ارتش رژیم صهیونیستی در باتلاق اختلافات داخلی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد‌؛

ارتش رژیم صهیونیستی در باتلاق اختلافات داخلی

کارشناسان امور فلسطین اشغالی معتقدند، پس از شکاف عرب- صهیونیستی، مهم‌ترین چالش رژیم صهیونیستی تنظیم روابط گروه‌های تندروست. عمده گروه‌های مخالف معتقدند تصویب لوایح موجب تقویت استبداد اکثریت در برابر گروه‌های اقلیت می‌شود.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 09
کد خبر: ۲۰۲۹۱۳

ارتش رژیم صهیونیستی در باتلاق اختلافات داخلی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»‌؛ با گذشت 35 هفته از اعتراضات به طرح ادعایی «اصلاحات قضایی» بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دامنه شکاف و اختلافات میان صهیونیست‌ها از احزاب و گروه‌های مختلف سیاسی فراتر رفته و به بدنه نیروهای امنیتی و ارتش رسوخ کرده است. 

 

فرماندهان سابق رژیم صهیونیستی معتقدند، کنار کشیدن نیروهای ارتش در تاریخ رژیم صهیونیستی بی‌سابقه و خطرناک است. در ادامه این روند، استعفای مدیرکل آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی در اعتراض به اقدامات کابینه نشان‌دهنده عمق بحران و شکاف میان صهیونیست‌هاست. سطح تنش‌ها در فلسطین اشغالی به قدری افزایش یافته حتی متحدان ارتدکس نخست وزیر خواستار توقف طرح و به جریان افتادن آن پس از شکل‌گیری اجماع فراگیر شدند. 

 

در 9 ماه اخیر بیش از 100 هزار صهیونیست خیابان‌های تل‌آویو، بیت المقدس و حیفا را در اعتراض به لوایح اصلاح اختیارات دستگاه قضایی اشغال کردند

در سوی مقابل، مخالفان سیاست‌های کابینه معتقدند نتانیاهو برای فرار از محاکمه قضایی و باقی ماندن در مسند قدرت حاضر است این رژیم را به آتش بکشد. حال با افزایش نافرمانی در میان نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی این شائبه میان کارشناسان و رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد شده است، آیا کارایی ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل افتادن در باتلاق اختلافات داخلی کم شده است؟ 

 

در 9 ماه اخیر بیش از 100 هزار صهیونیست خیابان‌های تل‌آویو، بیت المقدس و حیفا را در اعتراض به لوایح اصلاح اختیارات دستگاه قضایی اشغال کردند. به دامنه این حرکت مستمر بسیاری از مشاغل خصوصی و عمومی همراه با مخالفان علاوه بر شرکت در اعتراضات، وارد دوره‌ای از اعتصابات پراکنده شدند تا به این وسیله صدای اعتراض خود را به کابینه راست‌گرای بی‌بی منتقل کنند. 

 

پیش تر سرزمین‌های اشغالی شاهد اعتراضات بزرگی همچون تظاهرات طبقه متوسط علیه گرانی مسکن در سال‌های 2013 و 2014 میلادی بود. با وجود این، در آن دوران نیروهای امنیتی و ارتش به جریان اعتراضات نپیوستند‌؛ اما در جریان اعتراضات به بحران قضایی نیروهای دائم و ذخیره ارتش صهیونیستی با غیرقابل قبول دانستن خواسته‌های کابینه مستقر، اصلاحات را اقدامی در راستای اولویت یافتن کابینه بر مردم قلمداد می‌کنند. 

 

تل لیو رام، کارشناس امور نظامی روزنامه معاریو با پرداختن به شکاف حاکم در ارتش گفت، اعتراضات میزان کارآمدی ارتش رژیم صهیونیستی را کاهش داده و به مرحله بسیار بدی رسانده است. تمرد نیروهای یگان ویژه مانند افسران نیروهای هوایی یا واحد اطلاعات موجب رقم خوردن شرایط ویژه برای ارتش رژیم صهیونیستی شده است. 

 

در گزارش روزنامه معاریو آمده است، در دو ماه اخیر 25 درصد خلبانان جنگی و 20 درصد خلبانان واحد احتیاط از انجام منظم تمرین‌ها خودداری کردند. طبق اطلاعات منتشر شده از سوی ارتش رژیم صهیونیستی، تاکنون قریب به 11 هزار نفر از نیروهای ذخیره از فعالیت خود انصراف دادند. گفته‌های غیر رسمی حاکی از آن است، این رقم چهار برابر بیشتر می‌شود.

 

داوید بارنع، رئیس موساد در اظهار نظری کم سابقه اعلام کرد، اگر رژیم صهیونیستی دچار بحران قانونی شود، در سمت مخالفان اصلاحات قضایی خواهد ایستاد. به گزارش شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی، 60 افسر ذخیره سازمان اطلاعات ارتش (امان) با انتشار نامه‌ای از ادامه فعالیت داوطلبانه با این نهاد انصراف دادند. 

 

تومر بار، فرمانده نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با نیروهای ذخیره‌ نیروی هوایی، با تأیید ضمنی تضعیف ارتش، از آسیب عمیقی که به ساختار ارتش صهیونیستی وارد شده است، سخن گفت. پیش تر 500 خلبان، پزشک نظامی، اپراتورهای پهپادی، افسران فعال در زمینه جنگ سایبری و واحد کنترل از ادامه فعالیت در این بخش انصراف داده بودند. 

 

کارشناسان معتقدند، اگر نتانیاهو بخواهد روند بررسی و تصویب لوایح اصلاحات قضایی را ادامه دهد، رژیم صهیونیستی باید خود را آماده ریزشی بی‌سابقه در تمامی واحدها کند. فرماندهان و سیاست‌مداران رژیم صهیونیستی در حالی ادعای آمادگی برای اقدام یک‌جانبه علیه اهداف هسته‌ای - نظامی در عمق خاک ایران دارند که اعتراضات در سرزمین‌های اشغالی آماده ورود به ماه دهم می‌شود. 

 

به گزارش شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی، 60 افسر ذخیره سازمان اطلاعات ارتش (امان) با انتشار نامه‌ای از ادامه فعالیت داوطلبانه با این نهاد انصراف دادند

دامنه اختلافات داخلی نه تنها سبب تشدید فضای دو قطبی میان گروه‌های مختلف، بلکه سبب انصراف بسیاری از نیروهای ذخیره و افسران اطلاعاتی از ادامه فعالیت در واحدهای اطلاعاتی شده است. در چنین شرایطی بسیاری از کارشناسان امور نظامی معتقدند، ارتش رژیم صهیونیستی آمادگی لازم برای مقابله با تهدیدهای حیاتی علیه سرزمین‌های اشغالی ندارد. 

 

با این اوضاع ممکن است نتانیاهو برای مدیریت بحران داخلی و احیای انسجام ارتش تهاجمی کنترل شده علیه نیروهای مقاومت در کرانه باختری یا جنوب لبنان آغاز کند. به عبارت دیگر، کابینه راست‌گرای نتانیاهو برای کاهش اعتراضات، اعتصابات و تمرد میان نیروهای نظامی، به راهبرد قدیمی انتقال بحران به محیط پیرامونی متوسل خواهد شد.

 

بهره سخن

کارشناسان امور فلسطین اشغالی معتقدند، پس از شکاف عرب- صهیونیستی، مهم‌ترین چالش رژیم صهیونیستی تنظیم روابط گروه‌های تندروست. موافقان طرح اصلاحات قضایی خواستار افزایش اختیارات کابینه به عنوان نماد اراده اکثریت جامعه هستند، اما عمده گروه‌ها معتقدند تصویب لوایح موجب تقویت استبداد اکثریت در برابر گروه‌های اقلیت می‌شود. 

 

اقداماتی همچون اعلام تصفیه نیروهای داوطلب پلیس به دلیل حضور در اعتراضات علیه اصلاحات قضایی از سوی ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی نشان دهنده اراده صهونیست‌های افراطی برای تغییر ماهیت جامعه صهیونیستی است. شاید به همین دلیل در جریان نظرسنجی تلویزیونی 28 درصد از شهروندان رژیم صهیونیستی از تصمیم‌گیری برای ترک فلسطین اشغالی خبر دادند. 

 

ادامه این روند علاوه بر کاهش ریزش در نیروهای ارتش و واحدهای امنیتی، کارایی ماشین جنگی رژیم صهیونیستی را در برابر گروه‌های مقاومت غزه، کرانه باختری و لبنان تضعیف خواهد کرد. 



ارسال نظر
آخرین اخبار