جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش قرعه کشی ایران خودرو آغاز شد + آمار تالار شیشه‌ای قرمز شد/ یازدهمین افت پیاپی بازار سرمایه طلای بورسی از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد وزیر راه: کاهش تراز آب خزر معیشت ساحل‌نشینان و کشتیرانی را تهدید می‌کند مدیرکل صمت استان تهران: امسال سال سختی برای بخش صنعت است دستور بانک مرکزی برای فعالیت شبانه‌روزی ۴ بانک مجوز پرواز هواپیما‌های MD به نجف صادر شد

خبر مهم برای دارندگان دسته چک

مهلت استفاده از چک‌های نسل اول صیادی (کرم رنگ) در سامانه چکاوک تا ۱۵ مهرماه سال جاری تمدید شد و از آن تاریخ به بعد تنها در شعب بانک صادرکننده قابلیت کارسازی دارند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 23
کد خبر: ۲۰۵۲۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ در حال حاضر و با گذشت دو سال و نیم از اجرای قانون جدید چک، حدود 90 درصد چک‌های در گردش از چک‌‌های جدید است. به بیان دیگر براساس آخرین آمار (تیرماه سال جاری) سهم چک‌های جدید از کل چک‌های وصول شده در سامانه چکاوک حدود 90 درصد بوده است.

 

بانک مرکزی با توجه به آمار بالای استفاده از چک‌های جدید در ماه های قبل با صدور بخشنامه‌ای تأکید کرده بود: پذیرش و تبادل چک‌های قدیمی از مهر ماه سال جاری صرفا در بانک صادرکننده چک قابل انجام است و درصد اندک دارندگان این دسته‌چک‌ها تا پایان شهریورماه سال جاری می‌توانند به شعب خود مراجعه کرده و نسبت به تعویض دسته‌چک خود با دسته‌چک‌های جدید اقدام کنند.

 

همزمان با پایان شهریور و آغاز مهر بانک ها باید بخشنامه بانک مرکزی در خصوص شرط نقدشوندگی چک‌های قدیمی را اجرایی می کردند با این حال اما اطلاعیه‌هایی که از سوی برخی بانک‌ها منتشر شده بیانگر تمدید این مهلت از سوی بانک مرکزی است.

 

برهمین اساس مهلت پذیرش چک‌های قدیمی در سامانه چکاوک تا نیمه مهر تمدید شده است؛ بنابراین با تمدید دو هفته‌ای مهلت پذیرش و پردازش چک‌های صیادی نسل اول در سامانه چکاوک، مهلت کارسازی این چک‌ها در این سامانه تا پایان روز شنبه 15 مهرماه سال 1402 تمدید شد و پس از آن، این چک‌ها تنها در شعب صادرکننده قابلیت پذیرش و نقدشوندگی دارند.

 

پیشتر بر اساس دستورالعمل‌های بانک مرکزی، چک‌های صیادی نسل اول (چک‌های صادره قبل از سال 1400) تنها تا ابتدای مهرماه سال جاری قابلیت کارسازی در سامانه چکاوک را داشت که بر اساس دستورالعمل جدید، مهلت پردازش آنها در این سامانه دو هفته دیگر تا نیمه مهرماه تمدید شد.

 

ذی‌نفعان چک‌های صادره طرح قدیم صیادی با سررسید 16 مهرماه به بعد، لازم است با مراجعه به شعب بانک‌ها نسبت به واگذاری آنها به حساب اقدام کنند. بدیهی است از 16 مهرماه سال جاری، چک‌های قدیمی تنها در شعب بانک صادرکننده قابلیت کارسازی دارند.

 

مشتریان بانکی می‌توانند ضمن مراجعه به شعب و تحویل دسته‌چک‌های قدیمی نسبت به دریافت دسته‌چک‌های صیادی جدید بنفش رنگ اقدام کنند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار