ویتکاف: گفت‌وگوی بسیار مثبت و سازنده با ایران داشتیم بقائی: عمان همچنان میانجی مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود نیویورک‌تایمز: گفت‌وگوی ایران و آمریکا مثبت بود عراقچی: گفت‌و‌گو‌ها با آمریکا در فضای احترام متقابل انجام شد ترامپ گوشی‌های هوشمند را از تعرفه‌ها معاف کرد واکنش اولیانوف به مذاکره ایران و آمریکا عراقچی: به مبنای مذاکراتی با آمریکا نزدیک شدیم عراقچی: در هنگام خروج، با هیئت آمریکایی چند دقیقه‌ای گفت‌و‌گو کردیم + فیلم وزیر خارجه عمان: فضای مذاکرات ایران و آمریکا دوستانه بود مذاکرات مسقط پایان یافت/ موافقت ایران و آمریکا برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها در هفته آینده اسلامی: اگر غنی‌سازی اورانیوم را انجام نمی‌دادیم، قادر به راه‌اندازی راکتور‌های خود نبودیم تعلیق بودجه ۲۱۰ میلیون دلاری پرینستون و لغو صد‌ها ویزای دانشجویی در آمریکا بقائی: انتظار نداریم این دور از مذاکرات ایران و آمریکا طولانی باشد ۱۰۰ کشته در حمله نیرو‌های واکنش سریع به یک اردوگاه در سودان تاکید عبدالسلام بر شکست تمام عیار آمریکا در یمن
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

نتانیاهو و رسوایی بزرگ «قطرگیت»

رسوایی قطرگیت مکمل طیف دیگری از پرونده‌های قضایی‌ای است که ماه‌های گذشته علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی مطرح شده‌اند و در قالب آن‌ها تأکید می‌شود، وی و نزدیکانش از موقعیت خود در قدرت سوءاستفاده می‌کنند.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 08
کد خبر: ۲۷۵۰۶۳

نتانیاهو و رسوایی بزرگ «قطرگیت»

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از زمان اجرای عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر سال 2023 میلادی و حتی قبل از آن تا به امروز، با کلکسیونی از رسوایی و چالش مواجه بوده است. وی قبل از عملیات یادشده با لایحه اصلاحات قضایی ارائه شده از سوی خود و افراطیون حامیش سعی کرد به بازیگری یکه‌تاز در صحنه سیاسی فلسطین اشغالی تبدیل شود، نوعی کودتا را هدایت و از اتهامات مرتبط با فساد، دریافت رشوه و کلاهبرداری فرار کند.

 

علاوه بر این، نتانیاهو می کوشد بسترهای مساعدی فراهم کند تا امکان نظارت قضایی و حقوقی بر وی و کابینه اش از بین برود؛ موضوعی که شکاف های جدی در اراضی اشغالی ایجاد کرد و طیف های مختلف سیاسی و اجتماعی در فلسطین اشغالی را رو به روی نتانیاهو و کابینه اش قرار داد. کار به جایی رسید که حتی برخی مقام های ارشد امنیتی صهیونیستی در دستگاه هایی نظیر موساد و ارتش رژیم اشغالگر قدس جلوی نتانیاهو ایستادند.

نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی با شوک تازه مواجه شده است که هیچ بعید نیست کارش در قدرت را یکسره کند و وی را به زباله دان تاریخ بفرستد

 

با وجود این، اوج رسوایی و ضعف نتانیاهو عملیات موفقیت آمیز «طوفان الاقصی» بود؛ عملیاتی که در زمان حضورش در قدرت به عنوان فردی انجام شد که سال ها خود را «آقای امنیت» در  فلسطین اشغالی می خواند و تأکید می کرد صهیونیست ها فقط با وجود وی در قدرت می توانند طعم امنیت بچشند.

 

 

ورای همه این موارد، جنایت های وحشیانه نتانیاهو و متحدانش در جریان جنگ غزه و صدور حکم قضایی از سوی دادگاه لاهه علیه وی و محکوم شدنش به عنوان جنایتکار جنگی را نیز باید ضربه ای کاری به حیثیت ادعایی نتانیاهو ارزیابی کرد. دریافت سیلی محکم از ایران در قالب عملیات های «وعده صادق 1 و 2» و ناتوانی نتانیاهو در برقراری امنیت در اراضی اشغالی نیز جلوه های دیگری از ناکامی های «بی بی» در ماه های گذشته را به نمایش گذاشته اند.

 

نخست وزیر صهیونیست ها به تازگی با شوک تازه مواجه شده است که هیچ بعید نیست کارش در قدرت را یکسره کند و وی را به زباله دان تاریخ بفرستد. ماجرا از این قرار است، تاکنون دو تن از مشاوران نزدیک نتانیاهو به اتهام دریافت پول از دولت قطر برای پیشبرد منافع دوحه در عرصه سیاست داخلی فلسطین اشغالی بازداشت شده اند.

 

منابع آگاه گزارش کردند، دامنه رسوایی علیه نتانیاهو و کابینه اش به مراتب گسترده تر از این حرفهاست؛ موضوعی که می تواند چالش های تازه و جدی برای نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نوید دهد. ماجرای «قطرگیت» به طور خاص با سه پیامد معنادار برای نتانیاهو و افراطیون متحدش در قدرت همراه است.

 

نخست، اینکه رسوایی در حقیقت مکمل طیف دیگری از اتهامات قضایی ای است که ماه های گذشته علیه نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس مطرح شده اند و در قالب آنها تأکید می شود نتانیاهو و نزدیکانش از موقعیتشان در قدرت سوءاستفاده می کنند. به بیان ساده تر، هرچه نتانیاهو و حامیانش سعی کرده اند خود را پاک نشان دهند، اکنون ضربه مهلکی دیگری به آنها وارد آمده و بحران های تازه ای برایشان ایجاد شده است.

 

این موضوع نفسِ نتانیاهو را برای ماجراجویی های بیشتر در قدرت و ژست قدرت گرفتن هایش گرفته است. درست به همین دلیل بود به تازگی فاش شد نتانیاهو در یکی از دادگاه هایش به قدری از کوره در رفت که خطاب به قضات گفت، «شما مرا بیچاره و درمانده کردید».

 

دوم، اینکه نتانیاهو و راستگرایان افراطی متحدش سعی دارند بر دامنه ماجراجویی های خارجی رژیم اشغالگر قدس در منطقه بیفزایند. حال با به بار آمدن رسوایی هایی نظیر «قطرگیت»، این طیف ها تا حد زیادی عرصه سیاست داخلی در فلسطین اشغالی را باخته اند و هر اقدامی می تواند صورت حساب های سنگینی برایشان داشته باشد.

«قطرگیت» رسوایی بزرگی برای دولت های عربی و به طور خاص قطر به شمار می رود

 

اکنون جامعه صهیونیستی فهمیده است نتانیاهو نه نخست وزیر، بلکه رئیس باند مافیایی در قدرت است و دیگر تصور سابق از وی که می تواند برایشان امنیت به بار آورد، ندارند. همین موضوع می تواند بر تضعیف ماجراجویی‌های خارجی نتانیاهو و متحدانش اثرگذاری مستقیم داشته باشد و رژیم صهیونیستی را به عقب نشینی های قابل توجه وادار کند.

 

سوم، اینکه «قطرگیت» رسوایی بزرگی برای دولت های عربی و به طور خاص قطر به شمار می رود؛ دولتی که ماه های اخیر در موضع گیری های مختلف خود بارها به رژیم صهیونیستی تاخته و از مردم فلسطین به ظاهر حمایت کرده است. با وجود این، اکنون در معادله «قطرگیت» فاش می شود به شدت به دنبال توسعه نفوذ خود در جامعه صهیونیست‌ها به وسیله کابینه نتانیاهو بوده است.

 

این موضوع به نوعی در راستای رویکردهای منافقانه برخی دیگر از دولت های عرب منطقه و کُرنش آنها در برابر رژیم اشغالگر قدس است. رویداد «قطرگیت» تا حد زیادی تلاش های قطر برای توسعه قدرت نرم منطقه ای و جهانی اش را بر باد داده است. 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار