رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

آمریکا نام چند کشور خاورمیانه را به تحریم ریزتراشه اضافه کرد

به گفته رویترز، آمریکا نام چندین کشور در منطقه خاورمیانه را به لیست سیاه عرضه تراشه‌های هوش مصنوعی خود اضافه کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 02
کد خبر: ۲۰۲۴۹۹

به گزارش رهبرد معاصر به نقل از راشاتودی، ایالات متحده فهرست کشورهایی را که در آخرین ممنوعیت عرضه تراشه‌های هوش مصنوعی تولید شده توسط شرکت‌های انویدیا Nvidia و اِی‌اِم‌دی AMD هدف قرار گرفته‌اند، گسترش داده و ظاهراً چندین کشور خاورمیانه را به لیست سیاه خود اضافه کرده است.

 

بر اساس یک پرونده نظارتی انویدیا که توسط رویترز مشاهده شده است، محدودیت‌هایی که بر عرضه تراشه‌های A100 و H100 این شرکت - که برای سرعت بخشیدن به وظایف یادگیری ماشینی طراحی شده‌اند - تأثیر می‌گذارند، هیچ "تأثیر فوری" بر درآمد این شرکت نخواهد داشت.

 

به گفته یک منبع آگاه، شرکت ای‌ام‌دی که نامه‌ای رسمی برای اعمال محدودیت‌های مشابه دریافت کرده است، همچنین هیچ تاثیری را بر درآمد خود متصور نیست.

 

نه شرکت انویدیا و نه ای‌ام‌دی مشخص نکرده‌اند که آخرین کشورهایی هستند که تحت تأثیر محدودیت های صادراتی واشنگتن قرار گرفته‌اند، چه کشورهایی هستند.

 

سپتامبر گذشته، وزارت بازرگانی ایالات متحده محدودیت‌های مربوط به صادرات قطعات نیمه رسانا که در هوش مصنوعی استفاده می‌شود و همچنین صادرات ابزارهای ساخت تراشه به چین را تشدید کرد.

 

این محدودیت‌ها برای اولین بار در سال 2015 در بحبوحه رقابت بین دو اقتصاد بزرگ جهان برای تسلط بر فناوری‌های کلیدی از جمله تراشه‌ها اعمال شد.

 

چین در توسعه تراشه از ایالات متحده عقب مانده است و بزرگترین سازنده تراشه آن یعنی شرکت اس‌ام‌آی‌سی SMIC قصد دارد وابستگی خود را به فناوری‌های خارجی از بین ببرد.

 

این در حالی است که تولیدکنندگان عمده قطعات نیمه رسانای ایالات متحده برنامه های خود را برای ایجاد تراشه‌های هوش مصنوعی با قدرت کمتر که می‌توانند به بازار چین صادر کنند، اعلام کرده‌اند./ تسنیم

ارسال نظر