ماکرون: فرانسه کنار ارمنستان است-راهبرد معاصر

ماکرون: فرانسه کنار ارمنستان است

رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد که اگر تمامیت ارضی ارمنستان به خطر بیافتد فرانسه در کنار ایروان خواهد ایستاد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۴ - ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 25
کد خبر: ۲۰۵۴۳۷

به گزارش راهبرد معاصر، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه در واکنش به تحولات اخیر میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان تاکید کرد که پاریس از نزدیک ناظر یکپارچگی سرزمینی ارمنستان است و بر تحولات نظارت می‌کند.

 

ماکرون در مصاحبه با شبکه TF1 و کانال 2 تلویزیون فرانسه گفت: امروز فرانسه از نزدیک در حال رصد حاکمیت ارضی و یکپارچگی ارمنستان است زیرا این همان چیزی است که در خطر است.

 

رئیس جمهور فرانسه اضافه کرد: در صورتیکه تمامیت ارضی ارمنستان به خطر بیافتد، فرانسه مطابق با قوانین بین‌المللی در کنار مردم ارمنستان خواهد ایستاد.

 

در تاریخ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) تنش‌ها در قره‌باغ کوهستانی شدت گرفت و باکو اعلام کرد آنچه «اقدامات محلی ضدتروریستی» خواند را آغاز می‌کند و خواستار خروج نیروهای ارمنستانی از منطقه قره‌باغ شد. ایروان در طرف دیگر اعلام کرد نیروی ارمنستانی در این منطقه وجود ندارد و اقدام باکو را تجاوز بزرگ خواند.

 

ارامنه قره‌باغ کوهستانی، قلمرویی که جامعه بین‌الملل بعنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسد اما از زمان فروپاشی جماهیر شوروی از کنترل باکو خارج شده بود، مجبور شدند در تاریخ ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور ماه)، یک روز پس از عملیات نظامی برق‌آسای ارتش جمهوری آذربایجان در این منطقه، اعلام آتش‌بس کنند.

 

جمهوری آذربایجان می‌گوید که حقوق ارامنه قره‌باغ کوهستانی را تضمین می‌کند و این منطقه را با جمهوری آذربایجان ادعام می‌کند اما رهبری ارامنه قره باغ به رویترز گفته‌ است که آن‌ها قصد ترک این منطقه را دارند. با این‌حال باکو به طور مکرر هرگونه قصد برای آزار دادن ارامنه قره‌باغ کوهستانی را رد می‌کند.

 

با این حال «داوید بابایان» مشاور «ساموئل شهرامانیان» رئیس ارامنه قره باغ کوهستانی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز، تصریح کرد که ۱۲۰ هزار قومیت ارامنه قره‌باغ قصد دارند این منطقه را ترک کنند زیرا تمایلی ندارند بخشی از جمهوری آذربایجان باشند و نگران پاکسازی قومیتی هستند.

 

بابایان در این خصوص به رویترز گفت: «مردم ما نمی‌خواهند بعنوان بخشی از آذربایجان زندگی کنند. 99.9 درصد ترجیح می‌دهند سرزمین‌های تاریخی‌امان را ترک کنند»./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده