چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

رویترز: ایران و آمریکا در آستانه مبادله زندانی‌ها هستند

رویترز: ایران و آمریکا در آستانه مبادله زندانی‌ها هستند خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شد که ایران و آمریکا در آستانه مبادله زندانی‌ها بر اساس توافقی هستند که با وساطت قطر به دست آمد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۱ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 10
کد خبر: ۲۰۳۴۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ رویترز امروز به نقل از منابع آگاه خود مدعی شد که این هفته زمانیکه ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران به بانک‌های قطر منتقل شود، ۵ زندانی دو تابعیتی آمریکا ایران را ترک می‌کنند و همین تعداد زندانی ایرانی بازداشت شده در آمریکا به خانه باز می‌گردند.

طبق ادعای رویترز، سه زندانی آمریکایی شامل سیامک نمازی، عماد اشراقی و مراد طاهباز می‌شوند و هویت زندانی‌های چهارم و پنجم که یکی از آن‌ها زن است، فاش نشده است. بر این اساس رویترز نتوانسته مشخص کند چه زندانی‌های ایرانی در قبال افراد یاد شده آزاد می‌شوند.

یک منبع آگاه از مذاکرات قطر گفت که دوحه دست کم میزبان ۸ دور از مذاکراتی است که مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی در هتل‌های جداگانه برای مذاکره حضور داشتند که جلسه‌های اولیه عمدتا بر روی مسائل هسته‌ای و باقی جلسات بر روی آزادی زندانی‌ها متمرکز بود.

این منبع اضافه کرد: آن‌ها پی بردند که (مذاکرات) هسته‌ای یک بن بست است و تمرکز را بر روی زندانی‌ها تغییر دادند. موضوع زندانی‌ها ساده‌تر است. دستیابی به آن راحت است و شما می‌توانید اعتماد سازی کنید.

به گفته سه تن از منابع آگاه، دوحه یک مقدمات مالی را اجرا خواهد کرد که بر اساس آن هزینه‌های بانکی را پرداخت می‌کند و نظارت می‌کند که چگونه ایران پول نقد مسدود نشده را هزینه می‌کند تا اطمینان حاصل شود که پولی برای اقلام تحت تحریم‌های آمریکا استفاده نمی‌شود.

رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد ادعا کرد: ایران ابتدا می‌خواست دسترسی مستقیم به منابع مالی داشته باشد، اما در نهایت موافقت کرد تا از طریق قطر دسترسی داشته باشد. ایران اقلام غذایی و دارو خریداری و قطر به صورت مستقیم پرداخت خواهد کرد.

این خبرگزاری به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشت که واشنگتن آماده اعلام زمان دقیق آزادی زندانی‌ها نبود. اما وزارت خارجه آمریکا از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده و این مساله را یک مذاکره بسیار حساس و در حال انجام خوانده است.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که واشنگتن به انتقال منابع مالی ایران از کره جنوبی به حساب‌های محدود شده در موسسه‌های مالی در قطر رضایت داد، اما هیچ پولی به صورت مستقیم به ایران نمی‌رود. / تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار