سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت مقام آمریکایی: در مجموع 30 پهپاد MQ-9 توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند اعتراف دبیرکل ناتو به همدستی در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بلومبرگ: کشتیرانی از طریق تنگه هرمز تقریباً متوقف شد واکنش عراقچی به سخنان موهن ترامپ علیه ایران؛ پاسخ ما، عمل ماست بقائی: ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد ترامپ حکومت جولانی را از فهرست حامیان تروریست خارج می‌کند / چراغ سبز واشنگتن برای کاهش تحریم‌های سوریه

سفر بایدن به ویتنام

سفر بایدن به ویتنام جو بایدن امروز (یکشنبه) در تلاش برای جذب یکی دیگر از متحدان پکن به سوی خود، وارد ویتنام شد. این تازه‌ترین اقدام آمریکا در راستای تحقق سیاست جدید این کشور نسبت به منطقه هند-آرام است؛ سیاستی که بر پایه تقابل با چین طرح‌ریزی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 10
کد خبر: ۲۰۳۴۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ بایدن در پنج ماه گذشته در کاخ سفید میزبان رئیس‌جمهوری فیلیپین بوده، ضیافت شام مفصلی برای نخست‌وزیر هند فراهم کرده و در کمپ دیوید نشستی سه‌جانبه با رهبران ژاپن و کره جنوبی برگزار کرده است.

آمریکا در این دیدار‌ها سعی کرده تا این کشور‌ها را که نگران افزایش قدرت و نفوذ نظامی چین هستند، به سوی خود جلب کند.

به گفته مقامات آمریکایی آگاه، فصل تازه سیاست هند-آرام ایالات متحده با تلاش برای برقراری یک اتحاد استراتژیک جامع با اصلی‌ترین متحدان ویتنام رقم خواهد خورد؛ از جمله چین.

یک مقام ارشد دولتی آمریکا در آستانه سفر بایدن به ویتنام گفت: این سفر نشانگر بازتعریف اساسی روابط آمریکا و ویتنام است.

این مقام افزود: کار برای ویتنام دشوار است، زیرا تحت فشار سنگینی از سوی چین قرار دارد. بایدن هم در نحوه مراودات خود با ویتنام، به این نکته توجه خواهد کرد.

در عین حال، واشنگتن سعی کرده با اعزام مقامات متعدد در ماه‌های گذشته به پکن، با چین رابطه‌ای عمیق‌تر برقرار کند؛ اما این سیاست دستاورد کمتری داشته است.

اما سی‌ان‌ان اشاره می‌کند که آمریکا در ویتنام تنها با چین طرف نیست. همزمان با ورود بایدن به این کشور، گزارش‌هایی درباره برنامه مخفی ویتنام برای خرید سلاح از روسیه منتشر شد؛ کشوری که از دیرباز تامین‌کننده تسلیحاتی اصلی ویتنام بوده است.

از همین رو است که به گفته یک مقام آمریکایی، بایدن قصد دارد در روز دوشنبه طرح‌هایی برای رفع وابستگی شدید ویتنام به تسلیحات روسیه ارائه کند.

این نشریه آمریکایی گزارش داد که پکن و مسکو هر دو این «ذهنیت جنگ سردی» آمریکا را که در آن کشور‌های جهان به بلوک‌های قدرت تقسیم شده‌اند، محکوم می‌کنند؛ اما آمریکا همچنان به این یارکشی‌ها ادامه می‌دهد و سعی دادر در قالب «رقابت» متحد قابل‌اتکاتری به نظر برسد.

با این وجود، یک مقام ارشد آمریکایی اذعان کرد که واشنگتن از ویتنام نمی‌خواهد که بین آمریکا و چین یکی را انتخاب کند، زیرا می‌داند که ویتنام هم خواستار برقراری یک همکاری استراتژیک با چین است.

وزارت خارجه چین در هفته گذشته در واکنش به سفر برنامه‌ریزی‌شده بایدن به ویتنام، واشنگتن را از استفاده از این روابط با کشور‌های آسیایی برای رقابت با کشور ثالث (چین) بر حذر داشت.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: آمریکا باید این ذهنیت بده‌بستان که متعلق به جنگ سرد است را فراموش کرده، از قواعی بنیادین روابط بین‌المللی پیروی کرده و ثبات، توسعه، صلح و شکوفایی منطقه را به خطر نیندازد.

در ادامه گزارش سی‌ان‌ان آمده است: تلاش آمریکا برای جلب نظر ویتنام در حالی به جریان افتاده این دو کشور در دهه‌های گذشته دشمنی خونین بودند. آمریکا امروز سعی دارد با همان حزب کمونیستی در ویتنام «دوستی» برقرار کند که در گذشته در جنگی خونین، نیرو‌های پنتاگون را وادار به خروج از خاکشان کرد.

در عین حال، آمریکا باید سعی کند تا در تلاش‌هایش برای نزدیک شدن به کشور‌های منطقه، آن‌ها این واقعیت را احساس نکنند که واشنگتن تنها برای جلوگیری از متحد شدن آن‌ها به چین به سراغشان رفته است. / ایسنا

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار