرب آفریقا را در پی کودتا در آن تضمین و از صلح و ثبات ملی حمایت کنند.

 

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «پکن از نزدیک وضعیت در حال تحول در گابن را دنبال می‌کند». وی افزود: ما از همه طرف‌ها در گابن می‌خواهیم منافع اساسی این کشور و مردم آن را در نظر بگیرند و از طریق گفت‌وگو اختلافات را حل‌وفصل و در اسرع وقت نظم عادی را برقرار کنند.

 

افسران ارتش گابن به دنبال کودتای امروز اعلام کردند علی بونگو در بازداشت خانگی است و یکی از پسرانش به اتهام «خیانت» بازداشت شده است. پیش‌تر خانواده رئیس‌جمهور گابن گفته بودند پس از کودتای نظامی در این کشور، اطلاعی از وضعیت او ندارند.

 

ساعات اولیه امروز ارتش گابن اعلام کرد قدرت را در این کشور به دست گرفته، همه نهادهای دولتی را منحل کرده و کمیته انتقال و احیای نهادها را ایجاد کرده است.

 

بیانیه ارتش ساعاتی بعد از آن بود که کمیسیون انتخابات رسماً اعلام کرد علی بونگو اوندیمبا پیروز انتخابات ۲۶ اوت با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرا شده است. او برای بار سوم انتخاب شد.

 

گابن در غرب آفریقای مرکزی و در همسایگی خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته‌ و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است. این کشور یکی از مهمترین متحدان فرانسه در آفریقای مرکزی به شمار می‌آید که از سال ۲۰۰۹ تحت ریاست‌جمهوری علی بونگو اداره می‌شود.

 

این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد به شمار می‌آید. آخرین کودتا، مربوط به نیجر است که در ۲۶ ژوئیه صورت گرفت./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده